Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: niedoświadczona mama szuka nosidła-mętlik w głowie

Widok wątkowy

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

Żadne nosidło nie da ci takiego podparcia dla kręgosłupa malca jak chusta, dlatego ja poczekałabym z nosidłem jak dziecko zacznie samodzielnie siedzieć. Fajnych nosideł ergonomicznych jest dużo, zarówno takie na klamerki jak i hybrydy (pasy górne jak w mt, a w pasie rzep lub klamerka). Poczytaj w dziale recenzji i koniecznie przymierzcie się przed zakupem, czy wygodnie wam na ramionach, czy klamra Was nie gniecie, czy panel dobrze leży na dziecku - to sprawa indywidualna, dlatego fajnie odwiedzić sklep stacjonarny i poprzymierzać, a jeśli takiego nie ma w Twojej okolicy to może odwiedzić Klub Kangura? albo spotkanie chustowych mam w okolicy, niektóre sklepy internetowe prowadzą też wypożyczalnie i zwracają koszt jeśli decydujesz się na zakup.

Jeżeli jesteś pewna że nie chcesz spóbować z chustą, lepszy od nosidła na teraz będzie mt, najlepiej szyty z chusty, ale musisz sprawdzić wymiary panela i liczyć się z tym, że jak dziecko podrośnie, będzie trzeba przerzucić się na coś większego. Niektóre mt są tak profilowane że podwijając pas biodrowy mozemy skrócić panel i dłużej starczają (dwurozmiarowe). Chusta kółkowa to też fajny pomysł, tylko trzeba pamiętać że obciążamy jedno ramię i należy zmieniać strony.

Co do tego czy warto kupić drogie nosidło, to zależy jakie? Jeżeli jest to dobre nosidło to warto, bo łatwiej też je potem sprzedać i tak naprawde niedużo się na takim zakupie traci Trzeba ino wiedzieć co jest na topie
    Ostatnio edytowane przez wrapsodia ; 23-07-2011 o 22:51
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Uprawnienia umieszczania postów