Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: Nagle zaczela plakac w chuscie

Domyślnie Nagle zaczela plakac w chuscie

Marysia (2 sierpnia 2008) prawie nie zna wozka, zreszta placze w nim niemilosiernie juz po 10 min. W chuscie dotychczas zasypiala i spala na spacerach nawet 3-4 godziny bez przerwy, w domu usypiamy ja tez tylko w chuscie, czasem odkladamy do koszyczka, ale czesciej tak sobie spi wtulona we mnie, a ja siedze z pozostalymi dzieciakami i gramy w cos, bawimy sie autkami, hehe itd. Od wczoraj Marysia bardzo placze w chuscie i jest to taki placz jakby ja cos bolalo, potem zasypia ze zmeczenia i znow budzi sie z placzem i juz nie zasypia... ehh, dzis caly taki spacer mialam a musialam isc po starszaki do szkoly.. Pojechalam nawet do lekarza, bo pomyslalam, ze to moze ucho albo jakas infekcja. Marysia jest zdrowa. O co wiec chodzi, moze kolka? a moze ona juz chusty nie lubi? Mial ktos podobnie? Oby znow wrocily mile chwile motania
    Ewa, mama Martusi (2000), Krzysia (2002), Wojtusia (2006) oraz Marysi (2008)

Guest

Domyślnie Re: Nagle zaczela plakac w chuscie

między 3 a 4 mies. życia amelka miała straszny kryzys chustowy.
    szykowałam wielką wyprz chustową.
    fanaberie minęły. po miesiącu.

Guest

Anulce w okolicy 3,4 miesiąca zdarzało się że płakała ale minęło,prostowała nóżki i w ogóle ja tez przez chwilkę się wahałam ale na szczęście, w chwili w której ja się uspokoiłam wewnętrznie to i malutkiej było lepiej,poobserwuj może to minie
    trzymam kciuki!!

Chustomanka
    Miejscowość
    Piaseczno

Moja Zojka też miała taki "kryzys" jak miała 2-3 miechy. Płakała, prężyła się, prostowała - do tej pory nie wiem, co to, ale na szczęście minęło i nadal jest urodzonym chustakiem.
    Aga,

mama Zosi (14.01.2008), Adasia (13.12.2005 - 34 tc, 1180 g) i Lili (18.01.2012)

Chustomanka

A kiedy ostatnio była szczepiona?

Chustonoszka Awatar pama

U mnie też był kryzys miedzy 3-4 miesiącem a do tego lato było i upały płacz, prężenie ech...a teraz córka chce w chuście non-stop a czasem powiem jest to męczące, ale i tak noszenie w chuście jest piękne i sprawia wiele satysfakcji!!

Chustomanka Awatar Meppel
    Miejscowość
    Gdanisko/Toruń

luxnordynka mój Tymianek płacze w chuście przy wkładaniu. No, ale zaraz potem się uspokaja. i jest miesiąc młodszy.
    Ale z tego co przeczytałam w tym wątku to za miesiąc czeka mnie to samo??
    Tymianek 4 wrzesień 2008
    Tomił 23 wrzesień 2010

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Cytat Zamieszczone przez Meppel
    luxnordynka mój Tymianek płacze w chuście przy wkładaniu. No, ale zaraz potem się uspokaja. i jest miesiąc młodszy.
    Ale z tego co przeczytałam w tym wątku to za miesiąc czeka mnie to samo??

To chyba wszystkie dzieci przechodzą Moja Anka (26.06.2008) w chuście jeszcze nie tak dawno dostawała histerii (częściowo moja to była wina, bo za ciasno wiązałam)
    Obecnie najlepiej nam sie nosi w centrach handlowych, tam Anka jest jak trusia, nieruchomieje, robi "szklane oczy" i szybko zasypia, bez wicia, wyrywania i prostowania nóg. W domu nie jest tak uroczo, posiedzi chwile spokojnie, a jak zaczyna robić się śpiąca to się szamocze, trzeba ja wyjąć i na leżąco uśpic przy piersi Kciuk do ssania juz przestał wystarczać...
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Chustonoszka

nie martw się, jest tak jak piszą dziewczyny Alicja też chustowana od urodzenia (w zasadzie bez wózka), i w 3 - 4 miesiącu duuuuuży kryzys, do tego doszła rozpacz z powodu niemożności "poniuniania" palucha ale wszystko rozeszło się po kościach (mamy ) i teraz jak widzi chustę to się śmieje, u Was też tak będzie - cierpliwości
    Ania mama A (2006), A (2008), W (2010), M i A (2013)

Chustofanka
    Miejscowość
    Lodz

to u mnie tez chyba kryzys jest, bo mi dziecko nie chce w chuscie siedziec, tylko woli stac wydajac przy tym okropny ryk
    w pouchu to samo
    tez akurat przypadlo na 3-4 miesiac
    mam nadzieje, ze minie jak innym
    5 lipca 2008 roku urodzil sie nasz pupiszon Ern(est)

u nas to chyba kolki i zamiast sie w chuscie uspokajac to placze bardziej niz bez, neistety, ale jak juz zasnie to spi nawet 3-4 godziny.
    Podallismy jej sab simplex i jest o wiele lepiej.
    Ale zwykle placze na poczatku, jak unieruchamiam jej na glowe-czasem kilka sekund czasem nawet 10 minut, jak jej glowki nie wloze pod chuste to zasnac nie moze, takli ma rozbiegany wzrok.
    No i mamy taka tendencje-rano zasypia od razu na 3-4 godz, potem zasypia z dluzszym marudzeniem i dluzej na ok 1 godzine, potem znow na dluzej ale i przed zasnieciem dluzej placze, a wieczorem to juz w ogole ma trudnosci, a przy p[iersi zasnac nie umie wiec pozostaje chusta. Ogolnie Marysia zasypia i spi tylko w chuscie, umiem juz wszystko robic w domu, bawic sie ze starszymi dziecmi, gotowac, prasowac, wycierac z dzieckiem w chuscie. Za to jak sie juz wyspi to 2 godziony lezy sobie w jednym miejscu i niczego nie potrzebuje? czy Wasze dzieci tez tylko w chuscie spia i to tak duzo? Pozdrawiam, Ewa

przepraszam za te wszystkie literowki i nieskladnosc, ale pisze przy halasie mojego stadka

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Ania usypia przy piersi albo w wózku na spacerze albo w łóżeczku, zależy jaki ma humor Śpi max 1,5 godziny, a przeciętnie 40 minut. W chuście zasypia naprawdę rzadko.
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Chustofanka Awatar AsiaWr
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Tez chyba przechodzimy kryzys. Nosiła sie codziennie bez problemu, aż tu nagle zaczęła sie prezyc i nogi prostowac po paru minutach noszenia. Bardzo byłam rozżalona i zła na taki obrót sprawy, troche mnie pocieszylo to, ze, jak piszecie, tak bywa, ale mija. No bo jak to tak bez chusty?

Chustofanka Awatar Nastka55
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

u mnie tez tak bylo, mlody nie chcial siedziec w chuscie i juz. minelo na szczescie. Wam tez minie, zobaczysz, jeszcze sie ponosicie tylko trzeba cierpliwosci.
    Natalia mama Mikołaja (09.07.2010)

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cierpliwości, być może coś dziecku przeszkadza a może ma focha na chustę - bywa
    Moja córa też się ostatnio pręzy i chce wyskakiwać, ale wystarczy jej dać palca do gryzienia i już jest spokój i po chwili usypia
    W sensie, że zęby...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka Awatar Georgina
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Moja Jagódka (5 miesięcy) też czasami pręży się w chuście na spacerze, odgina się do tyłu i marudzi -może powodem są jakieś dolegliwości brzuszkowe, a może po prostu wkurza się, bo gdy ją opatulę szalikiem (kiedy jest zimno i wieje) to nic nie widzi, kiedy zdejmę szalik, uspokaja się. Ona jest taka ciekawa świata, wszystko chce zobaczyć
    Kiedy na spacer idzie zawiązana w chuście ze swoim tatą, to jest spokojna i nie marudzi -ciekawe dlaczego.

Uprawnienia umieszczania postów