Dzisiaj przyjechała moja chusta - Girasol rajskie jabłuszko. Powiedzcie jak mam rozpocząć przygodę z tą chustą i jak ją pielęgnować? Jak ją uprać (w jakiej temperaturze, wirowaniu, jakiego środka piorącego użyć)?
Dzisiaj przyjechała moja chusta - Girasol rajskie jabłuszko. Powiedzcie jak mam rozpocząć przygodę z tą chustą i jak ją pielęgnować? Jak ją uprać (w jakiej temperaturze, wirowaniu, jakiego środka piorącego użyć)?
Bawełna - proszek, 60 stopni i max wirowania![]()
mnie 40 stopni wystarczai wole płyn od proszku, ale to juz osobista preferencja, bo bawełnianej chuscie proszek nie zaszkodzi
EDIT - i pierz koniecznie z innymi rzeczami, bo chusty lubią towarzyschoSame w pralce, ajk maja za duzo przestrzeni, lubią sie pomechacić
![]()
Dzięki za podpowiedź. Nie wiedziałam, że są takie towarzyskie. A już miałam plan wyprać ją samotnie.
Czy lubią farbować?
Miałam dwa girasole bukiet tulipanów i koszmarnie farbowały na czerwono, więc radziłabym ręcznie jednak i koniecznie oddzielnie
Ładna chusta !![]()
2 + 7 (2005-2018)
O to przepraszamO farbowaniu Girasoli nie wiedziałam, ale i tak postarała bym sie o cały czarny wkład do pralki i samej jej nie prala
![]()