Pokaż wyniki od 1 do 20 z 48

Wątek: ...bo się przyzwyczai...

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

ja do dzisiaj przekonuje do roznych aspektów wychowania. Bo poruszylas temat nie tlyko chust ale i jego podejscia w ogole.
    Kiedy slysze ze dziecko sie do mamy przywyczai jak go bedzie nosic to jak dla mnie takie proby zapobiegniecia sa z góry skazane na niepowodzenie. Dziecko jest do matki przyzwyczajone i co tu mieszać

Zachecam do działu AP, tam zdobedziesz z roznych wątków rózne argumenty. Wiem sama po sobie ze intuicyjne wyczucie ze takie wychowanie jest dobre nie zawsze wystarcza, trzeba poczytac aby sobie w glowie logicznie poukladac.
    Mi obecnie argumenty przychodza same do głowy, po wielu godzinach spedzonych na AP
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Nawet jeżeli się przyzwyczai do mamy - to co z tego? To jest ewolucyjnie prawidłowa zależność.

Jeśli M. chce, żeby się młody do mamy za bardzo nie przyzwyczaił, to niech sam nosi! Nie zagwarantuje to 100% sukcesu (bo rodzicielstwo z definicji nie jest symetryczne), ale na pewno poprawi swoją pozycję w oczach malucha.

A jakie argumenty go mogą przekonać? Łatwo będzie zimą - wypędź go na spacer przez zaspy z wózkiem, natychmiast doceni chustę!

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

powiedz mężowi, że nie będziesz się z nim za rękę prowadzać, bo się jeszcze przyzwyczai
    i spać razem też nie powinniście z tejże przyczyny.

dziecko w pewnym wieku jest zachwycone tym , że może się samo przemieszczać i poznawać świat, że ciężko je do chusty zagonić.

Uprawnienia umieszczania postów