ciekawi mnie czy nadają się do recyklingu? a jeśli tak, to mam wrzucić do plastiku?
nie wiem, co mam z nimi zrobić![]()
ciekawi mnie czy nadają się do recyklingu? a jeśli tak, to mam wrzucić do plastiku?
nie wiem, co mam z nimi zrobić![]()
eee... wystawic na bazarek? Oddać za koszty przesyłki? Naprawdę się totalnie do niczego nie nadają? bo patrząc na recycling w pl to raczej na zwykłe śmieci bym wyrzuciła, i tak tego nie przetworzą....
nie no w sumie to nawet się jeszcze nadają, ale temat i tak mnie ciekawi. no w końcu w którymś momencie przestaną się nadawać. i co wtedy z nimi? i ekologicznym sumieniem?(:
ja z 2 kieszonek z odwarstwionym laminatem tak zrobiłam:
1) ponieważ była pomarańczowa to odkleiłam laminat, zostało minkee, służy jako formowanka (dobrze zrobiłam że zostawiłam minkee?), na to otulacz
2)ponieważ była w serduszka, więc jakby dla dziewczynki to odprułam welurek syntetyczny i wszyłam do formowanki handmade by me. A rozwarstwiony pul posłużył do innych niecnych celów- odkroiłam kawałki z zapięciami na napy i wszyłam do innej kieszonki pul na wierzch, więc napy są tylko w 1 warstwie, a nie w dwóch jak zwykle. Zostało mi jeszcze troszkę tego rozwarstwionego pulu- ciekawe co jeszcze wymodzę
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
Wywaliłam do śmieci, ale następne, jeśli będą, przerobię na podpaski.
u mnie rozwarstwiony pul, więc nie da się przerobić na podpaski, ale pomysł mi się podoba
można też wrzucic do pojemnika PCK jesli jest w pobliżu. Firma obsługująca te pojemini już będzie wiedziała co z nimi zrobić.
można woreczek na pieluchy uszyc, tylko nie wiem, czy nie będzie na szwach przeciekał
Marzenia się spełniająwww.ogrodymuzyki.pl
Mój Franio Chuścioszek 08 maja 2010 i Laura Marianna 12 kwietnia 2015