moderatorki, taaasame by sie dopisaly ale spac poszly hihi
moderatorki, taaasame by sie dopisaly ale spac poszly hihi
Kasia mama Marianny czerwiec 06 Heleny wrzesieĂą 07 i styczniowej niespodzianki
http://chuscianyzakatek.blogspot.com/ - blog i bazarek chustowy - ruszy znĂłw 1 wrzeÂśnia
sekta broni, sekta radzi, sekta nigdy Cie nie zdradzi
http://chuscianyzakatek.blogspot.com/ - blog i bazarek chustowy - ruszy znĂłw 1 wrzeÂśnia
tak jestem zakręcona strasznie!!!!!!!!!!
jeśli chodzi o te osóbkę to na głupotę niestety nie ma lekarstwa!!!! mnie najbardziej oburzyło nadęcie tej osoby i to lansowanie się przy każdym słowie podkreśla swój stan posiadania !!!!wstrętne to jest!!!!! a gdzie w tym wszystkim dzidziuś- misio????
Misio sie nie liczy. jak można o własnej córce mówic per ON![]()
pomijam kwestię poprawnosci, że nie mówi sie TEN niemowlak, tylko TO niemowlę.
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
trochę to dziwne ONA- MISIO?????
nie, ona o swojej córce mówi ON. jak zapytałam dlaczego to odpowiedziała że TEN NiemowlaczekZamieszczone przez serafinka
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
To, co nieuchronne
[Gerhard Zwerenz]
to dokładne słowa mamy-cudownego-misiaA bo to niemowlaczek jest, czyli on, w domu Misiem zwany, a
metrykalnie Małgosia, czyli ona.
![]()
![]()
![]()
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
To, co nieuchronne
[Gerhard Zwerenz]
strasznie żle mi się to kojarzy, byłam swiadkiem podobnej sytuacji gdy mama nie chciała zaakceptowac płci swojej córeczki i też tak mówiła dziwnie ( oczywiście nie mowię że w tym wypadku tak jest) ja tylko tak zauważyłam podobieństwo sytuacji
to tak ja spiewa moja kochana kayah "coreczko, wolalabym, zebys byla chlopcem...". ale nie ma co tej kobicie psychoanalizy robic, same czujemy, ze cos tu nie tak jest. dobra ja ide spac, nie wiem, jak wydobrej nocy dziewczyny!
no no, moderatorka nie śpi tylko szyjeZamieszczone przez DonKaczka
![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
oo, a co??Zamieszczone przez hanti
hanti z tego, co mowilas wynikalo, ze spisz 2,3 godziny, wiec nie podejrzewalam, ze spisz teraz![]()
hanti co to będzie????
nie,nie to co myślicie, nic do noszenia
KArola jest strasznym zmarzluchem i jak jeździ na swoim Zygzaku (info dla niewtajemniczonych tak nazwała swój wózek) to strasznie jej zimno, do wózków inwalidzkich nie da się dokupić śpiworów, więc uszyłam jej sama
Wszyłam między dwie warstwy polaru dwie kolejne warstwy wkładu do kołder, no jak pod tym zmarznie to pozostaje nam przeprowadzka na południe![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
ten niemowlak tez sie mówiZamieszczone przez adriana-p
tak jak kurczak/kurczę
szczeniak/szczenię
źrebak/źrebię
itd.
a mówienie ON o córce też mnie dziwi
Ja Was bardzo lubię, kłócić się nie zamierzam ani za sporawę umierać też nie. Chciałabym tylko, żebyście dobrze mnie zrozumiały - nie chodzi o to, czy macie rację w tym co napisałyście, czy nie. Chodzi bardziej o to, że obgadywanie kogoś za plecami jest takie nie bardzo... Niezależnie od walorów kulturalnych i moralnych tej osoby.
Pozwolę sobie zauważyć jeszcze jedno - na ostatniej stronie też było o tej osobie krytycznie, ale już bez betonów i tchórzy... Mówię Wam, całkiem inaczej to wygląda![]()
![]()
Milena, mama Antosia, Ignasia i Maciusia.
Biżuteria ręcznie robiona
najpierw się przeraziłam poziomem głupoty, potem już pozostal tylko śmiech, a przy pytaniu o talię w ciąży po prostu poległam. Kochane, jesteście boskie!!!
A co do mówienia on o dziewczynce, to długo miałam problem, bo też mówiłam do Marty Misiu. Do czasu, aż znalazłam w książeczce bardzo zgrabną formę Misinka i teraz juz nie muszę się stresować. Co nie zmienia faktu, że do Małgoni czasem wołam Małgol albo Małgoś, ale zawsze dalej używam form żeńskich. Bardzo tym denerwuję moją Mamę, która caly czas podkreśla, że to przecież dziewczynka (jak bym sama mogła o tym zapomnieć...)
sekciaryPPP
Braciszki Stefan 12.01.2007 . Henryk 22.07.2011
hehe, tos nam przygadalaZamieszczone przez monjan
![]()
Wczoraj mi sie net wywalil i nie moglam dalej uczestniczyc w tej "owonej" dyskusji![]()
kad78 ja tez czasem o Lusce mowie Lucjan, Lucek, badz Luchon, ale raczej bym sobie nicku MamaLuchona nie zrobila![]()
A skoro do Marty mowilas Misiu to jak najbardziej jest to zenska forma, bo to wołacz od Misia, wic ok![]()
Problem w tym, ze ona o swojej córce MISIO mówi![]()
Mary-Anne ty sie przejmujesz, a nawet jak bys jej link do tej dykusji podala to ona by to olala, bo nie godna polemizowac "ad personam" z plebsem, co swe dzieci w chustach do pola nosi![]()
jasnie pani gwoli scislosci - nazwano nas zastepem moherowych chust!!! a to dopiero! moze to i jakis pomysl, zeby se chuste z moheru udziergac - tylko troche bedzie gryzlo![]()
![]()
tonu protekcjonalnego ciag dalszy nastapil
![]()