Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Moje 2X - co poprawiĂŚ?

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Moje 2X - co poprawić?

No dobra, pora poddać się krytyce ogółu

Generalnie córeczka za chustą na ogół umiarkowanie przepada, tzn. dopóki nie zaśnie to marudzi, ale zasypia dość szybko. Tu zasnęła w najlepsze.

Jak na mnie to 2x wyszło tu całkiem nieźle - przede wszystkim wreszcie mi się Hania nie przechylała na bok Chociaż jak teraz patrzę, to może jednak trochę... Co z tym zrobić? Bo często Hania "zwija" mi się na jedną stronę

Górne krawędzie - lewa była na tyle ciasno, że nie dała się naciągnąć na główkę, prawa trochę za luźno. Jak to podociągać żeby było dobrze?

No i co zrobić żeby dziecko widziało coś poza chustą - na ostatnim zdjęciu próbowałam odwinąć na ramieniu, ale jak widać niewiele to dało

Chustoholiczka Awatar Ruda
    Miejscowość
    to tu to tam :)

Domyślnie

to ja sobie pozwole wkleic twoje fotki:

Hania - 01.01.2007 r.
    http://okiemrudej.wordpress.com/

Miejscowość

Domyślnie

wooow, jakie wielkie wyszly ale przynajmniej cos widac co do technicznych uwag, to moze lepiej niech sie wypowiedza specjalistki
    Hania - 01.01.2007 r.

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

bardzo fajnie! wysokosc ok, rozciagniecie pod kolankami tez niezle

moze ciut nozki trzeba poprawic, ale na pewno jeszcze kilka razy i dojdziesz do wprawy. odwiniecie na ramieniu - jakby mala nie spala to by unisola nieco glowke i widziala, mi sie wydaje ok.
    teraz odnosnie ulozenia symetrycznego: zanim skrzyzujesz pasy chusty za plecami sprawdz czy krzyz z przodu jest rownomiernie ulozony, ze zadna z pol nie jest luzniejsza.
    jesli po wlozeniu dziecka jednak jest cos nierowno to zawsze mozesz dociagnac - siegnij reka nieco do tylu i pociagnij za pole - wazne jest, zeby nie ciagnac za jedna czesc ale za calosc albo kawalkami po kolei, zeby nie pociagnac na przyklad tylko srodka bo wtedy zostana luzne krawedzie. albo odwrotnie
    po dociagnieciu przewiazujesz wezel.
    acha: przed dociaganiem chwyc dziecko pod paszki i "ustaw" je symetrycznie w chuscie. potem popraw ulozenie nozek - lekko odwiedzione, kolanka prznajmniej na wyskosci pupy i ustawione (podgiete) jakby "pod siebie", zeby nie wyszly za szeroko.
    z czasem wyczujesz ile miejsca na dziecko potrzeba
    glowki jesli nie spi nie trzeba zakrywac, bo dobrze rozlozny material rownomiernie podtrzymuje plecki. popatrz na chuste gdzie wypada srodek poly - ten srodek ma sie znajdowac na srodku pupy i kregoslupa, wtedy jak rozciagasz w obie strony to tyle samo aterialu masz po bokach. i obie poly musza byc taka samo roano rozlozone.

ale Twoje wiazanie wyszlo naprawde dobrze! ja tylko podaje uwagi, ktore moga Ci sie przydac - a Malutkiej cyba dobrze bylo, skoro zasnela, prawda?
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Po pierwsze: Kachna, dzięki za pomoc ze zdjęciami !!!
    Chyba za mało je skompresowałam
    Co ja wpisywałam żle, że się nie wkleiły jak powinny?

Ithilin - dzięki za uwagi. A czy Hani jest dobrze w chuście to ja sama nie wiem. Z jednej strony skoro zasypia to rozsądek podpowiada, że chyba tak. Z drugiej jak nie śpi to się wierci i marudzi. W 2X jest zadowolona jak wyjmę jej jedną rączkę na zewnątrz, ale wtedy jest niesymetrycznie, więc staram się nie robić tego zbyt często... Dwóch nie mogę wyjąć, bo jeszcze jest za mała i nie siedzi sama

A jak nie spała, to owszem, uniosła główkę, ale do "pełni" szczęscia nadal miała trochę za bardzo ograniczony widok. W kieszonce jakoś łatwiej pokazać jej świat, ale w kieszonce ostatnio coś mi się krzywi w jedną stronę. Może za luźno wiążę? Jutro jak zamotam Hanię to wrzucę zdjęcia

Chustomanka

Domyślnie

Co za piękne włoski! I jak ładnie wytarte kółeczko z tyłu głowy Na pewno mała jest śliczna
    A w chuście też Wam bardzo ładnie i wygląda że wygodnie.
    Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo

Miejscowość

Domyślnie

hoshi: jak dodasz zdjecia do fotosika, to potem wybierz opcje: "pokaz pozostale kody" i wybieraj: "miniaturka na forum", badz jesli odpowiednio male zdjecie wkleisz do fotosika to "pelen rozmiar na forum" nastepnym razem bedzie ok
    Hania - 01.01.2007 r.

Uprawnienia umieszczania postów