Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: chustonoszenie malucha a przewijanie w terenie

Mieszany widok

Chustofanka Awatar mama lucki
    Miejscowość
    gdańsk

Domyślnie chustonoszenie malucha a przewijanie w terenie

jak sobie z tym radzicie? młoda ma 3 miesiące, a ja wychodząc muszę ustalać trasę między urzędami/centrami handlowymi, żeby miała gdzie młodą przewinąć. trochę to męczące.
    wiadomo- teraz lato i w razie czego rozwinę kocyk na ławce (choć jak brzydka pogoda to też nie da rady), ale co zrobię jak będzie zimno/deszczowo?
    teraz jade do mamy i sprawdzałam- na starym mieście nie ma gdzie przewinąć, bo urzędy są na obrzeżach.
    tak samo boleję, że nie możemy się wybrać do żadnej knajpki, bo ubikacje są tam dwa na dwa i gdzie dziecko przewinąć?

Domyślnie

Ja kładłam chustę na podłogę, na to dzieciaka i przewijałam. Oczywiście chustę prałam po czymś takim.

edit: tzn nie żeby była utytłana po przewijaniu, tylko podłogi w kiblach chyba nie są zbyt czyste więc wolałam wyprać
    Ostatnio edytowane przez czarnakota ; 17-07-2011 o 12:20

Chustomanka Awatar agnieszkazd
    Miejscowość
    Wieś podwarszawska Halinow

Domyślnie

Nauczyłam się przewijać na kolanach Siadam, Dziecko na moich nogach kładę - głową na kolanach, pupką do mnie - i heja!
    A przy Starszaku i tak wszystko bierze w łeb
    Małgosia 01.05.2007, Dzieciątko (*) 08.2009, Joasia 09.07.2010

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

biore mate do przewijania - taka polarowa, do prania (ale jednorazowe tez sa). jak nie ma przewijaka to klade mate po prostu na podlodze w toalecie (albo gdziekolwiek) i przewijam. jak dziec malutki to na zamknietym sedesie tez sie da to zrobic
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustofanka Awatar mama lucki
    Miejscowość
    gdańsk

Domyślnie

moja to wypasiona wersja 3-miesieczniaka

Chusteryczka

Domyślnie

Ja nigdy nie miałam problemu z przewijaniem. Przewijam na ławce, na kolanach, na podłodze, krześle, kanapie, w zasadzie gdzie popadnie. Nigdy nikt uwagi nie zwrócił, że coś nie halo. A jak raz naprawdę nie miałam gdzie, to weszłam na stację benzynową i tam przewinęłam

Chustoholiczka Awatar mamaŁucji

Domyślnie

na kolanach, zamkniętym sedesie, w kawiarniach na kanapie, fotelach. Jeśli nie było nigdzie miejsca, pytałam obsługę gdzie mogłabym przewinąć dziecko. Zawsze wszyscy stawali na głowie żeby nam pomóc.
    Improwizuj, zawsze coś się wymyśli
    "Bądź śmiały, inny, niepraktyczny, broń sedna swojego zamierzenia i twórczej wizji przed asekurantami, czcicielami frazesu i niewolnikami pospolitości". Sir Cecil Beaton
    [*]

Uprawnienia umieszczania postów