Cytat Zamieszczone przez diuszesa Zobacz posta
Ale jeszcze się zastanawiam nad sensownością tych spodenek - przecież jak dzieciak narobi, to i tak spodenki zafajda, i trzeba będzie przebierać. A jak nafajda, to poleci tam, gdzie stoi, a to się może skończyć niefajnie w niektórych miejscach. Czyli to chyba nie dla takich dzieci, co to nigdy nie były do EC przyzwyczajane i zawsze załatwiały się nie inaczej, jak tylko w pieluchę? Tylko raczej dla dzieci nauczonych od małego sygnalizowania, tak?
Swojego 17-miesięczniaka, robiącego w pieluchę i nigdy niewysadzanego, zamierzam odpieluchować w przyszłe wakacje, puszczając w ogóle bez pieluchy, zawsze i wszędzie. Pomogłyby mi w czymś takie spodenki?
Chętnie poczytam opinie.
Spodenki nadają się do EC i do "zwykłego" odpieluchowania. Jasne, że jak się dzieć zsika, to spodnie zmokną, ale jesli już zaczyna komunikować, to takie spodenki pozwalają na bardzo szybką reakcję. Jasne, że bez niczego jest jeszcze szybciej, ale nie każdy odpieluchowuje latem. Zuza np. przestała chodzić bez pieluchy w grudniu Chodziła wtedy w długiej polarowej sukience.

Cytat Zamieszczone przez martita Zobacz posta
ale super Franio - piekny

i baaaardzo Ci ladnie wyszly te spodenki...
kurde, no - swietne!!!

ja sie zastanawiam czy nie da sie z takich starych spodenek samemu tak poprzeszywac, zeby zrobic chinskie gatki...(?)
a moze to bedzie wiecej roboty niz uszycie calkiem nowych galotkow (?)
Dziękuję
Ze starych spodni będzie więcej kombinowania. A te szyje się bardzo szybko.

Cytat Zamieszczone przez lemniscus Zobacz posta
wydaje mi sie ze gumka w spodniach jest wyzej i jest luzniejsza i lapala by tylko koncowke tetry a pasek sumo mozesz zapiac bardziej na biodrach nizej i ciasniej
ale na pewno warto sprobowac czy sama gumka da rade
jak bedzie tetra wyjezdzac to cos innego pokombinujecie
a spodenki wogole sliczne mam nadzieje ze sie Wam sprawdza

Miałaś rację, tetra wyjeżdża. Muszę spróbować tego paska sumo.

Cytat Zamieszczone przez kawiareczka Zobacz posta
biedne te dzieci na tych fotkach zimno jak nie wiem co, czapki na głowach a tu goła pupa. Może i bez pieluchy latają ale zum na pewno ma co drugie.
Myślisz? Mnie się wydaje, że one zahartowane i nawet im nie zimno. Podobnie jak amerykańskie niemowlaczki o stale bosych stópkach. Kwestia przyzwyczajenia organizmu.

Cytat Zamieszczone przez farfallina_07 Zobacz posta
Z tego co wiem to takie spodenki nosza dzieci mieszkajace glownie na wsi, na tych biedniejszych prowincjach gdzie nie maja kasy zbytnio na pieluchy.W miescie pieluch raczej uzywaja
Dokładnie. Kiedys było to powszechne w całym kraju. Teraz reklama zrobiła swoje. Popdobnie jak afrykańskie mamy wożące dzieci w wózkach.

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
a mnie się wydają mega praktyczne właśnie przy odpieluchowaniu
boszzz ile razy nie zdążyłam ściągnąć małej majteczek i spodenek i się zasikała

eri daj znać jak się sprawdzają
Na razie słabo. Dzis np. mój wysadzany prawie od urodzenia syn walnął kupsko na dywan.

Cytat Zamieszczone przez espejo Zobacz posta
eri - a szylas z dzianiny?
bo te co widzialam to byla zwykla biala bawelniana dzianina - jak kalesony
Szyłam z materiału na poucha Bo leżał i nie chciało mi się go ruszyć. To bawełna z małą domieszką jakiegos elastanu. Ale ze zwykłej bawełny, nie dzianiny, też będą fajne, bo krój jest wygodny.