wielu z Was zapewne się zdziwi co robię na forum, bo nie jestem mamą maluchów tylko dwóch dorosłych już córek i prawie babcią ( za tydzień może dwa).Moja starsza córka jest "chustomanką" jak również jednym z użytkowników forum
i .......zaraziła mnie.Słucham jej opowieści,na jakie nieprzyjemne komentarze otoczenia jesteście często narażeni nosząc swoje maluszki w chustach i dziwi mnie reakcja ludzi .W sobotę byłam na spotkaniu chustowym i uczyłam się jak wiązać chustę i powiem Wam, ze ubolewam nad tym, iż wtedy kiedy moje córki były małe nikt nie wiedział o czymś tak cudownym jak noszenie dziecka w chuście. Dlatego też uważam, ze trzeba uświadamiać otoczenie, jak najwięcej i w każdy możliwy sposób.Ja swojego wnuczka z całą pewnością będę nosić tylko w chuście i namawiać do tego wszystkie znane mi babcie
Piszę również pracę na temat
" Rodzicielstwo więzi i jego wpływ na prawidłowy rozwój dziecka"i nie ukrywam, że bardzo liczę na Waszą pomoc, jesteście wspaniałym "materiałem badawczym" jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko temu![]()
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę wytrwałości
"Prawie" babcia