Pokaż wyniki od 1 do 20 z 89

Wątek: O co chodzi z tym Harrym Potterem??

Mieszany widok

Domyślnie

modrooczka, giną w katastrofie pociągu? Spotykają rodziców? Nie pamiętam niczego takiego w Kronikach Narnijskich... ale to OT.

Zgadzam się, że czytać można różne rzeczy, tylko trzeba je dostosować do wieku dziecka i zdawać sobie sprawę, że pewne kwestie są przedstawione w sposób inny, niż chrześcijański. I po prostu trzeba być na to przygotowanym i wiedzieć, jak o tym z dzieckiem porozmawiać. Tak nawiasem mówiąc, tak właśnie odczytuję wypowiedzi kościoła o HP.

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

W ostatniej bitwie.
    Co do rozmów to oczywiście zgoda, ale tak jak napisała Demona dzieci są różne. I na niektóre rozmowy moja Lilka jest gotowa a na inne nie. jest bardzo emocjonalna i tak sugestywny, doskonały literacko opis jak w "Braciach" mógłby zrobić na niej bardzo duże wrażenie. Za kilka lat zrozumie, że zazwyczaj chrześcijańska Astrid akurat przeżywała zwątpienie i kryzys wiary (bo tak było). Lilce bardzo dużo się czyta, ale emocjonalnie jest jeszcze dziecinna. Nie ogląda wielu filmów, bo według niej są "straszne", nie chce niektórych książek. Inne połyka, a potem przeżywa tygodniami. Naszą rolą jest podsuwać jej rzeczy na jej poziomie intelektualnym i emocjonalnym. Teraz sobie czytała "Mikołajka", zaczęła "Merry Poppins" i jest ok. Narnii też jej jeszcze nie dawałam, pierwsze weźmiemy teraz na wakacje.

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

"Nie lękajcie się - powiedział Aslan. Czy jeszcze się nie domyślacie? (...)
    NAPRAWDĘ wydarzył się wypadek kolejowy - rzekł miękko Aslan. - Wasz ojciec, wasza matka i wy wszyscy jesteście, jak to zwykliście nazywać w krainie cieni, umarli"
    Ostatnia bitwa", s. 194 (ostatnia )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez modrooczka Zobacz posta
    "Nie lękajcie się - powiedział Aslan. Czy jeszcze się nie domyślacie? (...)
    NAPRAWDĘ wydarzył się wypadek kolejowy - rzekł miękko Aslan. - Wasz ojciec, wasza matka i wy wszyscy jesteście, jak to zwykliście nazywać w krainie cieni, umarli"
    Ostatnia bitwa", s. 194 (ostatnia )
    Oo, nie pamiętałam tego zupełnie! Dzięki za sprawdzenie

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja uwielbiam próżne dyskusje o książkach, najlepiej krwawe i poparte cytatami Ta tutaj jest zdecydowanie mało krwawa

Chustomanka Awatar abeba
    Miejscowość
    miasteczko ze żbikiem w herbie

Domyślnie

OT ja jako dziecko uwielbiałam zupelnie niemagiczne ksiażki Juliusza Verne - te o podróżach wokół ziemi dookoła równoleznika z zamazanego listu, o rozbitkach budujących cywilizację na wyspie, z prawdziwymi przypisami... ciekawe czy mój syn będzie je chcial czytać

Dzieci są urocze, aczkolwiek niehigieniczne.

Melman z Madagaskaru

Uprawnienia umieszczania postów