Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 54

Wątek: skąd wytrzasnąć otulacz wełniany?

Domyślnie skąd wytrzasnąć otulacz wełniany?

trochę mnie wkurza, że takie to super wypas ekstra polecane przez wszystkich a kupić nie można. Jedynie gatki Strochenkinder są wszędzie dostępne a ja je miałam i nam nie służą.
    Otulacz Loveybums w Krainie Pieluszek w rozmiarze s i xl....bbh na maminku już nie ma a i tak był tylko m (za mały)...amsterdam jest drogi i ....biały (fajnie by na nim wyglądała zielona trawa i nasze błotko ogródkowe). Szyć sama nie umiem. Jeszcze Franiszki zostały, może tam jednak spróbuję, tym bardziej że otulaczyk jest na rzepy.
    Napiszę po raz dziesiąty, że mam Loveybumsa L na napy i się w nim zakochałam i teraz się miotam bo kcem jeszcze!!
    Macie jakieś inne pomysły na wełniaka? a może istnieje jakieś wełniakowe podziemie, przyznajcie się

Chusteryczka Awatar lemniscus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

zamow sobie loveybumshttp://www.loveybums.com/ ze strony zaleznie od kursu dolara ale wychodzi to chyba tak samo albo nawet taniej niz z krainy pieluszek i wybor pelny
    Maja 16.08.2009
    Pola i Lena 04.06.2013

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Ja mam tetro, jetem b. zadowolona (przy noworodku, ale nie z dołączoną wkładką)), spróbuj może być ok, nie gryzie w ogóle jak storcheny, w dotyku jak loveybums, który też mamy, cena o połowę mniejsza. Pytanie czy wciśniesz do niego swoje dziecko, jakby co można dopiąć przedłużkę do stanika, najlepiej taką z gumką
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

demona
    Guest

Domyślnie

Jesteś pewna, że BBH M jest za mały? Nam służył do konca do 12kg

Domyślnie

Demona, jestem pewna bo miałam bbh pulowy M i był za mały, sprzedałam. Podejrzewam, że wełniany ma takie same rozmiary.
    Wiewiórka, Tetro....mi się nie podoba. Myślałam nad nim bo obok Strocha też jest wszędzie dostępny....trochę przekombinowany, ja lubię proste rzeczy. A jeszcze zabawa z przedłużką od stanika...Nawet prawie wszystkie kieszonki mam gładkie, bo wszelkie wzorki to dla mnie już kombinacja. Hm.....zerkłam i mam dwie nie gładkie
    Lemniscus, dzięki, nie pomyślałam. Pewnie się okaże, że trzeba płacić kartą kredytową, której nie posiadamAle może coś wymyślę...

Chustomanka Awatar darijah
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

a dziewczyny szydełkujące ? Oladronia robi cuda , Musli , Greenedie ...... zdolnych u nas dostatek i na wymiar zrobią
    Miluszka ::marzec 2008 :: Olafko ::lipiec 2011::

https://www.facebook.com/MioUnico - unikatowe nery na różne bajery dla dziarskich chustomatek; szyte z nowych, recyklingowanych i chustowych materiałów; również na indywidualne zamówienia ::

Chustomanka

Domyślnie

no właśnie też to miałam napisać....

Ja najchętniej kupuję pieluszki polskie. Uważam że są najlepsze i najładniejsze a te zagraniczne nie dorastają nawet do pięt naszym śliczny polskim pielusiom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darijah Zobacz posta
    a dziewczyny szydełkujące ? Oladronia robi cuda , Musli , Greenedie ...... zdolnych u nas dostatek i na wymiar zrobią
    Fakt. Zajrzę do nich a to można tak 'na zamówienie'?

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

Kawiareczko, gatki z loveybums L sa tego samego rozmiaru co otulacz BBH welniany M. One sa naprawde duuuze.
    Na pieluszke BBH wejda na pewno. Na moje nocne bedbugi w pewnym momencie byly za male, ale na wysokosc.
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Oladornia robi na zamówienie (chwilowo wstrzymała, ale na pewno będzie ). Jak Ci b. zależy, to mogę Ci odstąpić kolejkę, bo mi się bardzo nie spieszy :>
    No i czyhaj na bazarku
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malina Zobacz posta
    Kawiareczko, gatki z loveybums L sa tego samego rozmiaru co otulacz BBH welniany M. One sa naprawde duuuze.
    Na pieluszke BBH wejda na pewno. Na moje nocne bedbugi w pewnym momencie byly za male, ale na wysokosc.
    Malina, miałam pulowy BBH M czy to jest inna rozmiarówka niż wełnianych? był za krótki w stanie, formowanki mi górą wyłaziły. Nie można go w ogóle porównywać to otulacza (nie gatek) Loveybums L- ten jest zdecydowanie wyższy w stanie czy dłuższy, jakkolwiek by mierzyć, to idealnie zakrywa każdą formowaną i jeszcze wyżej.
    bbh miałam ten, do 11kg (młody waży 11, 200).
    http://www.babybeehinds.com.au/store...elcro-14p9.htm

Paprotka, mnie się nie pali także ale wiesz jak jest, mam jeden, poczułam zew i chciałabym więcej.
    Mój młody jest atopikiem, nie chcę aby wełna dotykała skóry dlatego chcę otulacz a nie galotki.
    Patrzyłam przed chwilą na wątek Oladronii, widziałam tylko galotki i termin conajmniej 1.5m
    Na bazarku czyham, wyczyhałam tego Loveybumsa w końcu Tylko teraz nie bardzo wiem na co mam czyhać....Muszę poczytać najpierw opinie o wyrobach naszych forumek i tych wełenek zanim zdecyduję, w którym ogonku się ustawić

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

nie miałam eMki, ale mam eLkę BBH, używam na formowanki nocne, więc z tych większych, dzidzik ma grubaśne udka i dobija do 11, i jest ok, ale żeby na wyrost to bym nie powiedziała, więc na Twoim miejscu eMki bym raczej nie brała.

Dziś oglądałam różne sklepy zagramaniczne, w jednym widziałam kolorowe BBH. No i tak w ogóle, to czemu w tej Ameryce wszystko mają, a u nas taka bida? Jak popatrzyłam na dawny wątek o otulaczach wełnianych to wybierać a przebierać - lovey gatki czy otulacz, muskut, swa..., a teraz chyba już tylko resztówki w dziwnych rozmiarach, tetro, amsterdam i gaciochy (inna sprawa, że jak wtedy oglądałam te wełniaki, to w głowę się pukałam, że można tyle za pieluchę dać - ot, jak kobieta zmienną jest, zwłaszcza jak się wciągnie nieco). A tak w ogóle, to chyba w końcu popełnię wątek pytając o zagramaniczne sklepy, co do nas przysyłają, jak u nas kupić nie idzie, to chyba przyjdzie człowiekowi na ściąganie ze świata pieluch - bida teraz nie tylko z wełniakami, ale praktycznie ze wszystkim, co sobie wymyślę.

ps. czy loveybums można kupić tylko u nich na stronie, do innych sklepów netowych nie dają?
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustomanka Awatar darijah
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

jeszcze tylu wełniaków na raz nie widziałam
    http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=61099
    Miluszka ::marzec 2008 :: Olafko ::lipiec 2011::

https://www.facebook.com/MioUnico - unikatowe nery na różne bajery dla dziarskich chustomatek; szyte z nowych, recyklingowanych i chustowych materiałów; również na indywidualne zamówienia ::

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

przymierzam się do zakupu u źrodła. kupmy razem

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szast.prast Zobacz posta
    przymierzam się do zakupu u źrodła. kupmy razem
    Chyba coraz bardziej o tym myślę. Loveybums czy coś innego? O ile źle nie wyliczyłam, to najbardziej opłaca zamówić się dwa (jeśli te wełniaki po 30$), bo wtedy wysyłka wypada po 6$, inaczej więcej, trzebaby kupić min. 9, żeby wyszło inaczej... (tam jest duża tabelka z kosztami wysyłki).
    Jeśli coś innego znasz jakiś fajny sklep, który wysyła do Polski? Znalazłam jeden amerykański, który miał b. fajny wybór, ale pani napisała, że za granice nie śle
    Ostatnio edytowane przez jul ; 22-07-2011 o 18:16
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

A ja do znudzenia polecam franiszkowe wełniaki: www.franiszki.pl

Tez na wymiar, polskie i tanie.

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    Chyba coraz bardziej o tym myślę. Loveybums czy coś innego? O ile źle nie wyliczyłam, to najbardziej opłaca zamówić się dwa (jeśli te wełniaki po 30$), bo wtedy wysyłka wypada po 6$, inaczej więcej, trzebaby kupić min. 9, żeby wyszło inaczej... (tam jest duża tabelka z kosztami wysyłki).
    Jeśli coś innego znasz jakiś fajny sklep, który wysyła do Polski? Znalazłam jeden amerykański, który miał b. fajny wybór, ale pani napisała, że za granice nie śle
    Myślałam o wełniakach Loveybums, ale oglądałam tez insze amerykańskie (i chyba jedne brytyjskie) gatki wełniane. Mam gdzieś pozapisywane nazwy. Jak się ogarne z przyjazdowym bajzlem, to wrzucę tu.

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malina Zobacz posta
    No właśnei ja mam takie samo odczucie co do BBH M. Miałam L i był ogromny!

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

jakby co to ja chetna na loveybumsa - bo juz powoli wiekszych mi trzeba bedzie
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    No właśnei ja mam takie samo odczucie co do BBH M. Miałam L i był ogromny!
    mi się też wydaje że L byłby ogromny bo M był spory ale nie tam gdzie trzeba tzn szeroki i duża pupa ale w stanie krótki, pisałam to już wiele razy. Dla mnie odpada otulacz, spod którego wyłażą formowanki. Lovey pod tym względem jest dużo wyższy, na szerokość pewnie szerszy od BBH ale inaczej się go zapina i nie robi się duża pupa.
    Tak czy inaczej BBH odpada.
    A po ile jest $???
    ja się chyba skuszę na Franiszki.

Uprawnienia umieszczania postów