Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Zara i Jade konta Didymos Indio

Chustonoszka Awatar Brilho
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie Zara i Jade konta Didymos Indio

Chustocholiczki napiszcie prosze czy te chusty mozna jakos porownac? Mam pozyczonego Indio i ta chusta wydaje mi sie byc taka jakas gruba,wypukla,miesista. Zary i Jade nigdy nie mialam pzyjemnosci widziec na zywo. Na zdjeciach wydaja sie byc podobne do Indio. Czy sie myle

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Mam porównanie indio z bawełną, wełną i jade royal . Dla mnie indio bezkonkurencyjne. Świetnie nośne i ładne.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustonoszka Awatar Brilho
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

A czy podobne fakturowo, materialowo? Pytam bo mam Indio ale powiem szczerze, ze mi jakos tak srednio pasi. Nie wiem dlaczego, moze to kwestia noszenia w elastyku i nie moge sie przestawic?

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

To są zupełnie różne chusty i tak naprawdę to każda z nas lubi co innego, dla mnie np indio i jade są beee wizerunkowo a nino didkowe i zary uwielbiam

Są też różne modele indio i różnią się nie tylko składem czy kolorem ale też nośnością, grubością.

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Indio i Jade są chropowate, czepliwe czyli trzeba się bardziej przyłozyczyć przy dociaganiu.
    Zara jest bardziej sliska,gładsza pomimo tego ze ma wyczuwalną faktura, za to Zary tricolor są inne- chropowate ale nie tak jak Jade
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

ale indio nie jest jakąś mocno wymagającą w obsłudze szmatą, za to jade i owszem.
    z indio nie miałam nigdy najmniejszych problemów, z jade się nie dogadałam i szybko poszła w świat. to jest bardzo specyficzna chusta, niczego podobnego w ręku nie miałam i - tak jak piszą dziewczyny w wątku o jade - albo się ją kocha miłością wielką (bo zawiązana trzyma na mur beton) albo puszcza szybciutko dalej w obieg.
    zara jest bardziej gładka, ale jakoś też mnie nie przekonała nośnością. ale za to jeżeli o stronę wizualną chodzi , to tricolory są boskie!
    jak nie sprawdzisz, to się nie przekonasz
    może masz kogoś w okolicy, kto mógłby na żywo zademonstrować różnice?

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Jedyne co mogę napisać, ze jade kocham bo się samo trzyma, ale nie ma co porównywać z zarą, za to obie chusty są nie do porównania z indio- bo co indio to inne.
    Chyba jedyna metoda to macanie
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustofanka Awatar Sihaya
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

ja mam bardzo stare indio bawełniane i zarę tricolor- pierwsze wrażenie jak przyszła zara "ścierki do garów mam grubsze". Ale wiąże się fajnie, dzieć tylko 8kg i póki co nic mi się nie wpija...ale nośnością mnie nie zszokowało. Zara kolory ma boskie. Indio wiąże się świetnie.
    mi jakoś bardziej podchodzą skośno-krzyżowe ...pewnie do czasu aż skosztuję żakardowych lnów

i za Pondo powtórzę- trzeba się zamotać, bo nawet ta sama chusta nowa i złamana są zupełnie inne.

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Ja tez napiszę, że jade jest chustą wymagającą, ale świetnie trzyma. Bardzo ją lubię za to! Ale zdecydowanie nie jest na początek noszenia i dla bardzo małego dziecka, bo jest chropowate i może chyba podrażniać delikatną skórę noworodka.

Indio - fakt każde inne. Te bawełniane, które miałam, były bardzo łatwe w obsłudze, łatwo się dociągały, miękkie i przyjemne. Lniane i konopiane - znacznie trudniejsze, bo nie złamane, ale za to bardziej nośne.
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Jestem ciekawa jak to bedzie, za chwile bedę mieć moja wymarzona Zarke Nike. Indio wiadomo sa lepsze i gorsze. A jak nosi Nike, miał ktoś?

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Uprawnienia umieszczania postów