Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 32 z 32

Wątek: taka myśl dotycząca formowanek noszonych bez otulacza ;)

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus Zobacz posta
    Najlepsza na upał jest tetra w origami spięta snapim. Nie szkoda przebierać po każdym siku i schnie migusiem
    rozwiązanie super, ja sama nie chciałabym chodzić z moczem sprzed godziny
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustomanka

Domyślnie

U nas jak pieluszka przesiąknie tzn że do wymiany. Chyba Alek nie sika zbyt dużo bo biega w bambusowych i nawet nie jest tak źle. U nas formowanka nie musi być cała mokra aby ją zmienić. Wystarczy jeden większy sik lub dwa mniejsze. Lubię puszczać w samej formowance wtedy mam jakiś spokój na duszy że jest 100% naturalnie przewiewnie Chciałabym zacząć go wysadzać, ale nie mogę się za to zabrać, to chyba powinno zmniejszyć ilość zasikiwanych pieluch.

Chustonoszka Awatar lubawa
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Heh, ja faktycznie ledwo formowankę zdołam Nince zapiąć, i trwa to tyle, co jej przejście całego pokoju Rzepy odpina namiętnie, zresztą wszystko co odstaje, np. troczki, i co da się zdjąć -- skarpety, getry -- ściąga natychmiast. Także tetry się boję , może kiedyś..
    Mam kilka Monkey Snuggles, cudeńka, i one są z tych dłużej schnących, chociaż nic nie przebije bawełnianych storchenów IMO, dniami mi wiszą, jak mniej słonka; zmieniam jak wilgotnieje z zewnątrz, po jednym, dwóch siknięciach, tył pieluszki zawsze suchy
    Nina IX 2010

Domyślnie

a propos wysadzania, to podjęłam temat jakiś czas temu. I tak, moje dziecko doskonale wie 'gdzie się robi sisi'. Za każdym razem przy zmianie pieluszki mówię, żeby zrobił siusiu, biegnie w te pędy do łazienki, bierze nocnik na środek pokoju, siada, wstaje, idzie pod okno za firankę i leje. Wspaniale wprost.W sumie bywa, że leci na sofę i tam leje (już wolę olaną firankę), sofa skórzana....na szczęście. To wszystko robi tak szybko, że nawet nie jestem w stanie założyć mu w locie pieluchy. Potem stoi obok kałuży, mówię 'nie rób sisi na podłogę, gdzie się robi?', cieszy się i przynosi mi nocnik, siada, łapie się za siusiaka i mówi 'sisisisi' no ale nic nie robi rzecz jasna, bo już swoje zrobił za firanką, eh.
    I tak jak kiedyś wątpiłam w otulacze wełniane tak teraz mój zachwyt nie ma końca Choć za Flipa pociąć się dam także.

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawiareczka Zobacz posta
    a propos wysadzania, to podjęłam temat jakiś czas temu. I tak, moje dziecko doskonale wie 'gdzie się robi sisi'. Za każdym razem przy zmianie pieluszki mówię, żeby zrobił siusiu, biegnie w te pędy do łazienki, bierze nocnik na środek pokoju, siada, wstaje, idzie pod okno za firankę i leje. Wspaniale wprost.W sumie bywa, że leci na sofę i tam leje (już wolę olaną firankę), sofa skórzana....na szczęście. To wszystko robi tak szybko, że nawet nie jestem w stanie założyć mu w locie pieluchy. Potem stoi obok kałuży, mówię 'nie rób sisi na podłogę, gdzie się robi?', cieszy się i przynosi mi nocnik, siada, łapie się za siusiaka i mówi 'sisisisi' no ale nic nie robi rzecz jasna, bo już swoje zrobił za firanką, eh.
    I tak jak kiedyś wątpiłam w otulacze wełniane tak teraz mój zachwyt nie ma końca Choć za Flipa pociąć się dam także.
    u mnie to samo,identyko ale zuza starsza i tez nie chce wspołpracowac.wogole.
    nie jestes sama
    tylko safa i lozko nie skorzanae i niestety wsiaka
    chyba na odpieluchowanie i latanie bez otulacza w lumpku musze wyszarpac welniane koce i zalanolinowac,bo bedzie wszsytko przesiakniete moczem
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Domyślnie

ja na łóżko nie puszczam, nie ma tak dobrze. Może latać tylko w dużym gdzie jest sofa, skórzana bo skórzana ale raczej mocz jej nie służy, zwłaszcza że wlatuje między siedzisko a oparcie, bo na skórze robi się normalna kałuża, woda stoi, ups, mocz chciałam powiedzieć
    Młody niby chętny do współpracy ale jednak mu jeszcze w głowie nie styka o co chodzi. Niemniej jednak jego brat w tym wieku używał nocnika jako kolejnego pudła na zabawki, więc jest postęp

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

postaw może nocnik za firanką?
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustonoszka

Domyślnie

Kawiareczka a jak w końcu u Ciebie przeszła wełna przy AZS-ie? bo pamiętam że na początku uczuliła go wełna?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ala Zobacz posta
    postaw może nocnik za firanką?
    Czuję się urażona, że nie doceniasz intjeligjencji mojego dziecka
    Próbowałam, a jakże. On wstaje z tego nocnika, kuca na podłodze i leje. Już nawet kuca, wcześniej sikał na stojąco Może lubi jak go firaneczka otula po pupci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fijonka Zobacz posta
    Kawiareczka a jak w końcu u Ciebie przeszła wełna przy AZS-ie? bo pamiętam że na początku uczuliła go wełna?
    Wiesz, wcześniej miał galotki storcha ale nie powiedziałabym że go uczulił, raczej podrażnił (choć może to to samo). Storch jest grubszy i bardziej szorstki. Poza tym ma nogawki, które dotykały skóry. I w tych miejscach miał takie czerwone 'robaczki' od wełny, takie jakby odgniecenia. Zwłaszcza tam gdzie był ściągacz a nogaweczki wcale nie były ciasne.
    Teraz mamy otulacz loveybums i poza tym,że trochę schrzaniłam lanolinowanie to jest boski, mięciutki i cieniutki. I praktycznie w ogóle nie dotyka skóry, czasem przy pasie jak jest mniejsza formowana. Ale nie ma żadnych odcisków na skórze, nic.

Chustomanka

Domyślnie

Kawiareczka może uczyj mu formowankę z firaneczki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bianka2009 Zobacz posta
    Kawiareczka może uczyj mu formowankę z firaneczki
    tylko z czego wkład chłonny....?
    on i tak wygląda jak panna młoda jak tam stoi i leje, bo ta nasza firanka to taka mgiełka, prawie że jej nie widać a gość myśli, że jak się za nią schowa to nie widać, że sika
    potem idzie z tą firaną na głowie, firana się za nim ciągnie niczym welon i pięknie wyciera kałużę sików...na szczęście wystarczy zamoczyć ten koniec w misce z płynem i wypłukać, bo jakbym miała codziennie drąg a firanami ściągać i je prać to bym dziecku pieluchę przykleiła szarą taśmą pakową.

Uprawnienia umieszczania postów