Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Czym się objawia uczulenie na mikropolar?

Chustofanka Awatar kasia_B
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie Czym się objawia uczulenie na mikropolar?

Oświećcie mnie proszę, bo mi to spokoju nie daje. Czy uczulenie na mikropolar w pieluszkach objawia się jakąś wysypką, krostkami? Czy to po prostu zaczerwienienie- odparzenie?

Domyślnie

chyba różnie...ale musi się pojawiać ewidentnie po pieluszkach z mikropolarem. Mój syn miał wysypkę czyli takie krostki, która przeszła w pieluszkowe zapalenie skóry, potem było 'tylko' zaczerwienienie, odparzenie. Jedno i drugie jest tak samo niefajne. Teraz po czasie jest lepiej ale zdarza się że upał + mikropolar+mocz daje zaczerwienienie.

Chustonoszka

Domyślnie

u nas nie było w ogóle odparzenia, tylko czerwone bąble/liszaje na udach, tam gdzie kończy się pielucha- dlatego długo nie mogłam się zorientować że to od polarowego środka, który przecież jest na całej pupie.

Chustofanka Awatar świetlik
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Nowy Duninów

Domyślnie uczulenie na chiński kocyk?

U nas jest porządne odparzenie od wczoraj. Wcześniej bywało małe zaczerwienienie, ale schodziło błyskawicznie po kuracji kremem hipp. A teraz tyłek czerwony, traktowany sudokremem, krochmalem i wietrzeniem. Zobaczymy.
    Do rzeczy - jedyne, co się zmieniło w traktowaniu dupki, to zmiana kieszonek (w tym chinek) na otulacze z wkładem. Na wkład dawałam samorobny wkład sucha pielucha wykonany z taniego chińskiego kocyka z Pepco. Czy może być uczulenie na polar jakiegoś producenta? Czy też cały polar won? A może jakaś inna teoryja?
    Dodam, że Jagódka jest pieluchowana wielo niemal od samego urodzenia (pomijając początek w szpitalu), a pieluszyska były prane cały czas w tym samym proszku Bryza do białego z dodatkową wodą i płukaniem, a połowicznym dawkowaniem. Teraz niewiasta ma 5 tygodni i wyskoczyło takie coś :/ Testuję też dietę swą przez odstawienie cytrusów, mleka, jaj, orzechów oraz soi. Po zachowaniu widać poprawę (już nie stęka nad ranem robiąc kupkę).
    Poradźcie proszę coś pierwszorazowej matce.

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

róznie na pewno u każdego, mój synek to żadnego uczulenia na mikropolar nie ma, ale zaobserwowałam że w sztucznym od pupy ta "kreseczka" na paszku robiła się taka intensywnie czerwona, przeszłam na naturalne i jest dobrze. myślę, że obcierało go po prostu.
    Chudzinka- Ufoludek - 2001, Krasnoludek - 2009, Pimpuś -2012

Domyślnie

Czy po wystapieniu uczloenia zrezygnowałyscie z wielo nas dopadło mega odparzenie chyba po wkładkac sucha pupa juz 3 dzień sie trzyma jutro do pediatry bo nic nie pomaga jestem załamana tymbardziej ze to dopiero nasz początek z wielo

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikakrolikowa Zobacz posta
    Czy po wystapieniu uczloenia zrezygnowałyscie z wielo nas dopadło mega odparzenie chyba po wkładkac sucha pupa juz 3 dzień sie trzyma jutro do pediatry bo nic nie pomaga jestem załamana tymbardziej ze to dopiero nasz początek z wielo
    no bo jak odparzenie się pojawi, to czasem trudno je wyleczyć! nawet w najlepszych pieluszkach! Nawet- podejrzewam- bez pieluszki trochę by to trwało. najlepiej w takim wypadku zmieniać pieluszkę po każdym siku, smarować czymś i w czyms przewiewnym trzymać (znaczy najlepiej w wełnie lub w polarze), mojemu raz się w sumie zrobiło- jak za długo siedział z kupą w majtkach.
    jakich pieluszek używasz?
    Chudzinka- Ufoludek - 2001, Krasnoludek - 2009, Pimpuś -2012

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Ja mam podejrzenie, że mój dzieć wrażliwy zarówno na tani polar (kocyk ikea), drogie polarowe wkłady małe me i papierki jednorazowe. Całkiem zaniechaliśmy (bawełna, tetra bambusowa i ręczniki bawełn.) i jest ok od dłuższego czasu.
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Uprawnienia umieszczania postów