Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Co ja robię nie tak?

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Co ja robię nie tak?

Dziewczyny, plecak niby prosty a ja mam jakieś chyba za ruchliwe dziecko. Ona tak skacze, prostuje nóżki, wstaje, fika, boję się, że 1. wyleci, 2. że jej chusta Łapy zawsze wyjmuje, nie ma opcji żeby schować.
    Wklejam fotki, może mi powiecie co robię nie tak?

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

ale wcale nie wyglada to tak zle. Chusta jest az do kolanek, pupa wpadnieta, tylko dociagnac pozadniej mozna by.
    Daj jej wyciagnac rece jak chce, wiaz z rekami na zewnatrz, bedzie o jeden faktor spokojniej Dociagaj pasmo chusty po pasmie, jak fika to zrob przerwe i pochodz troche, pokaz cos przez okno, jak bedzie troche spokojniej to sie znow pochyl i daciagaj dalej. TU dziewczyna ladnie pokazuje dociaganie

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Mam bardzo małe doświadczenie, ale na moje niewprawne oko popracowałabym zwłaszcza nad górną krawędzią. I zawiązałabym dziecko wyżej, niech Ci patrzy przez ramię, widoki lepsze to może z czasem będzie spokojniej
    Moja zaakceptowała plecak (w sensie w ogóle wejścia na plecy) po miesiącu czy dwóch prób.
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki. Plecak hanti to jeszcze jakoś wychodzi, bo ja się też czuje bezpieczniej, ale prosty jest trudny

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

do dobrych rad o dociąganiu poradzę jeszcze jedno - przed zawiązaniem ostatecznego węzła - WYPROSTUJ SIĘ poczuj czy wszystko jest OK, czy jest ci wygodnie. czy dziecko nie "DYNDA" gdy się ruszasz na boki
    i jest całkiem nieźle - próbuj dalej

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sroka Zobacz posta
    ale wcale nie wyglada to tak zle. Chusta jest az do kolanek, pupa wpadnieta, tylko dociagnac pozadniej mozna by.
    Daj jej wyciagnac rece jak chce, wiaz z rekami na zewnatrz, bedzie o jeden faktor spokojniej Dociagaj pasmo chusty po pasmie, jak fika to zrob przerwe i pochodz troche, pokaz cos przez okno, jak bedzie troche spokojniej to sie znow pochyl i daciagaj dalej. TU dziewczyna ladnie pokazuje dociaganie
    Super filmiki z tą dziewczyną. Niedługo będę walczyć z plecakiem, dzięki za taką fajną wskazówkę. Tylko ona ma chyba spokojniejszego chuściocha od mojego ...

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Podpinam się, bo próbujemy się plecakować, tyle, że Młody wierzga okrutnie... Jakieś sposoby na niespokojnego chuściocha? Z przodu problemu prawie nie ma, a na plecach
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AS Zobacz posta
    Podpinam się, bo próbujemy się plecakować, tyle, że Młody wierzga okrutnie... Jakieś sposoby na niespokojnego chuściocha? Z przodu problemu prawie nie ma, a na plecach
    Bo czasem dzieci czuja sie nieswojo jak sa wrzucane na plecy, bo nie ma tej stabilnosci co przy wiazaniu z przodu - jak poczatki jazdy konnej, niby siedzisz stabilnie okrakiem na koniu ale przy ruchach na boki masz wrazenie, ze spadasz . Dlatego wierzgaja i podnosza sie i troche to trwa zanim sie przyzwyczaja i przy wiazaniu leza na plecach. cierpliwosci, rob przerwy i nos czasem swe dziecie po domu tak normalnie bez chusty na plecach, by sie nauczyl klasc ci na plecy, by noszenie na plecach bylo czyms normalnym.
    Jak sie uczylam jezdzic na snowboardzie to tez trwalo to z pol sezonu zanim sie przemoglam i zamiast na stoku sie odchylac do tylu (by zachowac naturalny pion i nie byc glowa w dol ) pochylilam sie do przodu i dalam sie poniesc. takze rozumien dzieciaki
    Ostatnio edytowane przez Sroka ; 11-07-2011 o 08:20

Uprawnienia umieszczania postów