Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: A pani w sklepie powiedziała....

Mieszany widok

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

U mnie też stacjonarnie nie do kupienia. Jakiś czas temu namawiałam znajomą, która ma sieć sklepów eko plus odzież fair trade itp, żeby próbnie weszła w chusty, ale uznała, że to nisza i się jej nie kaluluje.
    A tylu rodziców pyta gdzie można pomacać.
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chusteryczka Awatar Agna
    Miejscowość
    Reda

Domyślnie

To prawda. U mnie też nie da się chusty stacjonarnie kupić. Niby przez neta zawsze trochę taniej, ale wolałabym dołożyć i móc pomacać i odcień na żywo zobaczyć...

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agna Zobacz posta
    To prawda. U mnie też nie da się chusty stacjonarnie kupić. Niby przez neta zawsze trochę taniej, ale wolałabym dołożyć i móc pomacać i odcień na żywo zobaczyć...
    No właśnie! I na pocztę mniej się wyda zanim się coś odpowiedniego trafi

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

w jednym z moich sklepow podobno mieli. I wisialy sobie te sztuki latami.
    Drugi to taka bardzo mini sieciowka, leca standardami, wiec ergo raczej nie zaryzykuja.
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Domyślnie

Wiecie co, ja mam wrażenie, że sprzedawcy w Polsce, szczególnie w mniejszych miejscowościach, ale nie tylko, często jeszcze mają taką mentalność, że ma im 'samo' zejść. Kupi chustę, powiesi pod sufitem i weź się człowieku domyśl o co cho. (Oczywiście to są tutaj moje gdybania, nie mówię o żadnym konkretnym sklepie.) W tym momencie robi się taka nisza, że trudno się do niej wcisnąć. A gdyby tak wypromować ideę? Zamotać na manekinie, przyjść z zamotanym dzieciakiem, wejść w kontakt z Klubem Kangura, otworzyć wypożyczalnię... Krótko mówiąc, dotrzeć do tej niszy i ją trochę rozszerzyć, to jestem przekonana, że zaczęłoby im schodzić...

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olmis Zobacz posta
    ...sieć sklepów eko plus odzież fair trade itp, żeby próbnie weszła w chusty, ale uznała, że to nisza i się jej nie kaluluje.
    A te jej sklepy to przypadkiem też nie jest nisza?

Zresztą zawsze mnie rozbrajają sprzedawcy którzy wiedzą z góry co im "zejdzie" - bez badania rynku i choćby jednego egzemplarza na próbę...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów