Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
myrra Ja w geście ostatniej rozpaczy przyniosłam w niej drobne zakupyWyobraźcie sobie minę pań w sklepie, gdy wysadziłam z niej młodą i przemontowałam ją w nosidło , a w tongę wsadziłam bułeczki i takie tam
Akurat jechałam w dłuższą trasę i miałam i nosidło i tongę w torbie.
www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami
Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017
Na początek zaskoczyła mnie wielkość a raczej małość paczuszki którą wręczył mi listonosz. Tonga jest bardzo przyjemna w dotyku, taka milutka siateczka na dziecko
. Za pierwszym razem zapakowałam małą (prawie rok i 9,3kg)
i nie było mi wygodnie ale za drugim razem skróciłam tongę i było OK. Jest to zdecydowanie sprzęt na krótkie wypady bo dłużej jak 15 min nie dałam rady nosić. (Ale w kółkowej też nie noszę bo ramiona i kręgosłup tego nie tolerują). Na pewno fajna sprawa na awaryjne krótkie noszenie, albo jak kawę albo kanapkę trzeba sobie zrobić, a dziecię chce koniecznie na rączki, no i nie ma tego całego zamieszania z dociąganiem jak w kólkowej.
Dziękuję za możliwość testowania
no to czas na moją recenzje tongi
Dziękuje za to, że mogłam wypróbować, bo pewnie sama bym nie kupiła, bo jakoś zbyt z siatką mi się kojarzyła
Tester - Mryśka ruchliwa, pełną gębą chustowa dwulatka, waga 11,5 kilo
Gdy mój listonosz przyniósł paczkę - przepraszam paczuszkę, byłam w szoku, że szmata może być tak malutka i tak leciutka
Mryśce się podobało, mnie ciut mniej, bo wpinała mi się w szyje.
To co dziewczyny pisały o asekurowaniu ręką jak najbardziej prawda i moje odczucia były takie, że cały czas muszę Mrysie ręką obejmować, wiec tonga jako pomoc w domu nie koniecznie bo tylko jedną rękę uwalniaAle już na szybkie przejścia z samochodu, do sklepu, na pocztę, do lekarza - genialna! malutka zawsze można mieć w torebce, ale napewno nie na dłuższe dystanse...
![]()
Dziękuję serdecznie za recenzję.
agatkan Bo generalnie takie jest powołanie Tongi![]()
www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami
Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017
My już tez po testach- bardzo dziękuję za taką możliwość. Bardzo mi się tonga spodobał- jest lekka, ultra kompaktowa i łatwa w zakładaniu i zdejmowaniu.Fantastyczna na krótkie przejścia, albo gdy dziecko w okresie początków chodzenia, gdy co chwilę chce na ręce. Myślę czy sobie nie kupić tongi na wakacje, zastanawiam się tylko jak się będzie sprawdzać na gołe ciało- na basenie czy na plaży. Ogólnie fajny gadżet, nie zamiast chusty ale obok.
Nam się super sprawdzała latem nad wodą![]()