Pokaż wyniki od 1 do 20 z 110

Wątek: Tonga

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar urticea
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dziękuję za możliwość testowania!

"testowaczka" biegające 11kg, 80cm.

Zacznę od tego, że byłam w szoku, że tonga jest taka lekka, mała i kompaktowa! Super sprawa "na wszelki wypadek" do sklepu, czy krótkie wyjścia.

Moja Zu od razu wyczaiła co i jak i nie chciała wyjść, ale ona jest chuściochem na całego.. Jej chyba bardzo się podobało
    Mnie nie było niestety wygodnie Pasek wrzynał mi się w ramię, było mi ciężko.
    Siatka jakoś nie dawała się dobrze ułożyć, odstawała na pleckach; czułam się dość niepewnie, bałam się, że Mała mi wypadnie jak nie będę podtrzymywała Jej ręką.

Myślę, że tonga to super sprawa dla maluchów tak do 8 - 10 kg max. Takich na "etapie bezpiecznego wtulenia". Myślę, że moje dziecie jest już za duże stąd ww problemy..

ale reasumując dla maluchów -
    08.2011 04.2014

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dopisze sie i ja chociaż nie z wątku testowego, bo od już prawie roku tonge mamy własna i... Używamy jej awaryjnie do tej pory (14kg).
    Malucha niesiedzacego bym nie włożyła bo 1) kołyski nie uznaje 2) chusta to to nie jest ALE jak J miał 2 lata i szybko meczyly Mu sie nóżki to nie wyobrazalam sobie spaceru bez tongi. Nieraz szliśmy z parku z młodym w tondze i puky pod pacha.... Wbrew pozorom trzeba chwile poświęcić na dobre wyregulowanie klamry i ułożenie malucha, tak żeby uzyskać wpadńiecie pupy i żeby siatka do dolkow podkolankowych dochodziła, bo inaczej zawsze dziecko bedzie niestabilne (co niestety widac na wielu fotkach tongowyh)Plecki zawsze podtrzymuje. Do wody tez super sprawa, no i to ze nie trzeba jej zdejmować nawet prowadząc samochód - dla mnie super uzupełnienie innych sprzętów do noszenia

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Dziewczyny, dziękuję za recenzje

Kaś Fajnie, że napisałaś, że i na cięższym przetestowałaś Mi się zdarza mojego trzylatka (16 kg) w tongę wsadzać. He he he Radochę mamy po pachy.
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Z tym plywaniem to dobry motyw jak sie czlowiek chce w morzu "popluskac", a dziec chce na raczkach akrat non stop tego dnia

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Tylko plukac trzeba po slonej wodzie
    Ostatnio edytowane przez Kaś ; 27-03-2013 o 17:19

Chustomanka Awatar gosica502

Domyślnie

Jeszcze mamy tonge u siebie, pewnie do jutra ale korzystając z chwili skrobnę recenzję już

W sumie to nic nowego nie napisze Tonga to fajny sprzet awaryjny na spacery ze względu na swoją kompaktowosc a latem dodatkowo przewiewnosc No i oczywiscie rowniez ze wzgledu na szybkość montażu - obawialam sie ze nie ogarnę skracania/ wydłużania paska ale ogarnęłam to w mig
    Córeczce sie chyba nawet spodobalo, słodko sie wtulała z uśmiechem na twarzy przez wiekszość czasu

Jednak zbyt długo sie w tym nosic nie da ze wzgledu na to ze sie szybko luzuje jesli sie dziecie wierci no i po jakims czasie czuc ten słodki ciężar no i pasek w ramie sie wzyna

foto: (nie zwracajcie uwagi na mnie bom totalnie nieogarnieta)

Jakbym miala poltora stowki na zbyciu to może bym i nawet nabyła

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

gosica502 Dzięki za recenzję
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów