Z całą pewnością do wprawy musi dojść i noszący i noszony![]()
www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami
Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017
Dzisiaj w Tondze nosiła Maksa moja mama - osoba, która NIGDY nie miała na sobie żadnego sprzętu do noszenia dziecka (chusty, nosidła etc.). Pomogłam jej włożyć Maksa i przełazili tak chyba ze 45 minutOwszem, po takim czasie i przy TAKIM ciężarze (dla niewtajemniczonych - Maks jest BARDZO ciężki...) ramię trochę boli, ale oboje wyglądali na zadowolonych
Tonga naprawdę nie jest skomplikowanym sprzętem, ale, jeszcze raz podkreślę, warto ją dobrze założyć.
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
U nas testy bez szału. Na 2,5-latce. Pierwsze podejście ze źle dopasowaną długością paska, więc musiałam małą wyjąć i wyregulować, chciałam spróbować jeszcze raz, na co mała: Mamo ja nie chcę do siatki, chcę do chusty
Jakoś się udało, ale trudno było rozciągnąć siatkę od kolanka do kolanka, gdy się to udało, sięgała na górze tylko do kości ogonowej krawędzi nie dało się naprężyć - dla mnie podparcie niedostateczne. Ogólnie niezbyt wygodnie i sama bym się nie zdecydowała nosić w Tondze, mimo zalety kompaktowości - na pewno w porównaniu z hipseatem, w którym też trzeba dziecko ręką przytrzymywać. Pewnie Tonga z tego m.in. powodu znajdzie swoich zwolenników, ale przed zakupem radziłabym rodzicom się do niej przymierzyć.
Dziękuję, że mogłam potestować.
starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
-----------------------
Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl
Na początku włożenie córki do Tongi wydało mi się skomplikowane. Po kilku próbach zrezygnowałam i wyruszyłam na spacer bez Tongi. Następnego dnia na zakupach w chwili desperacji czyli torba z zakupami + uciekające dziecko udało mi się wsadzić mojego malucha. To była miłość od 2 podejścia. Nareszcie nie musiałam brać chusty czy nosidła na zakupy, które niestety gabarytowo są duże, a Tonga nie zajmuje dużo miejsca i jest lekka. Nawet usłyszałam kilka miłych komentarzy
na temat noszenia.
Dziękuję za możliwości testowania.
swietnie
W Tonka zaopatrzyłam się z miesiąc temu, ale dopiero teraz zaczynam ją wykorzystywać. Na początku nie szło dobrze. Metodą prób i błędów ustaliłam sobie długość i jest już super. Młodemu się podoba i od razu załapał że trzeba się do mamusi przytulić. Na razie mało chodziłam, głównie stosuje jako odciążenie gdy trzymam dziecko na biodrze. Dzięki Tonga nie przechylam się na bok a i ciężar rozchodzi się po ramieniu i plecach. Schodziłam też z młodym po schodach. Nawet lepiej niż w chuście z przodu bo widziałam stopnie![]()
mąż Krzysztof,
synek Wojtek 25.10.2012r,
Maleństwo 12.2015/01.2016
to i ja:
tester ma prawie dwa lata i 13,5 kg
na plus
-przede wszystkim rozmiar-dlugo sie zastanawialam co to za malutka przesylka wartosciowa i nie zgadlam
-przewiewna
-szybka instalacja
na minus
-trudności w poprawieniu już założonej Tongi z dzieckiem
-latająca górna krawędź -da się ją dociągnąć?
-konieczność podtrzymywania dziecka-szczególnie przy ruchliwym malcu męcząca
ciekawa alternatywa głównie ze względu na gabaryty, ale myśmy się chyba nie dogadali
dziękuję bardzo za możliwość testowania
2005,2008,2011,2018
net mi działa jak chce/nie chce...bywam chwilami...i czasem znikam
Na początku zdziwiłam się jak trzymać dziecko w tej siatce na ziemniaki
Przy pierwszej próbie syn nie chciał siedzieć, mąż się śmiał, że przyszło wisiadło na testy..
Ale. Zrobiliśmy drugą próbę i maluch już dał się ponosić. Super kompaktowa, nadaje się nawet do małej torebki. Może się okazać, że minusem jest to, że trzeba trzymać dziecko, ale ja nosząc na biodrze zawsze podrzymuję dziecko, więc dla mnie to nie dotkilwy minus![]()
Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona i spodobała mi się, zastanawiam się czy sobie nie sprawić
Dziękujemy za możliwość testowania.
Dzięki za recenzje
madagaskar Odpowiadając na Twoje pytanie. Ta górna krawędź mocniej napina się, jak pupa dziecka wpadnie głębiej w siatkę.
no własnie jakoś nie mogliśmy wpaść, a jak już wpadaliśmy to wydawało mi się, że ta krawędź za nisko wędruje
2005,2008,2011,2018
net mi działa jak chce/nie chce...bywam chwilami...i czasem znikam