Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 80 z 110

Wątek: Tonga

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

A ja się przypominam w kwestii recenzji.
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Domyślnie

Witam,

Moja koleżanka ma problem ze swoją małą, gdyż nie chce chodzić a tak chusta na pewno by jej pomogła mozecie mi polecić jakiś skle w necie z takimi rzeczami?

Chustomanka Awatar FatalFuchsia
    Miejscowość
    Holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jenifer Zobacz posta
    Witam,

Moja koleżanka ma problem ze swoją małą, gdyż nie chce chodzić a tak chusta na pewno by jej pomogła mozecie mi polecić jakiś skle w necie z takimi rzeczami?
    Najlepiej niech zajrzy tutaj na podforum "Sprzedam" - można kupić dużo różnych chust w dobrych cenach, a lepiej zaczynać od używanych, niż nowych.

Chusteryczka Awatar asienkie
    Miejscowość
    Lbn

Domyślnie

Dziekujemy za mozliwosc testowania tonga jest fajna - bardzo kompaktowa i no po prostu super na upalne lato... niestety raczej nie dla nas. Jakos nie moglam sie z nia do konca dogadac, ciagle cos nie pasowalo Dla mnie malo wygodne jest przede wszystkim to, ze trzeba dziecku przytrymywac plecki. I regulacja dlugosci - niby banalnie prosta, ale jakos nie umialam jej dopasowac do siebie. Albo bylo za luzno, albo zupelnie ciasno. Stanowczo mniej wygodna niz chusta kolkowa mimo to raz jeszcze dziekuje za udzial w testach.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Ja również dziekuję za mozliwość testowania

Tonga to sprzęt, który juz od dawna chciałam wypróbować. Swego czasu nawet mama miała mi przywieźć ją z Francji, ale jakoś nie wyszło.

Ale do rzeczy - testowana na drobnym dwulatku - ok 10 kg. Cóż... poczatkowo miałam duże obawy, czy się nie "gibnie". Nawet chetnie siedział i jak dziewczyny powyżej pisały - super do wtulania.
    Na pewno nie jest to "sprzęt" do długiego i wygodnego noszenia - raczej na szybkie, awaryjne sytuacje. Malutka i zgrabna, do noszenia na co dzień w torebce.
    Gdybym miala kupować, to tylko tęczową - jedynie ona nie kojarzy mi sie z workiem na ziemniaki
    Fajny gadżet

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myrra Zobacz posta
    Gdybym miala kupować, to tylko tęczową - jedynie ona nie kojarzy mi sie z workiem na ziemniaki

Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

myrra Ja w geście ostatniej rozpaczy przyniosłam w niej drobne zakupy Wyobraźcie sobie minę pań w sklepie, gdy wysadziłam z niej młodą i przemontowałam ją w nosidło , a w tongę wsadziłam bułeczki i takie tam Akurat jechałam w dłuższą trasę i miałam i nosidło i tongę w torbie.

Chustonoszka Awatar doka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Na początek zaskoczyła mnie wielkość a raczej małość paczuszki którą wręczył mi listonosz. Tonga jest bardzo przyjemna w dotyku, taka milutka siateczka na dziecko. Za pierwszym razem zapakowałam małą (prawie rok i 9,3kg)
    i nie było mi wygodnie ale za drugim razem skróciłam tongę i było OK. Jest to zdecydowanie sprzęt na krótkie wypady bo dłużej jak 15 min nie dałam rady nosić. (Ale w kółkowej też nie noszę bo ramiona i kręgosłup tego nie tolerują). Na pewno fajna sprawa na awaryjne krótkie noszenie, albo jak kawę albo kanapkę trzeba sobie zrobić, a dziecię chce koniecznie na rączki, no i nie ma tego całego zamieszania z dociąganiem jak w kólkowej.
    Dziękuję za możliwość testowania

Chustoholiczka
    Miejscowość
    KRAKÓW okolice

Domyślnie

no to czas na moją recenzje tongi
    Dziękuje za to, że mogłam wypróbować, bo pewnie sama bym nie kupiła, bo jakoś zbyt z siatką mi się kojarzyła
    Tester - Mryśka ruchliwa, pełną gębą chustowa dwulatka, waga 11,5 kilo
    Gdy mój listonosz przyniósł paczkę - przepraszam paczuszkę, byłam w szoku, że szmata może być tak malutka i tak leciutka
    Mryśce się podobało, mnie ciut mniej, bo wpinała mi się w szyje.
    To co dziewczyny pisały o asekurowaniu ręką jak najbardziej prawda i moje odczucia były takie, że cały czas muszę Mrysie ręką obejmować, wiec tonga jako pomoc w domu nie koniecznie bo tylko jedną rękę uwalnia Ale już na szybkie przejścia z samochodu, do sklepu, na pocztę, do lekarza - genialna! malutka zawsze można mieć w torebce, ale napewno nie na dłuższe dystanse...

Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Dziękuję serdecznie za recenzję.

agatkan Bo generalnie takie jest powołanie Tongi

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

My już tez po testach- bardzo dziękuję za taką możliwość. Bardzo mi się tonga spodobał- jest lekka, ultra kompaktowa i łatwa w zakładaniu i zdejmowaniu.Fantastyczna na krótkie przejścia, albo gdy dziecko w okresie początków chodzenia, gdy co chwilę chce na ręce. Myślę czy sobie nie kupić tongi na wakacje, zastanawiam się tylko jak się będzie sprawdzać na gołe ciało- na basenie czy na plaży. Ogólnie fajny gadżet, nie zamiast chusty ale obok.

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nam się super sprawdzała latem nad wodą

Chusteryczka Awatar taniuka
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaś Zobacz posta
    Nam się super sprawdzała latem nad wodą
    nam też, codziennie chodziliśmy na plażę przez wydmę i kilka razy lulaliśmy córcie na plaży. Oczywiście na gołe ciało jest mniejszy komfort, ale nic się nie wrzynało, tylko potem ciało w lekką kratkę było
    marzec 2010 i kwiecień 2013

Chustomanka
    Miejscowość
    Białystok i okolice :)

Domyślnie

Tongę testowała,a właściwie miała testować córa wiek 20 miesięcy waga ok.13kg Małą udało mi się tylko raz wsadzić do niej i to niezbyt długo wytrzymała. Tak więc cóż mogę napisać,nosidło jest genialnym wynalazkiem na spacery,bo zwinięta tonga spokojnie mieści się w kieszeni spodni. Podoba mi się też jej przewiewność,jednak miałam wrażenie,że małej faktura siatki akurat nie odpowiadała. Dość szybko przy większym dziecku ciężar jest odczuwalny na ramieniu. Czy bym kupiła?....pewnie tak gdyby mała współpracowała,bo na etapie bolą mnie nóżki powinno się sprawdzać Dziękuję za możliwość testowania....choć minimalnego,ale jednak

Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Dziękuję serdecznie za recenzje

Chustonoszka Awatar tonka antonka
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Dzisiaj testowaliśmy Tongę z moim 15 kg synkiem na spacerze. Biorąc pod uwagę, że ostatnio niezbyt chętnie daje się motać w chustę, to do Tongi dał się zapakować całkiem bezproblemowo, jak mu się znudziło spacerowanie. Piętnaście kilo to jednak dość duży ciężar i dość szybko go odczułam. Siatka dość mocno wżynała się Gabrysiowi w uda. Na ramieniu też mi się odcisnęła. Przy próbach poprawiania synek komunikował, że go boli. Ale jak się już dobrze usadowił to nie narzekał. Ogólnie mogę stwierdzić, że dość fajny wynalazek na tzw. szybkie akcje ale raczej dla trochę mniejszych dzieci, niż mój synek. Dziękuję za możliwość testowania.

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Bardzo dziękuję, za możliwość testowania tongi. Testowałam ją na jedenastokilogramowym rocznym klusku. Na początku myślałam, że się nie polubimy, ale jak nauczyłam się prawidłowo skracać pasek i trochę poćwiczyłam, to uznałam, że nie jest tragicznie. Trochę denerwowało mnie to, że krawędź na plecach dziecka jest raczej luźna, ale to chyba takie zboczenie chustowe. Ogromną zaletą tongi są wymiary, właściwie mieści się do kieszeni, oraz szybkość z jaką po nabraniu wprawy można zainstalować w niej malucha. Jako ekwipunek na zakupy na które się jedzie samochodem byłaby super, szczególnie kiedy zakupy polegają na przemieszczaniu się autem od sklepu do sklepu (w takich sytuacjach odechciewa mi się chustować bo więcej motania niż noszenia) i nabyłabym, gdybym miała na to kaskę. Jedynym mankamentem jest to, że jednak jedna ręka rodzica niosącego jest zajęta, ale jednak tylko do asekuracji a nie do dźwigania. Cóż, widac nie można mieć wszystkiego.

Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

JShiMa Dziękuję za recenzję.
    No fakt, trzeba podtrzymać dziecko, ale można to zrobić zgięciem łokcia. Na chwilę uwolni to i drugą rękę Osobiście sprawdziłam.

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Z całą pewnością do wprawy musi dojść i noszący i noszony

Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JoShiMa Zobacz posta