Strona 16 z 24 PierwszyPierwszy ... 689101112131415161718192021222324 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 320 z 472

Wątek: No - i low - cottony - foty i porównanie

Chusteryczka Awatar franciszka
    Miejscowość
    53° 07' N 23° 10' E

Domyślnie

I ja obiecałam foty.... szarej Luśki
    Więc zamotałam na szybko, bo pora spania była córciowa, a ja chciałam z nią wyjść, więc żeby nie "padła" tu i teraz zanim się zbiorę, ubiorę itp. zamotałam i zaniosłam do autka - wszystkiego z 15 minut noszenia, a że mnóstwo czasu nie motałam z przodu, więc o wybaczenie proszę - nie dociągałam za mocno

Pierwsze dwie fotki z lampą i... oczywiście z samowyzwalacza

Wieczorem poszłam na spacer po lesie z dzieckiem w Luśce na plecach - plecak prostu z ogonkami i psem na smyczy....
    Było nie najgorzej patrząc na to, że pies podwórkowy jest i na smyczy ciągnie niemiłosiernie Nanosiłam się około pół godziny i w sumie... jak na 12 kg - całkiem nie najgorzej

Po zdjęciu - pognieciona na maxa, rozstępy "pociążowe" w normie , ale tak jak pisałam, po praniu w pralce w zimnej wodzie zmieniła się na bardziej zbitą
    Myślę, że zrobi się tak samo miła jak moja perełka turkusowa... za czas jakiś oczywiście

I jeszcze postaram się w plenerze coś dorzucić

Edit:

Znalazłam małą różnicę - poza wzorem i kolorem w perle nocotton turkus i w szarej luśce - mają różne metki
    Perła ma:
    80% Bamboo/Bambou/Bambus
    20% Linum/Lin/Lein/Len
    Luśka ma:
    20% Linen/Lin/Leinen/Len
    80% Viscose (Bamboo)
    Viscose de bambou
    Viscose (aus Bambus-Zellstoff)
    Wiskoza z bambusa
    Ostatnio edytowane przez franciszka ; 23-07-2011 o 21:57

M. X.08 [*] M. X.12

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Ja też bardzo lubię tę szmatę.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Na moich flamingach tez rozstepy wyszly... ale ja myslalam, ze przewrazliwiona jestem, po maczkach... I tak mysle - w pralce prac?? Ale w instrukcji no-cotton tylko w reku
    Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
    Doula
    Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Miejscowość
    53° 07' N 23° 10' E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marlei Zobacz posta
    Na moich flamingach tez rozstepy wyszly... ale ja myslalam, ze przewrazliwiona jestem, po maczkach... I tak mysle - w pralce prac?? Ale w instrukcji no-cotton tylko w reku
    Natalia napisała do właścicielki, że max 30 stopni, bez wirowania i krótki program Ja prałam cudzą szmatę w zimnej wodzie, bez wirowania i krótko

M. X.08 [*] M. X.12

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

mnie się ta Lutea kompletnie nie podoba, a po zdjęciach Nati byłam w niej zakochana.. po zdjęciach w akcji i przeszło

Miejscowość
    53° 07' N 23° 10' E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misunderstanding Zobacz posta
    mnie się ta Lutea kompletnie nie podoba, a po zdjęciach Nati byłam w niej zakochana.. po zdjęciach w akcji i przeszło
    Pierwszą Luśkę widziałam czerwoną na demonie
    Nie, żeby od razu się zakochać, ale pomyślałam, że szara może być .... fajna
    I jak przyszła przesyłka, to.... kurcze, biała.... wygnieciona, błeeeee.... i ten biały taki perłowy i błyszczy jak u kotka jajca
    Lewa strona.... no cóż, bardzo "moja"....
    I co.... dostałam zielone światło na wypranie - zmieniła się jej konsystencja i... jakoś tak... nie mogę przestać o niej myśleć
    I nawet ta paskudna biała strona zaczęła do mnie "przemawiać"

M. X.08 [*] M. X.12

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Ta "paskudna" biała jest za to taka mięciutkaaaaa..... Mam riveę, a to ten sam skład... (i kolor...)
    Fakt, po praniu zupełnie co innego. Znikło gdzieś wrażenie sztuczności, plastikowości tego materiału. Mam nadzieję, że po kolejnym materiał jeszcze bardziej się zbije, bo rzeczywiście - istnieje zagrożenie pajączkami Na pewno nie jest to szmata "do wszystkiego", wymaga szacuneczku, hehe...
    Ale moje wrażenia, jako macantki i właścicielki pierwszego nc, są jak najlepsze! To zupełnie co innego w odbiorze niż bawełana czy baw+kaszmir, chusta jest lejąca się, trochę śliska, ale tak dziwnie śliska...
    Dziś byłyśy na spacerze i zakupach i rivea niosła bez milimetra obsuwu. Zamotałam mocno, myśląc, że jak królowa zacznie mi wierzgać, to się poluzuje, a tu nic...

Ja tam jestem zachwycona.

Aha, jeszcze jedno: jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tych lnianych babolków... Wiem, że ten typ tak ma, ale potrzebuję czasu, żeby się z nimi pogodzić...
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Miejscowość
    53° 07' N 23° 10' E

M. X.08 [*] M. X.12

Chustofanka Awatar pauladuch
    Miejscowość
    Kartuzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franciszka Zobacz posta
    Wyświetla się komunikat że zawartość chwilowo niedostępna. A chętnie bym obejrzała
    Moje pierwsze szczęście: Karolinka 21.08.2004
    Szczęścia nigdy za wiele: Dominiczka 17.10.2010 i Staś 20.03.2013

Chusteryczka
    Miejscowość
    ROD Pokój

Domyślnie

A rivea nie ma wcale rozstępów i jest w dotyku i nośności coraz bardziej dmuchawcowa.

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Ej, no pokaż po ludzku, a nie przez te dziadowskie fejsbuki Nie bądź taka...

Miejscowość
    53° 07' N 23° 10' E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez metis1 Zobacz posta
    Ej, no pokaż po ludzku, a nie przez te dziadowskie fejsbuki Nie bądź taka...
    Hehehe..... dla tych, co nie widzą na FB i nie lubią FB

Edit:
    Nie przepadam za FB, ale.... nie wypada nie mieć
    hehehehehe
    Ostatnio edytowane przez franciszka ; 26-07-2011 o 09:57

M. X.08 [*] M. X.12

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Dzięki!

Wypada, wypada... Ruch antyfejsbukowy (a fu!) też jest w sile. I to jest kuuuuuuuuuuul!

Ładnie wygląda ta chuścinka...
    Jak przyjadę na weekend -co się decyduje- to się umówimy na porównywantus z riveą
    Moja też z każdym dniem piękniejsza i przyjemniejsza! Jest niesamowita w dotyku: mięciuteńko śliska z białej i przytulnie lekko chropowata z szarej... No i tak się fajnie układa, ogonek się pięknie merda, tak lejąco, z rozmachem...

Ucałuj Malwinkę od "ciotki" (hehe, wszyscy się śmieją, jak opowiadam: "Ciotko, jak masz na imię?")

Chustofanka Awatar pauladuch
    Miejscowość
    Kartuzy

Domyślnie

Ładnie wam
    Moje pierwsze szczęście: Karolinka 21.08.2004
    Szczęścia nigdy za wiele: Dominiczka 17.10.2010 i Staś 20.03.2013

Chustomanka Awatar Natalia

Domyślnie

Nie czytałam całego wątku, ale tak na szybko jedna ważna rada. Chusta po praniu powinna się skrócić mniej więcej do swojej docelowej długości, czyli dość mocno. Jeśli komuś po praniu chusta się skróciła 10 cm, to woda była pewnie zbyt zimna i stąd splot jest ciągle za luźny. To dlatego mogą powstawać "rozstępy". Trzeba chustę wyprać raz jeszcze, można w pralce na 30 stopni, najlepiej zwykłe pranie bez dodatkowego płukania, nie dłuższe niż 50 minut, w proszku dla dzieci, bez płynów.
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Natalia Zobacz posta
    można w pralce na 30 stopni, najlepiej zwykłe pranie bez dodatkowego płukania, nie dłuższe niż 50 minut, w proszku dla dzieci, bez płynów.
    a z wirowaniem czy bez
    Doula

Miejscowość
    53° 07' N 23° 10' E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez metis1 Zobacz posta
    Dzięki!

Wypada, wypada... Ruch antyfejsbukowy (a fu!) też jest w sile. I to jest kuuuuuuuuuuul!

Ładnie wygląda ta chuścinka...
    Jak przyjadę na weekend -co się decyduje- to się umówimy na porównywantus z riveą
    Moja też z każdym dniem piękniejsza i przyjemniejsza! Jest niesamowita w dotyku: mięciuteńko śliska z białej i przytulnie lekko chropowata z szarej... No i tak się fajnie układa, ogonek się pięknie merda, tak lejąco, z rozmachem...

Ucałuj Malwinkę od "ciotki" (hehe, wszyscy się śmieją, jak opowiadam: "Ciotko, jak masz na imię?")
    Ucałowana
    Nie wiem, czy "załapiesz się" na luśkę u mnie, bo ona na tydzień zagościła TYLKO buuuuuuu
    Dziś wieczorem piorę, schnie i odsyłam - i będę tęsknić, bo jasna szmata fajna na wakacje

Cytat Zamieszczone przez marlei Zobacz posta
    a z wirowaniem czy bez
    Ja bez wirowania... przynajmniej końcowego prałam i... prałam z wyłączona grzałką...
    Z tym, że luśka była prana przez właścicielkę ręcznie i pewnie dlatego rozstępy wystąpiły.... po moim praniu w pralce i noszeniu 12 kg szczęścia robi się coraz milsza i bardziej zbliża się do mojej perełki no cottonowej

Edit:
    Pralka pewnie wiruje delikatnie podczas delikatnego cyklu, ale ogólnie wirowanie wyłączyłam też - jak grzałkę

M. X.08 [*] M. X.12

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Franciszko, może pomylisz adresy i wyślesz Luske do Wroclawia

Nie mam rozstepów w mojej Rivei !
    Pralam w pralce na programie "jedwab" przy 700obrotach, dwa razy. Noszę w plecaku prostym, wiec jak by miało cos wyleź, to już by się pokazało

Wzorem jestem zachwycona!! Szkoda tylko ze nie jest fioletowa lub morska
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Ja bez wirowania... przynajmniej końcowego prałam i... prałam z wyłączona grzałką...
    Z tym, że luśka była prana przez właścicielkę ręcznie i pewnie dlatego rozstępy wystąpiły.... po moim praniu w pralce i noszeniu 12 kg szczęścia robi się coraz milsza i bardziej zbliża się do mojej perełki no cottonowej

Edit:
    Pralka pewnie wiruje delikatnie podczas delikatnego cyklu, ale ogólnie wirowanie wyłączyłam też - jak grzałkę
    Ja wlasnie nie moge wylaczyc samego wirowania cale plukanie z wirowaniem musialam zatrzymac

Cytat Zamieszczone przez marza Zobacz posta
    Nie mam rozstepów w mojej Rivei !
    Pralam w pralce na programie "jedwab" przy 700obrotach, dwa razy. Noszę w plecaku prostym, wiec jak by miało cos wyleź, to już by się pokazało
    A obroty moge zmniejszyc do 600 dlatego pytalam Dziekuje bardzo
    Doula

Chustomanka Awatar Natalia

Domyślnie

Ja wirowałam na ok. 700 obrotów.
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

Uprawnienia umieszczania postów