Strona 10 z 24 PierwszyPierwszy ... 2345678910111213141516171820 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 200 z 472

Wątek: No - i low - cottony - foty i porównanie

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

a do mnie jutro przyjdą flamingi, a do mnie jutro przyjdą flamingi, a do mnie jutro przyjdą flamingi...
    (jestem kompletną chustoświrką: nie lubię bambusa, źle mi sie w nim nosi, a kupuję kolejną chustę z bambusem i w dodatku doczekać się jej nie mogę )
    2 + 7 (2005-2018)

Chustofanka Awatar pauladuch
    Miejscowość
    Kartuzy

Domyślnie

Atelko ślicznie wyglądacie! Cudnie wam w tym błękicie.
    Moje pierwsze szczęście: Karolinka 21.08.2004
    Szczęścia nigdy za wiele: Dominiczka 17.10.2010 i Staś 20.03.2013

Chustoholiczka Awatar modrooczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

To jeszcze z małą, tak wygląda:

Ja prałam w pralce na programie pranie ręczne, bez wirowania, tak jak w instrukcji. Nie wyżymałam za bardzo więc tak wisi i schnie drugi dzień.

Chustoholiczka Awatar Filippa
    Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez modrooczka Zobacz posta
    Ja prałam w pralce na programie pranie ręczne, bez wirowania, tak jak w instrukcji. Nie wyżymałam za bardzo więc tak wisi i schnie drugi dzień.

To polecam wydeptać w ręcznik, schnie duuużo szybciej. A i jeszcze co zapamiętałam nt bambusa, to to, że nie lubi się moczyć. Nie wiem, co to powoduje, ale wiem, że ma się jak najkrócej prać.
    Roch 09.07.2010, Leon 20.05.2013 i Tola 05.01.2015

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

To jeszcze z małą, tak wygląda:

A nie boisz się,że a przeproszeniem przygnije? U mnie nikt w domu nie założy ubrania które dwa dni by schło, są na tym punkcie strasznie wrażliwi. Czyli prać wyłącznie w dni upalne i słoneczne.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

E, aż tak źle nie jest, jest prawie sucha. Ale dobrze że piszesz o tym moczeniu, będę pamiętać. A prasowanie? Prasować, nie prasować? Zasadniczo fanka nie jestem ale mogę się poswięcić dla takiej szmatki.

Domyślnie

Modrooczko, pięknie Wam w tej chuście Jak ładnie błyszczy
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoholiczka Awatar Filippa
    Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

Ja nie prasuję, nie widzę potrzeby. Jak ładnie się rozłoży na suszarce do wyschnięcia (a ja jeszcze rozprasowuje ręką ew zagniecenia) to prasowanie jest zbędne. Poza tym wydeptywanie w ręcznik ładnie rozprostowuje zagniecenia.

A, i jak już prasować to podobno na stronie lnianej (bawełnianej w low-cottonach)
    Roch 09.07.2010, Leon 20.05.2013 i Tola 05.01.2015

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    Modrooczko, pięknie Wam w tej chuście Jak ładnie błyszczy
    Bardzo dziękuję Zła jestem, bo to maż ma nosić starszą, więc zażyczył sobie długą, bo on ma swoje patenty na te ogony. A ja się teraz sześć razy owijam

Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

A która to jest strona lniana/bawełniana? Ta ciemniejsza, chyba tak bo faktycznie biała jak U Modrooczki pięknie sie błyszczy?

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,

Domyślnie

Bardzo dziękuję Zła jestem, bo to maż ma nosić starszą, więc zażyczył sobie długą, bo on ma swoje patenty na te ogony. A ja się teraz sześć razy owijam
    za to w chłodniejsze dni będziesz mogła ogonami nogi dziecka dodatkowo owinąć
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matysia Zobacz posta
    Ale ci fajnie,że masz córeczkę mnie się chwilami wydaje,że dziewczynek przypada 1/100 chłopców. I ja mam z tych 100. I wydaje mi się że wszyscy mają chłopców.
    A dlaczego nie lubisz miękkich chust? Ale z lnem tak nie zmięknie.
    Matysiu, statystycznie to jednak babeczek jest więcej , ale fakt, że wokół jakoś dużo chłopaków ostatnimi laty...

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

Moje zielone Flamingi przekonują mnie do siebie coraz bardziej. Low cottony bardziej mi leżą niż no cottony.Zwłaszcza na lato.Jedyną wadą w moich oczach jest szerokość 63-64 cm.Wolę więcej .Ale jest ok.To może być chusta na codzienną eksploatację . I Flamingi są widoczne po zamotaniu . Wzór jest piękny i kolor też mi się podoba.Jutro idzie z nami na plażę.

Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aksamitka Zobacz posta
    Moje zielone Flamingi przekonują mnie do siebie coraz bardziej. Low cottony bardziej mi leżą niż no cottony.Zwłaszcza na lato.Jedyną wadą w moich oczach jest szerokość 63-64 cm.Wolę więcej .Ale jest ok.To może być chusta na codzienną eksploatację . I Flamingi są widoczne po zamotaniu . Wzór jest piękny i kolor też mi się podoba.Jutro idzie z nami na plażę.
    Mnie sie jednak wydaje ,że len jest lepszy na lato niż bawełna, bawełna potrafi grzać, a poza tym dodatek lnu do chusty odejmuje dziecku kilogramów. Ja mam porównanie z diamentem bambusowym, który zdecydowanie gorzej nosi.

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Do mnie przed chwilą dotarła szara Rivea 3,7
    Jestem zachwycona!! nie lubie szarości, ale w tym wydaniu jest śliczna!!
    do tego ten wzór
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matysia Zobacz posta
    Mnie sie jednak wydaje ,że len jest lepszy na lato niż bawełna, bawełna potrafi grzać, a poza tym dodatek lnu do chusty odejmuje dziecku kilogramów. Ja mam porównanie z diamentem bambusowym, który zdecydowanie gorzej nosi.
    Wiskoza bambusowa to materiał sztuczny, gwarantuje, ze grzeje bardziej niz bawełna.
    Poza tym hasło, ze len odejmuje kg to moim zdaniem zbyt duże uogólnienie. Moje najnośniejsze chusty to bawelna i jewab.

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Chusta straciła w praniu z pół metra! Nie mierzyłam dokładnie, ale jestem bardzo z tego faktu zadowolona

Chusteryczka
    Miejscowość
    ROD Pokój

Domyślnie

Do mnie niedługo powinny dotrzeć flamingosy. Rivea jeszcze w pudle, ale mam wrażenie, że jest mniej masywna od czerwonej lutei i wygląda obiecująco
    Zobaczymy, jak bedę miała szansę porównać. Mi się wydaje, że po kilku praniach Rivea powinna być bardzo dmuchawcowa. Szara nitka jest imo czarna, więc wzór jest wyraźny.
    Taka delikatna, neutralna szmatka na wszystkie okazje

Chustonoszka

Domyślnie

Wczoraj miałam okazję obejrzeć flamingi szare i jestem zachwycona!

Chustonoszka

Domyślnie

Piękne są!

Uprawnienia umieszczania postów