Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 58 z 58

Wątek: Chusta tkana 100% wełny Tetro

Chusteryczka Awatar Wika
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

ja tez napiszę kilka słów. Duzo nie potestowałam, poniewaz okazji akurat nie mieliśmy do chustowych spacerów, a po drugie mnie chusta bardzo gryzła i każda próba zamotania kończyła sie odwiązywaniem po kilku minutach.
    Kolor bardzo ładny-ciepły czekoladowy brąz, z wzorkiem-bardzo ladne, ciekawe rozwiązanie. Czego mi brakowało, to metki na którymś z krańców chusty ze składem i instrukcja prania/czyszczenia; była dołaczona karteczka, ale karteczka po czasie może gdzies się zawieruszyć, kupujać chuste na rynku wtórnym większe prawdopodobieństwo, ze kupimy ją bez karteczki, a mysle, ze wiele osób zagląda na metki by upewnic sie co i jak (nawet przy bawełnach zagladam i upewniać sie czy zalecaja 40 czy 60 stopni).
    Instrukcji nie ogladałam, gdyż nie mam wejscia na cd/dvd w moim netbooku, a laptop wylądowal u męza w pracy- warto więc jednak rozwazyć przynajmniej skróconą instrukcję papierową dla podobnych mi osób bez mozliwości odczytania cd.
    Wierzę, ze nosi fajnie, bo była taka gruba, zwarta (choć to pierwsza wełna która macałam) ale ja zostanę przy bawełnie!

Hania (02.10.2008)
    Marta(03.12.2009)
    Ludwik (16 10.2013)

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

A ja żałuję, że nie mam już dla kogo kupić tej chusty. Uwielbiam ją za to, że:
    - jest wełniana (kocham wełnę)
    - świetnie się dociąga i układa na ramionach, nic się nie wrzyna, nie obciera, nie uciska
    - jest miękka
    - lekko sprężynuje, a właściwie pracuje pod dzieckiem, a jednocześnie dziecko siedzi bardzo stabilnie, nie ma uczucia takiego jak w elastyku, że jest za luźno
    - kolor jest bardzo ładny, głęboki i taki do zjedzenia
    - długość dla mnie idealna
    - świetne, oryginalne ogony i bardzo ładny haft.

Nosiłam obydwoje moich dzieci (1,5 i 4 lata) i nie odczułam prawie żadnej różnicy. Świetnie odejmuje kilogramów.

Jedyna rzecz, do której mogłabym się przyczepić, to kolor haftu. Bardziej pasowałby mi beżowy.

Jednym zdaniem: byłaby to moja ulubiona chusta, gdybym miała kogo nosić.

I fotki (przepraszam, nie mogłam się zdecydować

Ostatnio edytowane przez erithacus ; 22-09-2011 o 00:33

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Domyślnie

Chciałabym przyznać nagrodę za fotkę z chustą Tetro w akcji. Zgodnie z zasadami testowania przyznaję jedną nagrodę po każdych 10 osobach.
    Tylko coś mało tych fotek póki co...

Zatem ogłoszenie dla pierwszych dziesięciu testujących osób:

Czekam na fotki w tym wątku do niedzieli 2 października!
    Fotki zamieszczone po tym terminie nie będą brane pod uwagę podczas przyznawania nagrody.

Dziękuję za uwagę.
    Kinga Cherek,
    - Autorka książki i eBooka: www.bezpieluch.pl
    - Producent chust: www.chusta.pl
    - Producent pieluszek wielorazowych i chust: www.tetro.pl
    - www.szkolachustonoszenia.pl

Domyślnie

Ogłaszam, że w pierwszej dziesiątce testujących nagrodę-niespodziankę za zdjęcie z chustą Tetro w akcji otrzymuje...
    Paprotka
    za "esencję macierzyństwa" (cytuję za anasta)
    Nagroda zostanie przesłana przesyłką kurierską w ciągu najbliższego tygodnia.

Przypominam nagrodzone zdjęcie:
    Ostatnio edytowane przez Kinga ; 03-10-2011 o 12:08
    Kinga Cherek,

Chusteryczka Awatar moniska
    Miejscowość
    Koszałkowo

Domyślnie

Naprawdę esencja macierzyństwa! Gratulacje!

Chustomanka Awatar anasta
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Super!

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Wow, dziękuję bardzo! I męża muszę pochwalić, bo on robił zdjęcie

Zapomniałam się pochwalić, że przyszła niespodzianka Baaardzo fajna, jeszcze raz dziękuję Czy mogę się tu pochwalić? Wolę zapytać, żeby przypadkiem nie popsuć niespodzianki innym
    Ostatnio edytowane przez Paprotka ; 08-10-2011 o 22:28
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Domyślnie

chwal się śmiało. A jakie będą następne niespodzianki, tego jeszcze nikt nie wie (ja też nie)
    Kinga Cherek,

Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Zatem chwalę się...

oto prezent (a właściwie pół, drugie zdjęcie, gdzieś mi wcięło, ale nadrobię ): piękna koszulka tetro do kompletu są równie śliczne spodenki

Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Oto moje potestowe wrażenia:
    pierwsze: chusta w pięknym czekoladowym kolorze- lubię takie apetyczne kolory nawet seledynowy (?) wzorek mi nie przeszkadzał, choć środek mógłby być zaznaczony jakoś bardziej subtelnie... w dotyku gruba jak kocyk, mechata, mnie osobiście lekko "gryzła" ta wełenka, ale ja wrażliwa na wełnę jestem... Tosiuli to nie przeszkadzało...
    po wiązaniu: zadziwiająco łatwo się w nią mota- bo patrząc na grubość myślałam, że będzie problem... fajnie się dociąga, nie ślizga się... nośność bardzo dobra, ładnie rozkłada ciężar, wygodnie się w niej nosi- ale nie mam porównania z innymi wełnami- ta była pierwsza
    instrukcji nie ocenię, bo w ostatniej chwili do mnie dotarła i tylko do paczki ją dołożyłam
    ogólnie: naprawdę udany model
    Dziękuję za możliwość testowania!
    Ostatnio edytowane przez Olban ; 21-11-2011 o 01:29

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Misiowata, cieplutka, grzejąca, smacznie czekoladowa, dobrze nosząca i wiążąca się, pięknie wykończona, z oryginalnymi ogonkami...

Ale jednak wolałabym nieco dłuższą, byłaby bardziej uniwersalna.

Świetna chusta!
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustofanka Awatar Sihaya
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

No to my też już po testach- co prawda tylko po domu, ale myślę że i to będzie miarodajne.
    mam mieszane uczucia do tej chustki.
    Nie zachwyciła mnie, jednobarwne chustki do mnie nie przemawiają, nawet za cenę bycia 100% wełną, haft ginął w akcji po zamotaniu, ale ogony a'la rybi ogon to majstersztyk!
    Wełna szorstka w dotyku, ale mnie nie gryzła, dociągnięta trzymała bez zarzutu.
    Środek zaznaczony bardzo kiepsko- dla mnie ważna jest możliwość odnalezienia go palcami, bez oglądania chusty.
    Węzeł bardzo duży.
    Nie odważyłam się na pranie chusty testowej, choć już jej się należało. Bałam się zrobić jej krzywdę.
    Chusta nosi bardzo ładnie, jest mięsista, więc nie wrzyna się w ramiona.

podsumowując:
    na tak:

• super instrukcja- znałam ja już wcześniej, prosta, przejrzysta, czytelna i bardzo krok-po -kroku, super na początek (wybór wiązań pomijam, jako wybór subiektywny producenta, nie mnie o tym dyskutować)

• chusta funkcjonalnie (nośność, dociąganie, utrzymanie wiązania) na bardzo dobry- (za brak wyraźnego środka)
    • fajne ogony

na nie:

• wizualnie uboga, nieatrakcyjna
    • pielęgnacyja wymagająca,
    • cena, jak na chustę, która prawie nie funkcjonuje na rynku wtórnym, dla mnie zbyt wysoka [kupując chustę zwracam uwagę na wygląd i czy jest odsprzedawalna czy to raczej inwestycja bezzwrotna]

Dziękuję za możliwość testowania

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Ja też juz po...choć nie było mi dane porządnie potestować, trafiła nam się chusta w okresie choroby małej, i Zoja spędziła w niej dosłownie 3 minuty.
    Prawdą jest jednak, że te 3 minuty mnie zniechęciły do dalszych prób.
    Dla mnie ta chusta jest za gruba, zbyt kocowata, niemiła (co ciekawe, nie gryzła, ale nie była przyjemna)

Instrukcji nie obejrzałam, naprawdę źle nam te testy wypadły, miałam urwanie głowy.

Myslę sobie, że może po prostu wełna nie dla nas.

Wizualnie b. ładna, wzorek mi nie przeszkadzał, taki w stylu Tetro

Dziękuję za możliwość testowania, zdjęć nie mam, choć bardzo chciałam - ale podczas jedynego motania nie było fotografa na stanie
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Dziękuję za możliwość przetestowania.
    Moje wrażenia są bardzo mieszane.

Plusy:
    -materiał przyjemny w dotyku, niezbyt sztywny i nawet nie bardzo gruby, jak na wełnę, mechaty
    - ładnie się ślizga przy dociąganiu

Minusy:
    - brak wyraźnie zaznaczonego środka na obu krawędziach
    - długość - dla mnie totalnie za krótka
    - haft ginie w wiązaniu
    - jednokolorowa - widać każde zabrudzenie

11kg nie chciało współpracować przy dociągnięciu kangura, a w plecaku prostym szybko poczułam ramiona. Fajnie nosiło mi się w siodle na biodrze, ale to wiązanie na krótkie dystanse u nas jest. Jestem fanką wełny, dlatego żałuję, że nie udało mi się w niej dłużej ponosić.
    To chusta nie dla każdego - jest wymagająca w pielęgnacji, nie można z niej zawiązać wszystkich wiązań ze względu na długość i jest mały wybór wzorów.
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustofanka Awatar procella
    Miejscowość
    Kluczbork

Domyślnie

Zaległa recenzja:

Zalety:
    1) piekny kolor i obszycie:
    2) bardzo dobra nośność ( tak to sie pisze )
    3) świetna instrukcja;
    4) łatwo się dociąga;
    5) milusio ciepła ;

Wady:
    1) gryzie mnie i maluszka;
    2) słabo zaznaczony środek jak dla takiego laika jak ja

Generalnie chusta u mnie na TAK

dziękujemy za możliwość testowania
    Krzyś 24.08.10

Chustonoszka Awatar yolinka78
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

A jak można się zapisać na testowanie?

Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

http://chusty.info/forum/showthread.php?t=60083&page=1 tutaj jest wątek, lista już chyba zamknięta, ale może na rezerwową CI się uda

Chustomanka Awatar Pasiata
    Miejscowość
    Kraków/ Bochnia

Domyślnie

To jeszcze moja zaległa recenzja.
    Nosiłam mojego prawie rocznego Wojtka (ok. 10kg) w plecaku prostym.
    Na pierwszy rzut oka: chusta śliczna, mięciutka (bardziej przypominająca kocyk niż chustę), przytulaśna... Wełna przyjemna - zupełnie nas nie gryzła.
    Zdziwiła mnie elastyczność materii.
    Jeśli chodzi o noszenie - moim zdaniem chusta dla doświadczonych, trudno jest ją dobrze dociągnąć. Po dokładnym dociągnięciu nosi się cudnie!

I jeszcze fotki:

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi® - konsultacje, warsztaty, pogadanki www.pasiata.pl
    Tosia 20.10.2008, Wojcieszek 30.03.2011

Uprawnienia umieszczania postów