Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 42

Wątek: chciałam pomóc a teraz głupio sie czuje :(

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie chciałam pomóc a teraz głupio sie czuje :(

Jedna młoda mama na forum Babyboom ( czasami tez sie tam udzielam ) pisała że ma problemy z córeczką 5 miesięczna , ze bioderka nie za bardzo są ok .I że ma układac dziecko w pozycji na żabke i na brzuszku z podkurczonymi nóżkami .No to ja do niej pisze meila że jeżeli by chciała to zapraszam do mnie albo do Urwiska na spotkanie KK że dziewczyny pomogą ułożyć dziecko , że może uda sie ominąć tą frejkę itp .
    A ona mi odpisała :

dziękuję za propozycję, ale chyba nie skorzystam z chusty. Od początku nie byłam przekonana do niej, mam słaby kręgosłup, Hania waży ponad 8 kg, nie dała bym rady.
    Ortopedzi rzeczywiście polecają noszenie tak dziecka, ale gdyby ona miała miesiąc to może bym się skusiła, teraz pozostaje mi szerokie pieluchowanie, ćwiczenia i kładzenie dużo na brzuszku
    Zostało mi 3 tygodnie do wizyty u ortopedy, jeśli nie będzie poprawy to będzie poduszka ortopedyczna, która nie będzie już chyba tak uciązliwa, jeśli przyzwyczaję teraz Hanię do tej szerokiej pieluchy i spania na wznak (wcześniej nie znosiła tej pozycji do spania, teraz jakoś to znosi).
    Nie wyobrażam sobie nosić ją ciągle przy sobie w chuście, odwiązywać ją jak idę do toalety, czy jak "smażę kotlety", a pieluszkę założę i ją nosi przez cały dzień.
    Tak czy siak dziękuję za troskę

no i teraz czuje się głupio Qrcze chciałam pomóc a tu mama nie chce bo to zbyt uciążliwe dla niej by było
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Guest

Domyślnie Re: chciałam pomóc a teraz głupio sie czuje :(

chyba żartujesz!
    pani podziękowała ładnie za pomoc i tyle
    wyjaśniła, dlaczego (ma swojej racje i już).
    nie masz powodu do tego, żeby czuć się głupio.

Chustoholiczka Awatar aneta.s
    Miejscowość
    Bieruń :)

Biedronka nie przejmuj się Kochana też nie dawno miałam podobną sytuację, wiem, że to gryzie ale szybko zapomnisz
    Kamilek - 16 marca 2006
    Julianek -25 października 2007

My soul is painted like the wings of butterflies...

Chusteryczka Awatar IwontaG
    Miejscowość
    Sandomierz

Ty chciałaś dobrze, jeżeli nie chce to nie nic na siłę. Jej strata. Jeżeli uważa, że pieluch lepsza to nie przekonasz jej, szkoda czasu.

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Biedroneczko-chciałaś dobrze.Też pewnie czułabym się z czymś takim źle.
    Szkoda,że mama ma takie poglądy,ale całego świata nie zmienisz.

Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

ale wiecie co mnie najbardziej w tym boli ze ta " mądra mama " woli męczyć to maleństwo szynami zamiast stanąc na głowie i próbować wszystkiego nawet jeśli uważa że będzie jej "zbyt ciężko" i w tym czasie nie pomaluje sobie paznokci u nóg bo BĘDZIE MUSIAŁA nosić dziecko
    a najlepiej władować potem w szynę i niech sobie leży ....

normalnie to mnie boli ...
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Guest

Cytat Zamieszczone przez Biedronka
    normalnie to mnie boli ...
    a ja boli kregoslup
    kochana, ona ma po prostu inna filozofie zycia z dzieckiem

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Ale przecież ta mama nie była nie miła, nie skrytykowała Twojej propozycji. Stwierdziła tylko że chusta nie dla niej i tyle. Nie przejmuj się.
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Nie ma co się przejmować odmową tamtej mamy - widocznie chusty naprawdę nie są dla każdego

Mnie jedno tylko dziwi - dlaczego ludzie myślą, że noszenie w chuście = uwiązanie dzieciaka do siebie na 24/7? Już nieraz pisały dziewczyny, że bioderkom chusta pomogła, a wcale nie nosiły tyle.

Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Dagmara
    Ale przecież ta mama nie była nie miła, nie skrytykowała Twojej propozycji. Stwierdziła tylko że chusta nie dla niej i tyle. Nie przejmuj się.

ale ja czułam ta " nie miłość " od tych literek

eh .Normalnie mi zrypała wieczór

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

nie przejmuj sie.

a byc moze kiedys ortopedzi beda na tyle swiadomi, ze sami beda chuste zalecac w przypadkach kiedy moze pomoc....

nad tym pracujemy wspolnie, prawda?

a dla Ciebie - brawa za troske i chec pomocy.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Ee tam, nie ma sensu czuć się głupio bo to ona zrezygnowała z czegoś co być może mogłoby pomóc jej dziecku. Ty zrobiłaś wszystko co mogłaś
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

dzięki dziewczyny
    jakoś mnie podniosłyście z ziemi

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

zdecydowanie nie masz się czym przejmować.. jak powiedziała Pasja - kobieta ma najprawdopodobniej inną filozofię życia z dzieckiem

Chustomanka Awatar comega
    Miejscowość
    Poznań

Cóż, być może to przypadek, że im więcej zachęcasz, tym bardziej zniechęcasz.

Chustofanka Awatar sara

Ja się spotykam często z tym, ze ludzie nie mają pojęcia czym jest chusta i nazywają chustą coś, co jest torbą na ten przykład. Ja bym jeszcze jednego maila wysmarowała, może i w tonie przepraszającym, ale wyjasnilabym, że to nie jest trudne, nie boli, nie ciąży aż tak strasznie itp.
    Jałóweczka (2006), Lutek (2008) i Grudniaczek (2010).

http://czytanki-przytulanki.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar Iwanna.T

Dla mnie kluczowe dla zrozumienia odmowy tej babeczki jest jej przekonanie, że zachustowanie jest na cały dzień z małymi przerwami. Jakby to była prawda, to populacja noszących spadłaby chyba, też ze względu na problemy z kręgosłupem.

Biedronka - dobrze zrobiłaś, a że skończyło się nie po Twojej myśli, cóż: nie Twoje to dziecko i życie...
    Asinus asino pulcherrimus

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Cytat Zamieszczone przez Biedronka
    dziękuję za propozycję, ale chyba nie skorzystam z chusty. Od początku nie byłam przekonana do niej, mam słaby kręgosłup, Hania waży ponad 8 kg, nie dała bym rady.
    Ortopedzi rzeczywiście polecają noszenie tak dziecka, ale gdyby ona miała miesiąc to może bym się skusiła, teraz pozostaje mi szerokie pieluchowanie, ćwiczenia i kładzenie dużo na brzuszku
    Zostało mi 3 tygodnie do wizyty u ortopedy, jeśli nie będzie poprawy to będzie poduszka ortopedyczna, która nie będzie już chyba tak uciązliwa, jeśli przyzwyczaję teraz Hanię do tej szerokiej pieluchy i spania na wznak (wcześniej nie znosiła tej pozycji do spania, teraz jakoś to znosi).
    Nie wyobrażam sobie nosić ją ciągle przy sobie w chuście, odwiązywać ją jak idę do toalety, czy jak "smażę kotlety", a pieluszkę założę i ją nosi przez cały dzień.
    Tak czy siak dziękuję za troskę
    1. ona pisze: chyba nie skorzystam. wiec nie jest przekonana. oczywiscie byc moze jest to zwrot grzecznosciowy ale niekoniecznie
    2. slusznie i nieslusznie boi sie o kregoslup. ja o swoj tez sie balam. mialam taki czas w zyciu ze jadac autobusem musialam zmieniac pozycje i nie moglam wysiedziec z bolu. wiec moze ona tez ma takie doswiadczenia.. w moim przypadku chusta ladnie wzmocnila miesnie plecow. ale swoj poczatkowy lek pamietam.
    3. masz do czynienia z mama ktorej dziecko jest w jakis sposob chore. ona sie moze tez bac nowosci
    4. chyba w takiej poduszce dziecko musi byc caly czas wiec moze ona pomyslala ze skoro zamiennik to chusta tez caly czas. tzn z pewnoscia tak zrozumiala..
    5. pomoglas powiedzialas ona Ci odpowiedziala milo i z szacunkiem. moja bdb kolezanka chustujaca/zachustowana przeze mnie powiedziala ze idac na zakupy z dzieckiem w chuscie czuje sie jak Rumunka i cozz mnie to nie obeszlo
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustonoszka
    Miejscowość
    kawałek za Gdynią ;-)

Cytat Zamieszczone przez Meta
    Już nieraz pisały dziewczyny, że bioderkom chusta pomogła, a wcale nie nosiły tyle.
    nam chustowanie pomogło na bioderka
    i wystarczyły 2 tyg noszenia po ok. 3 godz dziennie

a tak poza tym to ja z zamotanym Emilem chodze normalnie do wc więc nie musi się o to martwić

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

oj miałam kiedyś bardzo podobnie tzn. na forum rówieśniczym była dziewczyna, której córka miała problemy z bioderkami więc poradziłam jej chustę. Wiedziałam ponadto, że ona jest z Wrocławia (tam dużo chustomam) i podałam adres tego forum, ale moja "rada" jakoś bez odpowiedzi została... jakiś czas potem lekarz kazał wsadzić małą w szynę... tak się to skończyło, że bidulka w tej szynie kilka tygodni przeleżała a mama "nie reaguje" na chustowe zaczepki moje i jednej z koleżanek (która zresztą jest tutaj na naszym forum).
    Smutne, też było mi źle, ale trudno, każdy robi ze swoim dzieckiem co chce i nic na to nie poradzimy

Uprawnienia umieszczania postów