A powiedzcie mi dlaczego one prawie wszystkie na lewe ramię?Czy większość z was tak nosi? Bo ja jestem praworęczna i właśnie prawą rękę muszę mieć wolną-do pracy. Stąd mały na lewym biodrze siedzi.
A powiedzcie mi dlaczego one prawie wszystkie na lewe ramię?Czy większość z was tak nosi? Bo ja jestem praworęczna i właśnie prawą rękę muszę mieć wolną-do pracy. Stąd mały na lewym biodrze siedzi.
JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
http://jama-jujamy.blogspot.com/
gdyz podobno wiekszosc noszacych woli nosic chuste na lewym ramieniu, a dziecia na prawym biodrze. praworamienne pslingi sa szyte na specjalne zamowienie, ale na uzywke mozna polowac na tbw, lub innym forumie zagranicznym.
swoja droga, nie rozumiem, jak mozna nosic na lewym ramieniu??
sprobowalam nosic pslinga leworamiennego na prawym ramieniu (przewleklam go odwrotnie), i mimo, ze chusta byla dokladnie ulozona, a ja przykladalam sie do "wiazania", po dluzszym noszeniu uznalam, ze nie jestesmy dla siebie stworzone- mam wrazenie, ze wynika to z budowy moich ramion, a nie dlatego, ze przewleklam odwrotnie chuste...
Ostatnio edytowane przez dioneja ; 22-01-2010 o 23:10
ANIA
chuściane dzieci:
Jakubek 07.09.06 & Zuzka Matyśka 14.03.08
bo większość ponoć woli tak nosić ja się zaliczam to tego grona, a czemu? nie mam pojęcia Jak na kołyskę nosiłam to wolałam patzeć w lewo niż w prawoTorebkę też noszę na lewym ramieniu. Ale sporo osób na tbw pisze że nosi pslinga leworamiennego na prawym ramieniu bo tak wolą i im wygodnie.
Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
Doradca Akademii Noszenia Dzieci