ja mam rozeznanie tylko w hoppach i nati, i z tych dwoch bezapelacyjnie wygrywa hopp, jakos dla mnie jest bardziej miekki i fajniej mi sie go nosi. ale jak czytalam wypowiedzi innych osob - to wszystko kwestia gustu, ile dziewczyn tyle preferencji![]()
ja mam rozeznanie tylko w hoppach i nati, i z tych dwoch bezapelacyjnie wygrywa hopp, jakos dla mnie jest bardziej miekki i fajniej mi sie go nosi. ale jak czytalam wypowiedzi innych osob - to wszystko kwestia gustu, ile dziewczyn tyle preferencji![]()
Zgadzam sięZamieszczone przez Vega
Zaczynałam nosić jak Zuza wazyła ok 11 kilo, różnice między chustami jakie wówczas miałam widac było wyraźnie
![]()
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci
ja pierwszy raz słyszę o tych chustach ekomamy??? czy ktoś taką już ma i czy cos moze napisać ja myślałam że ekomama będzie miała storche w sprzedaży ( chyba mi ktoś tak mówił)
Sama Ekomama mówiła o storchach, a o tych nie wspominałaale tak mi się teraz wydaje, że ta w pomarańczowe pasy, którą miała na szkoleniu to była ta lillebulle... hmm... może sama nas oświeci?
http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden
ale storchy też będzie miała????
Pewnie tak, skoro zbiera zamówienia na kolory
Ja się waham ciągle między ulli a inką...
http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
oj ja tez!!!!!!!!!!!!! widze że mamy podobne zapotrzebowania!!!!!!!!!!!!!!!
A w jakiej cenie te stochenki mialyby byc???
ech juz mnie korca lapki..![]()
Szalone dzieci mam
w podobnej jak didymosy - czyli koło 330 zł, ale nie wiem na pewno !
już po jutrze sobie je ogladnę!!!! już się nie mogę doczekać!!!!
Tak sobie czytam czytam
Jako posiadaczka dwóch chust powiem:
nigdy więcej Hoppa chyba, że coś zmienią w produkcji i dostosują długości do różnych wysokości
Jako osoba niewielka ogon z Hoppa miałam w kostkach, węzeł gruby, ciągle się luzował
Teraz korzystam z Didka Katja. Nie byłam przekonana co do kolorów, ale teraz jestem zakochana w tej chuście
Będę jeszcze oglądać LIlibulleniestety na nowego storcha mnie nie stać
ale może będę mieć zajęcie odpłatne to sobie uzbieram i wtedy dorzucę
Póki co mam zarezerwowanego Didka i będę jeszcze oglądać Lilibulle
Sama nazwa jakoś tak do mnie przemawia![]()
a jak sie noszą te lilibulle ????
wklejam moją wypowiedź z gazetowego
bardzo mi się ta chusta podoba, od razu zrobiłam chuście test ekstremalny,
czyli wrzuciłam na plecy Karolkę i urządziliśmy sobie godzinny spacer
Ma zaznaczone brzegi i środek.
Strasznie trudno mi tą chustę zaszufladkować, na pewno jest niesamowicie wręcz
miękka i miła w dotyku najmilsza z moich chust (mam nati, storchenwiege,
didymosa i hoppa).
No i tu pojawia się mój problem z zaszufladkowaniem, bo z jednej strony, wiąże
się mały węzełek, co oznacza że chusta jest cienka, a z drugiej strony daje
wrażenie takiej przytulnej (a ten efekt dają mi zazwyczaj chusty grube).
Na pewno nosi się w niej bardzo przyjemnie i miło się mota. Mój mąż stwierdził
że jest mu wygodniej niż w didku (mamy żakardowego), no ja się jeszcze nie
odważę na takie porównanie, jeszcze troszkę muszę ponosić.
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
czyli na początek - bardzo fajnie a skąd pomysł na te chusty???? czytałaś gdzieś o nich?????
pierwszy raz zobaczyła je w tv, o ekomama wypożyczyła je do programu, no i się zakochałamjeszcze simon jest piękniasty, ale trzy chusty jednej firmy to wbrew mojej polityce wielofirmowości stosiku
![]()
![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
a masz chęć go jeszcze powiekszyć????????![]()
No nie mów Serafinka, że Ty nie chcesz nowych chust ...
To jest jak narkotyk - uzależnia![]()
no pewnie że chcę!!!!!!!!!!!! i jak chcę!!!!!!!!!!!!!!! zaczęłam traktować je jak ubrani.... ta pasuje do tego a ta do tego....... i już mam chetkę na nastepne....
Vega, a jaką chustę wiązaną miałaś jako pierwszą i dlaczego? ktoś Ci polecił, czy sama wybrałaś, a może i inne doświadczone wypowiedzą sie na ten temat
Ja sie nadal miotam między hoppem, nati , a lilibulemstorch i didek zdecydowanie za drogi- mąż ma skodę octavie a nie mercedesa więc i my musimy w podobnej klasie się zmieścić- bo wg. zachwytów nad didkiem i tutaj i na forum gazetowym rozumiem że jest the best
Moją pierwszą chustą był Hoppediz - bo był najlepjej rozreklamowany wtedy... poza tym chciałam czerwoną chustęPotem dołączyły do kompletu prawie jednocześnie nati, didymos i amazonas. Na początku nie widziałam zbytniej różnicy między hoppem, nati i didymosem (amazonas mi nie odpowiadał od początku). Pojawiały się w miarę jak dziecko było coraz cięższe.
No i wtedy hopp okazał się niewygodny. Nati i didymos zdecydowanie lepsze i mimo wszystko podobne. Potem sprzedałam moją nati więc nie mam porownania jak by było przy dłuższym noszeniu - ja na długie dystanse zawsze brałam didymosa... A po tym jak nosiłam kilka godzin w storchu - to teraz mój faworyt
A może kupisz używaną? Chodzą w różnych cenach - ale widziałam za 190 i za 220 - może warto? Ja jestem wielką zwolenniczką chust używanych - bo wielokrotnie prane i używane wg mnie zyskują na komforcie noszenia.
(a tak na marginesie skoda oktavia jest czasem dużo droższa od mercedesa)
Z tych tańszych wybrałabym Nati. Jakość porównywalna ze strochem - trochę inna kolorystyka -ale zależy co komu odpowiada - kalahari jest cudne, colorado - piękna, nowy błękit z turkusem - też - nie widziałam jeszcze żadnej zieleni... ale wyglądają zachęcająco...