I ja sobie storcha znalazłam
Teraz negocjacje z małżonkiem. Oby mi pozwolił))))
gdybysmy nie mieli ograniczen finansowych
zapewne Milosz ze mna by negocjowal
Gdy rozmawialismy o tym jak technicznie rozwiazac problem
wspolnego pojechania na warsztaty, kto ma jechac sam...uslyszalam:
"zobaczyc tyle zamotanych kobiet na raz- to musi byc piekny widok !!!"
Jak tu takiego nie kochac![]()
Szalone dzieci mam
mój mąż stwierdził że zwariwałam na punkcie chust i wszędzie o tym mówi, trochę ze mnie żartuje ale tak miło i ciepło.... dla naszego synka zaakceptuje wszystko.... aż wstyd mi mówić co on wymyśla na chrzciny.... ale sam już chdził z chustą i z Bronkiem oczywiście ( a jak dumnie KROCZYŁ!!!!!!!!!!!)
Serafinka, szczęściaromój mówi... owszem - że oszalałam
i że nigdy nie założy na siebie takiej szmaty...
niereformowalny gość.
http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden
a którego???? ja mam tęczowego. teraz maży mi się storch inka
Witajcie, ja dalej próbuję motanie na pożyczonej samoróbce, ale jakoś mało elastyczna mi sie wydaje, powiedzcie bardziej doświadczone- czy Nati wszystkie są elastyczne? Mówi się, że "chusta elastyczna" to dla malutkich całkiem bobasów.
1. Są chusty tkane i chusty elastyczne (z dzianiny bawełnianej).
2. Hoppediz ma oba rodzaje chust (elastyczne bodajże do 10 kg)
3. Polekont to chusty elastyczne (do 15 kg)
4. Nati to chusty tkane, nie elastyczne
Nie wiem czy cokolwiek pomogłam
Może kup jedną tkana i jedną elastyczną? Czasem można dostac używane w trochę niższej cenie![]()
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci
A jeśli chodzi o Girasole, to podobno dwustronne (czyli mające obie strony "prawe") sa bardziej rozciągliwe niż te jednostronne (z prawa i lewą stroną)
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci
mama40 ja niedawno też byłam w takim dylemacie i kupiłam girasola i hoppka, i nadal nie widzę wielkiej różnicy między nimi ( poprostu jestem jeszcze za mało doświadczona) ale też są indywidualne upodobania. Może ktoś ci pożyczy żebyś mogła popróbować - skąd jesteś????
dziewczyny ale ze swoich doswiadczen co polecacie na takie maluchy....
czy to naprawde kwestai gustu??
a jak sie nie ma rozeznania to sie nie marudzi???
Szalone dzieci mam
No ja się wypowiadałamjak dla mnie jest różnica i to duża - im cięższe dziecko tym większa
Nie polecam amazonasa i chust nie tkanych diagonalnie (nie sprawdzają się przy dłuższym noszeniu i trudno je dobrze ułożyć) za to często zachwycają bogactwem barw i wzorów, które trudno osiągnąć przy splocie diagonalnym.
Z chust tkanych diagonalnie niezmiennie moimi faworytami są storchenwiege i didymos.
A w przypadku mniejszej kasy - polskie chusty Nati (są porównywalne do didymosa).
Miłosznik - są różnice - ale nie każdy otwarcie się przyznawięc pytanie na forum nie zawsze przyniesie oczekiwany efekt, są różne powiązania - przyjaźnie między forumkami i sprzedawcami i takie tam...
Ja jestem bezpartyjnai w dodatku zawsze walę prosto z mostu nie zważając na konsekwencje.
Jak będziesz w okolicach Warszawy to możemy się spotkać, sama sprawdziszchust Ci u nas dostatek, wszelkich dostępnych firm
Zapraszam do mnie na wieśdojadą jakieś koleżanki z Warszawy i zrobimy imprezkę
chustową.
Serafinka, ja też na początku nie widziałam większych różnic (testowałam początkowo nati, hoppa, amazonasa i didymosa)- jak się potem przekonałam, wiąże się to z wagą noszonego dzieckaróżnice pojawiają się kiedy dzieć zaczyna ważyć więcej
![]()
http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden
zgodzę się z Vegą w 100% jak Ci doświadczona motaczka mówi ze nie ma różnicy, to dla mnie już coś śmierdzi![]()
Różnica jest i to znaczna, gdybym szła w góry wiem jaką chustę bym zabrała![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
to bedzie wyrwane z kontekstu biezacego
cos dla serafinki
http://cgi.ebay.de/Storchenwiege-Traget ... dZViewItem
Szalone dzieci mam
PIĘKNA INKA!!!!!!!!
dziewczyny cięszę sie zkażdym dniem że tu trafiłam i że niektóre z Was mogłam poznać ze jesteście DZIĘKI!!!!!!!!!! tyle sie już od was nauczyłam a terza poczytam o szczepieniach
Ja tez sie zgadzam ze sa roznice ale kazden jest inny i dlatego jest czasami trudno radzic komus ktora chusta jest najlepsza dla niej.Zamieszczone przez hanti
To trzeba samemu poprzymiezac, ponosic, pomotac...W czym mi sie nosi dobrze moze komus innemu nie odpowiadac.
Dlatego jest tak dobrze na rynku chustowym second hand ze mozna "spokojnie" probowac rozne i sprzedawac je dalej i nie tracic zbyt duzo na tym..Moze mozna tez pozyczyc od innej motaczki chuste na pare dni i sprawdzic czy ta jest wlasnie odpowiednia dla ciebie.
Mi jest trudno radzic komus innemu bo kazdy ma inne wymagania, ma inna budowe ciala itd. Trzeba poprostu samemu na wlasnych doswiadczeniach dojsc do chusty idealnej dla Ciebie.![]()
mama A-99, I-06, M-10 i M-12
Jakie piękne te chusty u ekomamy. I cena nie bardzo wysoka![]()
Marta, mama Zosi, Ignasia, Tosi i Jasia. http://oppamama.blogspot.com
a gdzie widziałaś te chusty czy ekomama ma stronkę????
Vega do nich linkuje w innym poscie:Zamieszczone przez serafinka
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=5916674
mama A-99, I-06, M-10 i M-12