Pokaż wyniki od 1 do 20 z 36

Wątek: 3,5 miesiąca - jak układać rączki w kieszonce?

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie 3,5 miesiąca - jak układać rączki w kieszonce?

Dzień dobry,
    zdecydowałam się w końcu na chustę wiązaną, bo wakacje, starsza córeczka w domu a synek chce być przy mnie i tak oboje na mnie wiszą

w każdym razie przyszła śliczna chusta i zaczęłam się motać (miotać właściwie) i wypociłam kieszonkę.

mam pytanie: mój synek ma 3,5 miesiąca, co ma zrobić z rączkami? On je opiera o moje piersi, zgięte, symetrycznie, ale przez to, że są między nim a mną, to wiadomo - nie da się dociągnąć tak chusty przy główce, aby przylegała ona do mnie, no i właściwie przez te rączki ma On dużą swobodę ruchu głową, niekiedy Mu tak opada w moją stronę..

przepraszam, że zdjęć nie dołączam, ale nie miał mi dzisiaj kto zrobić, generalnie wylazłam z dziećmi na dwór i nosiłam godzinę, mam nadzieję, że nie skrzywdziłam dziecka, tak to było ok, pupa wpadnięta, gładko na plecach, ale co z tymi rączkami to nie wiem :/ są schowane pod materiałem, ale na mnie a nie z boku...

mam nadzieję, że się jasno wyraziłam, jestem trochę w szoku po moim pierwszym chustonoszeniu i czuję się odkorowana (ale z zadowolenia )

Chustomanka Awatar olka
    Miejscowość
    Plewiska/k.Poznania

Domyślnie

Kurczaki, trochę trudno mi sobie wyobrazić jak ta główka opada na Ciebie... I rączki ma przed sobą, jeśli dobrze zrozumiałam, tak? Może zdjęcie wkleisz?
    Teoretycznie:
    - dziecko może mieć ułożone rączki tak, że łączy je przed sobą,
    - a może mieć je tak, że są one na Twojej klatce piersiowej, ale nie przed dzieckiem (między noszącym z dzieckiem), tylko jakby po swoich bokach. To dość naturalna pozycja dziecko: dziecko rozkłada rączki na boki, dłonie ku górze, są na wysokości mniej więcej jego barków.
    Ale strasznie trudno doradzić coś konkretnie, jak się nie widzi problemu "na żywo" albo na zdjęciu
    Zuzu (styczeń 2010), Kalina (wrzesień 2012)
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci, Instruktor masażu Shantala. Bliskość na starcie - ja w sieci
    W Poznaniu też nosimy

Chustonówka

Domyślnie

no wiem, przepraszam raz jeszcze za brak zdjęcia, jutro zrobię... a rączki On ma przed sobą a główka się kiwa do przodu, tak brodą w dół..

rączki przed sobą, jakby chciał się odepchnąć...

jutro zrobię fotę

Chustomanka Awatar Celebrianna
    Miejscowość
    Oleśnica

Domyślnie

Wiem, jak to może wyglądać. Moja córeczka też tak się "odpychała" ode mnie. Plecki się mocno wyginały wtedy w łuk, gdy przytulała głowę (zazwyczaj czoło) do mnie. Dlatego potem układałam już rączki po bokach piersi i główkę układałam na bok, jak zasnęła. Czasami łapki jej opadają na dół (zwłaszcza w 2x) ale to nie przeszkadza
    po prostu Agata

Chustonówka

Domyślnie

czyli generalnie lepiej, żeby te łapki nie były z przodu? bo tak to mały zadowolony i trzyma głowę raczej prosto, stabilnie, ale zdarza mu się gibnąć głową w moją stronę no i przez to ma też luz na karku..

dobra, już nie piszę, jutro cyknę zdjęcie to zobaczycie dzięki wielkie za takie szybkie odpowiedzi!!

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań/Wronki

Domyślnie

Chyba mogę sobie wyobrazić o co chodzi, bo mój synek podobnie się odpychał, a dużo młodszy był.
    Twój pewnie trzyma już głowę i chce świat oglądać. Nie powinno to przeszkadzać, a jak zaśnie to dociągnąć.

Jak będzie foto to będzie można dokładniej stwierdzić.
    Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)

Uprawnienia umieszczania postów