Cytat Zamieszczone przez kasia_B Zobacz posta
Napalona byłam niesamowicie na używanie wielo- i trochę się na początku rozczarowałam i nabyłam wątpliwości. Synek ma dopiero 2 tygodnie- od kilku dni używamy wielo- i tak się zastanawiam czy jemu jest wygodnie, wszystkie niby noworodkowe otulacze są na niego za wielkie (waży ponad 4 kg), używamy więc Apple cheeks jako otulacza i prefoldów pieluszkarniowych. Ale i tam mam wrażenie że w porównaniu do pampersów dziecko ma grubą warstwę na pleckach.
I zastanawiają mnie jeszcze gumki na pleckach w kieszonkach- w większości są dość grube, używam co prawda jako otulacza szytych przeze mnie i nie zauważyłam odgnieceń, ale wątpliwości pozostają.
Jakie są Wasze doświadczenia?
hej Kasia, miło Cię widzieć, wreszcie możesz testować swój stosik
Ja nie miałam do czynienia z noworodem w wielo ale 4 kg to przecież kurczak, wszystko jest na takim wielkie. Mój syn to chyba wtedy jeszcze używał Pampersy Newborn, najmniejsza pieluszka jaką widziałam, i najchudsza, wątpię aby jakikolwiek zestaw wielo mógłby z nią konkurować w kwestii grubości i wielkości. Ale najważniejsze przy wielo, to aby nie pupa nie była podniesiona do góry, tzn ma mieć płaskie i proste plecy jak w jednorazówce. Myślę, że tetra czy prefold plus cienki otulacz nie daje grubości, a szeroko między nogami może, a nawet powinien mieć we wszystkich poradach jakie czytałam zalecają aby kieszonki zakładać od min. 4.5kg, czyli może gdzieś za 2-3tygodnie spróbuj znowu. A Flip? za duży?