Napalona byłam niesamowicie na używanie wielo- i trochę się na początku rozczarowałam i nabyłam wątpliwości. Synek ma dopiero 2 tygodnie- od kilku dni używamy wielo- i tak się zastanawiam czy jemu jest wygodnie, wszystkie niby noworodkowe otulacze są na niego za wielkie (waży ponad 4 kg), używamy więc Apple cheeks jako otulacza i prefoldów pieluszkarniowych. Ale i tam mam wrażenie że w porównaniu do pampersów dziecko ma grubą warstwę na pleckach.
I zastanawiają mnie jeszcze gumki na pleckach w kieszonkach- w większości są dość grube, używam co prawda jako otulacza szytych przeze mnie i nie zauważyłam odgnieceń, ale wątpliwości pozostają.
Jakie są Wasze doświadczenia?

, wszystkie niby noworodkowe otulacze są na niego za wielkie (waży ponad 4 kg), używamy więc Apple cheeks jako otulacza i prefoldów pieluszkarniowych. Ale i tam mam wrażenie że w porównaniu do pampersów dziecko ma grubą warstwę na pleckach.
Odpowiedz z cytatem

Dla noworodka najlepsza tetra też składana aby było mniej na plecach zeby pupa nie sterczała do góry. Noworodka częściej się przewija więc grube chłonne kieszonki i formowanki są nie wygodne. Jak masz kieszonki to jeden wkład wystarczy wtedy kieszonka nie jest taka wielka i wypchana i dziecku jest wygodniej. Ja tak robiłam na początku