W październiku, jak Nina będzie miała 8 miesięcy, wyjeżdżamy w pierwszą powazniejszą wspólną podróżlecimy na 2 tygodnie do Egiptu, ale żadne tam kurorty, tylko szlajanie się po Kairze, Aleksandrii itp.
Wtedy będzie tam jeszcze gorąco, do tego duże miasto, wysokie krawężniki, tłumy ludzi...
Doradźcie, w czym nosić? i jak??
mamy wyjściowo ellaroo.
- czy 8 miesięcznemu dziecku można już wyswobodzić rączki (np w kieszonce, na razie to moje najlepiej opanowane wiązanie)?
- planujemy nosidło - ale jakie? i tak chciałam MT, czy się sprawdzi jako zamiennik chusty i od kiedy można nosić na plecach? a może dobrą opcją byłoby wypożyczenie np Manduki?
- zastanawiam się, czy kupować wózek - parasolkę.... czasem dobrze by było dziecko posadzić, przewietrzyćjeśli są tu jakieś podróżniczki z doświadczeniami parasolkowymi, proszę o radę!
i wszelkie przemyślenia podróżnicze mile widziane (oprócz tych 'pocozabieraćmałedzieckowpodróżprzecieżitakni cniebędziepamiętać....')

lecimy na 2 tygodnie do Egiptu, ale żadne tam kurorty, tylko szlajanie się po Kairze, Aleksandrii itp.
Odpowiedz z cytatem

dla mnie to jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. I kiedyś się tam przeprowadzimy