Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: EC grupa wsparcia

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie EC grupa wsparcia

Szukałam, ale nie znalazłam - te przyklejone wątki wydają się uśpione, a ja potrzebuję wsparcia!

Zoja ma 3 miesiące, był moment, ze kupy łapałam pięknie, ale od kilku dni załatwia się bezszelestnie, odkładam ja na moment, wracam, a tu surprise.

Albo robi mi w chuscie poza domem:/

Siku łapie sporadycznie, ona robi tak czesto, ze nie nadazam....

Prosze, pogłaszcie i powiedzcie, że warto nawet tak szczątkowo, bo czasem mysle, że bez sensu to jest w takiej okrojonej formie. I jak mam zrobić, żeby nie gapiąc się na nią całymi dniami zacząć wyłapywać te sygnały? Bo na razie to widzę ewidentnie, kiedy wysadzana zamierza coś zrobić, wzrok ma taki zapadnięty do środka

Aaaa, jestem przekonana, że ona stara się załatwiać, gdy ją wysadzam, bo widzę, jak się napina, gdy jej mówię "śśśśśś"
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Włocławek

Domyślnie

nie pomogę ale chętnie poczytam

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

Dobra, to zamiana ról i ja Ci do głowy trochę "ponakładam"

O komunikację chodzi, taaak??? Nie jest Twoim celem łapanie siku/kupy, tylko odpowiadanie na komunikaty dziecka, taak??? Skoro tych komunikatów Ci nie daje, albo ich nie widzisz- no to nie ma tematu.
    ja komunikatu na siku nie widze... czasem , jakos tak stwierdzam- kręci się, może chce aaa. I próbuje. Złapie- O.K., nie złapie- tez O.K. Może Zojka koncentruje sie teraz na czyms innym i sygnały z brzuszka"przegapia"? Pisałaś, ze zeby, poza tym to ten czas, kiedy i chustowo się dzieci buntuja- a ona może pieluchowo? Może jest bardzo zajęta oglądaniem świata?

Spoko, nie odpuszczaj, ale zmień cel- widziec komunikaty. Nie "łapać"
    Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015

Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ktosikowa Zobacz posta
    Dobra, to zamiana ról i ja Ci do głowy trochę "ponakładam"

O komunikację chodzi, taaak??? Nie jest Twoim celem łapanie siku/kupy, tylko odpowiadanie na komunikaty dziecka, taak??? Skoro tych komunikatów Ci nie daje, albo ich nie widzisz- no to nie ma tematu.
    ja komunikatu na siku nie widze... czasem , jakos tak stwierdzam- kręci się, może chce aaa. I próbuje. Złapie- O.K., nie złapie- tez O.K. Może Zojka koncentruje sie teraz na czyms innym i sygnały z brzuszka"przegapia"? Pisałaś, ze zeby, poza tym to ten czas, kiedy i chustowo się dzieci buntuja- a ona może pieluchowo? Może jest bardzo zajęta oglądaniem świata?

Spoko, nie odpuszczaj, ale zmień cel- widziec komunikaty. Nie "łapać"
    no ja mam z tym problem, bo ja bym chciała przy okazji miec pozytek czyli mniej zabrudzonych pieluch ( a kupe to ona wali, ze hoho!)

staram sie pamietac, ze nie chodzi o łapanie, ale jestem troche jak facet-lubie widziec efekty.

Pewnie zajeta Zoja, fakt ze bunt chustowy ma ostatnio....
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Włocławek

Domyślnie

o matko, ja też chce widzieć efekty a jak mi "wali" w czasie jedzenia to co mam zrobić?
    robił raz na dzieć teraz kilk-kilanaście popierdółek jak noworód

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

będzie lepiej, no!!!
    My miałysmy kilka dni w zasadzie bezpieluchowych. A teraz kupale łapiemy i kilka siku
    Tylko spokój nas ocali!!!
    Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015

Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona

Chustonoszka Awatar Eko_mamusia
    Miejscowość
    Warszawa / Gocław

Domyślnie

mam ten sam problem..
    gdy Kubulek był malutki złapałam kilka kupek tak na próbę. Wtedy nie było to problemem gdyz jak wiekszość noworodków miał zaparcia i każde wypróżnianie się było poprzedzone wyraźnymi sygnałami.
    Niestety na jakiś czas sobie odpuściłam bo nie łatwo było mi wysadzać takiego maluszka który jeszcze nie potrafi utrzymac głowki. Bałam się że zaszkodze mu tym przekładaniem w rękach nad miską tudzież umywalką czy muszlą klozetową.
    Teraz troszke żałuję...Kubusiowe jelita zaczęły pracować tak ładnie że czasem nawet nie zauważam że coś "idzie" a tu nagle bączek i w kilka sekund pieluszka do wymiany :/
    Uzywam wielo więc tym bardziej jest to dla mnie nie lada kłopot. Będe nadal starała sie wyłapywać kupki aczkolwiek niewiem jakim rezultatem bedą kończyły się te moje próby-wyłapywanki
    Agusia mamusia Kubusia

Uprawnienia umieszczania postów