Pokaż wyniki od 1 do 20 z 42

Wątek: Kupiłam 5 metrów, a mam 4 (dmuchawce)??!!

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie Kupiłam 5 metrów, a mam 4 (dmuchawce)??!!

Rok temu kupiłam nowe białe dmuchawce nati, bambus z lnem. 5,2 metry. Jak dotarły jakieś strasznie długie nie były, ale wiązałam Nelę na plecach i spoko. Idalię wiązałam w kieszonkę. Spoko, chociaż ogona to ja tam nie miałam, ale jakoś tak mierzyć mi się tej chusty nie chciało. Jednak parę dni temu ją wyprałam (jakiś 4 raz w ciągu tego roku). 30 stopni, program krótki, mało proszku, dodatkowe płukanie. Wyjątkowo jej nie wyprasowałam, bo nie było czasu i pojechała z nami na spacer. No i już się nie mogłam z Idalią zawiązać... Mąż pomógł, ogona 1 cm. Dzisiaj ją wzięłam, wyprasowałam (..) i zmierzyłam. Dokładnie 4 metry chusty mam! A płaciłam za 5,2!

I teraz pytanie:
    Jak to możliwe??? Czy ktoś realizując zamówienie przesłał mi krótszą chustę a ja przez pracownika producenta i swoje gapiostwo w takim razie sporo przepłaciłam (bo jednak dłuższa chusta = droższa chusta), czy aż tak mi się skurczyła???

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

no, bambus się mocno kurczy
    A popracuj nad nią trochę: ponaciągaj, hamak zrób, huśtawkę i wtedy zmierz?
    ja miałam perłę, to mi wracała do normalnej długiści po noszeniu (no, po kilku noszeniach, bo wkład był jeszcze wtedy leciutki ). Dmuchawce też miałam, ale już nie pamiętam, jak u nich było z długością
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    no, bambus się mocno kurczy
    A popracuj nad nią trochę: ponaciągaj, hamak zrób, huśtawkę i wtedy zmierz?
    ja miałam perłę, to mi wracała do normalnej długiści po noszeniu (no, po kilku noszeniach, bo wkład był jeszcze wtedy leciutki ). Dmuchawce też miałam, ale już nie pamiętam, jak u nich było z długością
    No to że się kurczy to ja wiem, dlatego zawsze rozprasowywałam ją przed noszeniem. Ale 1,2 metra??? Faktem jest że Kornelia ważyła 14 kg to może się szybko wyciągała, Idalia waży połowę z tego...

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

jak nosiłam Domisia, to miał około 5-6kg i dopiero po kilku noszeniach wracała mi do normalnej długości. Ale czy różnica 1,2m jest normalna, to już nie wiem
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka

Domyślnie

z tego co pamiętam to dmuchawce były dość długie, jak wszystkie natki hojnie cięte. ale też mocno się kurczyły. ponoś kilka dni i zmierz !
    K. 2009M. 2012

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

jak tam chusta?
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustomanka

Domyślnie

to zadzwoń tam, spróbuj

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

dostałam odpowiedź, że maila przekazują Natalii

Chustomanka Awatar basiaT
    Miejscowość
    Szczecin/Świnoujście

Domyślnie

A tak prawie na temat - mierzycie chusty po zakupie?
    Czytając wątek próbowałam sobie przypomnieć i ...czarna dziura ... pewności nie mam czy mierzyłam (chyba tak, ale głównie dlatego że używki kupowałam i to ze dwie z allegro a trzecią od forumki z bardzo małym stażem). Kupując nówkę w sklepie, w oryginalnym opakowaniu - chyba nie sięgnęłabym po centymetr.
    Przyjaciele są rodziną, którą sami sobie wybieramy.

"Z
    abawki w stylu retro"
    "Na końcu tęczy"

demona
    Guest

Domyślnie

Basiu, ja nie mierzę centymetrem, ale jak motam to się mierzy samo Zawsze próbuje "na sucho" 2x, szczególnie od Nati. Bo na ostatnich 5 przesyłek 2 były ze złym rozmiarem.

Chustomanka Awatar basiaT
    Miejscowość
    Szczecin/Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Basiu, ja nie mierzę centymetrem, ale jak motam to się mierzy samo Zawsze próbuje "na sucho" 2x, szczególnie od Nati. Bo na ostatnich 5 przesyłek 2 były ze złym rozmiarem.
    w takim układzie to może - u mnie po jednej z każdej długości to nie bardzo jest jak porównywać niuanse w ogonach
    Przyjaciele są rodziną, którą sami sobie wybieramy.

"Z
    abawki w stylu retro"
    "Na końcu tęczy"

Uprawnienia umieszczania postów