Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: Jak przekonać mamę do chusty?

Mieszany widok

Chustofanka Awatar DuzaMi
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Na szybkie wyjścia, znaczy np. do banku, do szkoły po dzieci, na zakupy do sklepu na dole, więc troszkę czasu dzieć spędzi w wisiadle.
    Niestety ona jest przekonana tylko do rzeczy które kupuje w sklepie, a jednak chusty w większości kupujemy od siebie, zaufanych forumek (przynajmniej ja) i ona już takiego zaufania nie ma. Na wisiadłach są różnego rodzaju atesty i naklejki, a chusta "goła", a na moje słowo ciężko uwierzyć. To co my tu na forum piszemy to też bez pokrycia przez żane "atesty"... chyba faktycznie nie będę już nic mówić, bo to najbliższa rodzina i nie chciałabym stracić kontaktu.

Wiele razy widziała mojego maluszka w chuście i zawsze patrzyła tak dziwnie choć na początku była zaciekawina i nawet wyrażała chęć nauczenia się wiązania, dlatego dałam jej mojego elastyka, ale im bliżej rozwiązania tym zdanie na temat chust jest gorsze, a już MT mojego autorstwa wzbudza conajmniej pogardę, jak nie gożej.

To tak niestety jest, jak się ma troszkę więcej kasy to trudniej zaufać naturze i swojemu instynktowi, tak mi się wydaje.

Mój maluszek kocha chustę i MT i tego się trzymam
    mama wcześniaczków Filipa (23.07.2007 r. -- ur. w 30 hbd) i Karola (28.04.2010 r. -- ur. w 25 hbd)

Chustofanka

Domyślnie

Poczekaj aż ponosi tego malucha kilka razy i odczuje to na swoim kręgosłupie, może wtedy uda się przekonać. A jak nie to jej strata, nic na siłę

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agahk Zobacz posta
    Poczekaj aż ponosi tego malucha kilka razy i odczuje to na swoim kręgosłupie, może wtedy uda się przekonać. A jak nie to jej strata, nic na siłę
    wtedy przesiadzie sie w 100% na wózek pewnie i tyle...
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Czasami im bardziej kogoś namawiamy, efekt przeciwny jest proporcjonalny do naszych starań.
    Ja bym nie namawiała i tyle (tym bardziej, że jak napisałaś dwójkę dzieci już ma i swoje sposoby także).
    Zasugerowałaś, piłeczka po jej stronie. Będzie zainteresowana, wróci do tematu.
    W miejscu mojej pracy powszechnie wiadomo o moim zainteresowaniu chustami. Raz-jedyny i ostatni zapytałam się kolegi, czy nie chcieliby spróbować. Tonem wyższości usłyszałam, że jest to niezdrowe-tak i powiedział lekarz i tego będą się trzymać. Cóż, mina mi zrzedła, wątku nie ciągnęłam. Dla równowagi koleżanka poprosiła mnie wczoraj o pomoc i pani dyrektor, której córka rodzi już za tydzień.

Nie namawiaj, szkoda Twojej energii i czasu.

Chusteryczka Awatar dorulka
    Miejscowość
    Mazury (Mrągowo)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DuzaMi Zobacz posta

To tak niestety jest, jak się ma troszkę więcej kasy to trudniej zaufać naturze i swojemu instynktowi, tak mi się wydaje.

Związek między zasobnością portfela a instynktem... Ciekawe...
    Michalina 03.02.2009.

Bywasz piekącym jadem trollów / Na internetowym forum /Vivat Polonia frustrata! Vivat Dąs Psychopata!
    Jam nieudacznik grafoman i śmieć
    Tylko ty możesz być bogiem - na wszystkich podnosisz nogę
    I załatwiasz te sprawę jak pies

Chusteryczka Awatar cynthia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DuzaMi Zobacz posta
    hmmm rozwiń to ? :> bo czegoś nie kumam chyba...

a po za tym nie zbawisz świata daj se spokój...
    Poznań w chuście zaprasza!!!

Chustofanka Awatar DuzaMi
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Napisał DuzaMi
    hmmm rozwiń to ? :> bo czegoś nie kumam chyba...
    to pewnie moje subiektywne zdanie i pewnie odnosi się tylko do tej jednej konkretnej osoby tzn. mojej kuzynki, ale kiedy miała troszkę mniej w domu to i zabawki robiła sama i ja jej pomagałam szyjąc ubranka dla chłopaków, a teraz sobie to wszystko rekompensuje, przynajmniej tak to wygląda, i już nic co wychodzi spod mamusinych rąk nie jest dobre, tylko sklepowe.
    Nie zrozumcie mnie źle, ja nikogo nigdy nie uszczęśliwiam na siłe i każdy ma swoje zdanie i ja je sznuję, chciałam tylko zasięgnąć waszej pomocy, bo może nie powiedziałam jej wszystkiego co mogłam i może mogłabym ją jakoś zachęcić, po przez moje zachowanie i pomoc.

a po za tym nie zbawisz świata daj se spokój...
    nie chciałam zbawiać świata, a tylko jej pomóc, ale macie racje dam sobie spokój
    mama wcześniaczków Filipa (23.07.2007 r. -- ur. w 30 hbd) i Karola (28.04.2010 r. -- ur. w 25 hbd)

Uprawnienia umieszczania postów