Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Mtoto - chusty kółkowe

Mieszany widok

Chustoholiczka

Domyślnie Mtoto - chusty kółkowe

Zapraszam wszystkich do podzielenia się swoimi przemyśleniami na temat moich chust

Domyślnie

Cobra napisz jaki jest skład tej chusty - zanim pojawią się pierwsze recenzje chyba że można już o niej gdzieś poczytać

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez antonina Zobacz posta
    Cobra napisz jaki jest skład tej chusty - zanim pojawią się pierwsze recenzje chyba że można już o niej gdzieś poczytać
    Też brakowało m historii i składu tej chusty w testach, więc ja tam zadałam pytanie, jakby tu nie było zauważone
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka

Domyślnie

skład i historię pisałam w peemkach ale jasne żadna to tajemnica a wręcz przeciwnie

chusta jest uszyta z tego samego materiału co jedna z testowych wiązanek ale, że nie pasowała mi na wiązankę i moje zdanie podzielała też większość testujących te chusty, to po naradzie z forumkami, postanowiłam dać temu materiałowi jeszcze jedną szansę, tym razem w formie kółkowej. Jak dla mnie, zasadniczo zmienił się mój podgląd na niego.
    IMO kółkowa jak najbardziej ale wiązanka to jednak bueeeh (nadal je testujecie, razem z fioletową).

Co do składu tkaniny to Luny jest utkana z mieszanki wiskozy bawełnianej (32%) i poliestru (68%). Poliester częściowo metalizowany, ale taki specjalny, z atestami dla dzieci, specjalnym kształtem włókna, żeby odprowadzał pot w razie czego etc, bawełna rzecz jasna też ma stosowne atesty ... no i jest to dwustronny żakard

Jak większość moich prototypów jest to wynalazek i troszkę z nimi jest tak jak na Dzikim Zachodzie czasami do mnie strzelacie a czasami stawiacie kufel w saloonie Zobaczymy jak będzie tym razem.

Akurat w przypadku Luny nastawiam się na szycie niedużych partii, gdyż IMO używana będzie przez nabywców raczej okazjonalnie, na chrzest czy na ślub (czyjś lub swój). Na noszenie malucha na codzień raczej się IMO nie nadaje, bo jest zbyt strojna i zbyt gruba (ale ja przyzwyczaiłam się do lenków etc to fakt).

No zobaczymy co z tego wyjdzie. Czekam na wasze opinie i foty, w razie czego pytajcie

Chustoholiczka Awatar Joania
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

Ja trochę nie na temat ale chciałam się zapytać czy nazwa Mtoto to jakiś przypadek, zbitek liter , czy świadomie wziete słowo z języka Swahili oznaczający dziecko

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Joania Zobacz posta
    Ja trochę nie na temat ale chciałam się zapytać czy nazwa Mtoto to jakiś przypadek, zbitek liter , czy świadomie wziete słowo z języka Swahili oznaczający dziecko

Dokładnie tak jak mówisz jest mtoto bo nazwa Pikinini już istnieje jako firma

Uprawnienia umieszczania postów