Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: MT- Pathi czy LL?

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie MT- Pathi czy LL?

Jej, szyfrem piszę
    Synu ma 8 miesięcy prawie, waży prawie 10 kilo i nosi ciuchy w rozmiarze 80. I teraz dumam właśnie nad wyprzedażą Alci - i rozmiarem, jaki powinnam wybrać - chyba ten średni, jak myślicie? To moje pierwsze nosidło, dotąd nosiłam w chustach i kompletnie nie wiem, czym się kierować przy wyborze tak firmy, jak i rozmiaru (oprócz tych wskazówek, które przeczytałam tu, na forum).
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

tak na szybko, przy wyborze nosidła kieruj się tym co Ci odpowiada, czy chcesz miec wypełnione pasy, kapturki, kształt panela itd itd

a przy wyborze rozmiaru kieruj się wymiarami dzieciaczka, zmierz rozstaw nóżek od kolanka do kolanka i Ci wyjdzie o jakiej szerokości panela musisz szukac

przy wyborze firmy to już bardziej kwestia wizualna, obie są ok i mt mają fajne; mt LL jest wg mnie lepsze na lato bo cieńsze ale nośnośc mają ok
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Dzięki. Zmierzyłam i wychodzi ok. 40cm.
    Kapturek mi niepotrzebny, a jeśli chodzi o kształt panela i wypełnienie to zwyczajnie nie wiem, co jest lepsze
    Czy panel może być nieco większy, niż rozstaw kolanek? Bo u Alci widzę np. 39 cm - a potem już 44-45.

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

wiesz co, ja takiemu maluszkowi nie fundowałabym 44cm, lepiej poszukac coś w odpowiednim rozmiarze lub po prostu poszukac dwu rozmiarowego mt lub po prostu uszyc "pod siebie" i swoje potrzeby
    Kaprurek się przydaję, np do przytrzymania główki śpiącego dzieciaka, do osłonięcia przed wiatrem, słońcem itp
    Pasy naramienne i biodrowy dobrze jak sa wypełnione bo fajnie odejmują słodkich kilogramów

na forum jest ogrom tematów dotyczących mt, warto troszkę posiedziec i zgłębic temat i wybrac ideał dla siebie
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Możesz też kupić większy na wyrost i na początki wiązać z wywiniętym na panel pasem. Alci mt są dwurozmiarowe. Przy takim zawiązaniu nóżki wypadają w tym węższym miejscu a mt starczy Ci dzięki temu na kilka sezonów.

Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dankin-82 Zobacz posta
    wiesz co, ja takiemu maluszkowi nie fundowałabym 44cm, lepiej poszukac coś w odpowiednim rozmiarze lub po prostu poszukac dwu rozmiarowego mt lub po prostu uszyc "pod siebie" i swoje potrzeby
    Gdybym miała możliwość uszyć samej, pobawiłabym się w testowanie różnych rozwiązań A na gotowce Alci skusiłam się, bo wychodzą taniej niż nowy, na zamówienie.
    Pasy naramienne i biodrowy dobrze jak sa wypełnione bo fajnie odejmują słodkich kilogramów
    Tyle to ja wiem sama Nosiłam parę plecaków w życiu. Miałam na myśli, że nie miałam w ręku ani na sobie żadnego MT i nie mam żadnego przyłożenia do rzeczywistości.
    na forum jest ogrom tematów dotyczących mt, warto troszkę posiedziec i zgłębic temat i wybrac ideał dla siebie
    Od czytania MTwątków w głowie zaczęłam mieć lekką kołomyję. A ideał, obawiam się, tylko w praktyce da sie dobrać, nie w teorii

Cytat Zamieszczone przez marta-la Zobacz posta
    Możesz też kupić większy na wyrost i na początki wiązać z wywiniętym na panel pasem. Alci mt są dwurozmiarowe. Przy takim zawiązaniu nóżki wypadają w tym węższym miejscu a mt starczy Ci dzięki temu na kilka sezonów.
    Dzięki! Dokładnie tej informacji potrzebowałam

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

mi tylko chodziło że są dziewczyny na forum które szyją cudeńka, cena bardzo korzystna, czas oczekiwania ok, szyją typowo pod Ciebie; nie pisałam że sama masz sobie uszyc
    K mama Kulki i Kropki

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

A czy użytkowałyście MT LL bambusowe? Bo ja się przymierzam do mietkowego zakupu i też mam podobny dylemat.... LL czy Pathi??

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

dla mnie LL było ok, lubiłam i często używałam tego miecia, niestety poleciał uszczęśliwiac innego chuściocha a ja za nim tęsknie

Obie "firmy" są ok, tylko kwestia odpowiedniego dopasowania wimiarków
    K mama Kulki i Kropki

Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

W końcu kupiłam Pathi i jestem zachwycona Sztruks się sam nierozmotuje, więc nawet po rozwiązaniu węzłów mt się trzyma. No i fason fajny, bardzo wygodny.

Tutaj górna część pleców odwinięta w dół

Domyślnie

Ja tez polecam Mt od Pathi co prawda nie wiem jak LL bo nie miałam ale teraz byliśmy w Tatrach i mieciu Alci pięknie odejmował kilogramów a mija Córcia waży już 11 i sama ja targałam po górach.
    Ostatnio edytowane przez bursztynka ; 24-08-2011 o 23:35 Powód: literówki

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bursztynka Zobacz posta
    Ja tez polecam Mt od Pathi co prawda nie wiem jak LL bo nie mialam ale teraz bylismy w Tatrach i mieciu Alci pieknie odejmowal kilogramow a mija Corcia wazy juz 11 i sama ja targalam po gorach.
    W Tatrach?
    No to chylę czoła! Ja się w Sudety wybieram i na razie pożyczyłam miecia LL i będziem testować

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez libra Zobacz posta
    W Tatrach?
    No to chylę czoła! Ja się w Sudety wybieram i na razie pożyczyłam miecia LL i będziem testować

ech spoko było myślę że w przyszłym roku też ją ponoszę choć zapewne trochę sama podrepta już

Ale ważne są super wypełnione pasy naramienne

Powodzenia na szlaku
    Synek 28.05.2003
    Córunia 09.05.2010
    http://cudanakijuicudawianki.blogspot.com/ jak spędzam wolny czas

Uprawnienia umieszczania postów