Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 51 z 51

Wątek: nie noszę w chuście bo...

Domyślnie

ja słysze że się do rączek przyzwyczai..."poczekaj, nauczysz sie na swoich błędach..." taaa

Chusteryczka Awatar jewa
    Miejscowość
    Pochodzę z Łomży aktualnie mieszkam w Białymstoku (daleko nie wyemigrowałam ;) )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    muszę się upewnić,to nie żart,tylko naprawdę nie nosisz w chuście?bo sygnatura co innego mówi,a pierwszy powód noszenia kłóci się z doradztwem,stąd mniemam,że żartujesz?
    Raczej skrót myślowy Chodziło mi o wypowiedzi, które najczęściej słyszę od rodziców.
    Ja raczej niewózkowa

Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci, współpraca z LennyLamb i TULA
    Krzyżykowy świat Ewy Chustowanie na Podlasiu JEWA BLOG PORADNI

Chustomanka Awatar izka_74
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon

Domyślnie

Z moich pierwszy syn - teraz 15-letni uwielbiał spać w wózku, młodszy 6-letni nie cierpiał, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam o chustach Aktualnie przed trzecim przygotowuję się i do chusty i do wózka, choć nie ukrywam, że po cichu liczę, że najmłodszy polubi wózek, bo fajnie było chodzić na takie długie, nawet 2-3godzinne spacery. No i można by starszego brata wysłać albo tatę - jak ich znam, to z chustą raczej nie będą chcieli. Moje zafascynowanie chustowaniem i pieluszkami wielorazowymi małż traktuje jako jakieś niegroźne, choć kosztowne dziwactwo

Mateusz (6.07.1996r.) i Pawełek (21.02.2005r.)

Chustofanka Awatar Mirtucha
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

moja koleżanka nie nosi w chuście bo twierdzi,że dziecko może z niej łatwo wypaść ?
    Zu 2006,Ba 2010,O 2012,Ru 2014

ChustoTata
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mirtucha Zobacz posta
    moja koleżanka nie nosi w chuście bo twierdzi,że dziecko może z niej łatwo wypaść ?
    :O lol Dobre
    Moja mama zawsze mówiła, że dzieci nie można przyzwyczajać do rąk. A ja wyszedłem z założenia, że pierwsze dziecko będę wychowywał tak jak mi się podoba, jak będę widział, że coś robię źle, to przy drugim juz będę wiedział jak i co mam robić, żeby było dobrze.

Moja i Nymph przyjaciółka próbowała chustować córkę, ale ta cały czas krzyczała i ponoć nie lubiła tego. A nasz Kuba tylko na początku jak się naciąga wszystko, a potem jak aniołem 2-3h przesypia na spacerku. A poza tym to przy przewijaniu tez płacze, krzyczy i wierzga co nie znaczy, że mam tego nie robić. Małe dzieci chyba po prostu nie lubią jak się przy nich coś gmera.

Chustofanka Awatar Efinka
    Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

my też się w chuście już nie nosimy tylko w MT odkąd młody mobilny się zaczął robić, szybciej mi go np. na placu zabaw odwiązać i zawiązać a Mt do torby, albo na plecy wrzucić, niż chustę.
    Z cudzych komentarzy, to najczęściej słyszę, ze ktoś by nie nosił, bo się dzieć przyzwyczai, bo plecy będą bolały, bo jak cyganka by wyglądała...
    Mama Mai (07.03.07) i Kamila (04.08.10)

http://szuflandia.host77.pl

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Oj, czesto slysze argument o kregoslupie i o wadze dziecka. O przyzwyczajaniu sie do noszenia juz mniej. No a ja osobiscie od jakiegos czasu nie nosze, bo nie wiedzialam jak to sie ma do wczesnej ciazy, wolalam nie ryzykowac, z tylu wiazac nie podejmuje sie teraz jeszcze. Dwa, ze ja czesto robie grubsze zakupy i wtedy wozek jest moim srodkiem transportu, no i dziec juz chodzi od dawna, wiec czesc spaceru na nozkach, a reszte do woza, ktory tez bardzo lubi, musze powiedziec.
    No i mnie sie troche wygodniej na czyms podeprzec, jakos szybko sie mecze w tej 2 ciazy

Chusteryczka Awatar Kilerek_81
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

ja najczęściej słyszałam komentarz o tym, że się przyzwyczai. Koszmar, już mi sie po prostu potem nawet nie chciało z tym dykutować.

Chustofanka Awatar Mirtucha
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Co to wogóle jest za tekst ,że się przyzwyczai??Przecież do 18 stki w chuście nie będziemy nosić ,2 latek już też nie bardzo chce bo biegać woli,więc gdzie to przyzwyczajanie???
    Poza tym czy to taki grzech przyzwyczaić dziecko do przytulania ,poczucia bliskości i bezpieczeństwa?
    Zu 2006,Ba 2010,O 2012,Ru 2014

Chustonówka
    Miejscowość
    Szczecinek

Domyślnie

JA pierwszego nie nosiłam, bo za późno się dowiedziałam o chustach - po za tym mój mały był b. ciężki (12 kg w wieku 1 rok i tylko na piersi) a on zasypiał w wózku po przejechaniu 20 metrów i tak 2-3 godz. spał więc ja miałam luz i odciążony kręgosłup, który w ciąży mi skapitulował i odmówił współpracy.
    Młody jak nauczył się chodzić to nawet na ręce nie chciał, o wózku nie mówiąc.
    Teraz noszę moją Zosieńkę od 2-go m-ca.
    Ania mama Zosiaczka (08.2010), Marcinka (04.2008), Emilki (11.2013)

Chustonówka Awatar Kefka
    Miejscowość
    Krakowie

Domyślnie

Zasłyszane przeze mnie:
    - bo kurs nauki wiązania jest drogi
    - bo nie miał mnie kto nauczyć a teraz to dziecko już za duże
    - bo to trudne

Ja jak idę na plac nie noszę tylko pcham wózek, bo dzieć plus zabawki i picia starszego rodzeństwa chyba jednak wykończyłyby mój kręgosłup...
    Za to na placu wrzucam w chuste albo ostatni patent zawiązuje młode w chuste i łazimy a mój kręgosłup nie odpada bo nie muszę się tak schylać

Uprawnienia umieszczania postów