Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: Mei tai - mogę już nosić?

Chusteryczka Awatar grazyna

Domyślnie Mei tai - mogę już nosić?

Pożyczyłam Mei taia od koleżanki, żeby zdecydować, czy kupujemy dla siebie, czy jeszcze za wcześnie. Nosiło mi się super przez tę chwilę, ale sama nie jestem do końca przekonana-czy mały nie ma za bardzo rozjechanych tych nóżek? Dodam, że ma 4 miesiące i kontroluje głowę.

[/URL]
    [/URL]
    [/URL]
    [/URL]

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

W mojej ocenie ciut za wcześnie.
    We wszelakich nosidłach powinno się nosić dziecko samodzielnie siedzące (nie siadające).
    Opinie znajdziesz różne, nie będę w w tej kwestii polemizować.
    Opieram się na zdaniu fizjoterapeutki, którą bardzo cenię i którą bardzo długo dyskutowałyśmy na jednym ze spotkań właśnie na ten temat (kwestia kształtowania się układu kostno-mięśniowego).
    Teoretycznie w przypadku Twojego dziecka powinno to nastąpić za 2-3 miesiące, ale jest to kwestia bardzo indywidualna.

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Niby można nosić dzieci nie siedzące, ale panel musi być idealnie dopasowany. Ja osobiście poczekałabym, aż dziecko usiądzie. A na zdjęciu widać, że panel jest jeszcze nieco za szeroki dla dziecka.

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

za wcześnie, wszelkie nosidła są dla siedzących dzieci, tak jak dziewczyny wczesniej juz pisały
    puki co polecam chuste

Chusteryczka Awatar efcia1981
    Miejscowość
    opolskie

Domyślnie

sliczny MT!!!

Domyślnie

Dzięki dziewczyny, tak też myślałam, ale wolałam się upewnić . Zatem poczekamy jeszcze .

Domyślnie

Chustę mamy i się nosimy, ale chcieliśmy spróbować czegoś innego

Chustomanka Awatar scarlet
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

też mnie już kusi MT, bo mam dla córci ale póki co zostaje chusta, choć w ergo tuli już też nam się zdarza wyjść, ale to można, nawet jak dziecko jeszcze nie siedzi.
    Marcinek luty 2009, Emi luty 2011, Bartuś marzec 2013
    Doradca Noszenia ClauWi® www.chusty.opole.pl // Sklep: www.graszki.pl
    "Kiedy dołączamy do dzieci w świecie zabawy, otwieramy drzwi do ich życia wewnętrznego i spotykamy się z nimi serce w serce." (L.J.Cohen)

Domyślnie

Hm, tak? Ja wszędzie czytam, że ergo tuli to też dla siedzących. A mogłabyś zamieścić fotki, jak mała wygląda w tuli? Bo rozważam zakup, ale wydaje mi się, że syn w tym utonie .

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Każdy producent chętnie napisze, że można od urodzenia , 3 miesiąca itd. Pozostaje zdrowy rozsądek. Czy nosidła dadzą tyle korzyści co chusta? Czy utrzymają niesiedzące dziecko w pionie? Czy opatulą wystarczająco dobrze? Moim zdaniem nie. Ja bym poczekała jeszcze jakieś 2 miesiące przynajmniej.

Jak dla mnie dla mniejszych dzieci na pewno lepsze MT niż ergo. Dokładniej się mimo wszystko dociąga pasy niż operuje sprzączkami. Aha, kiedy już zdecydujesz się na MT, zadbaj o "żabkę". Mam wrażenie, że przy tym motaniu na zdjęciu nóżki są za bardzo w dół spuszczone. Pupcia powinna być niżej.

Edit: Jeszcze raz się przyjrzałam zdjęciom. Pupka jest ok, ale to bobas jest za płytko wsadzony do MT. Na dole widać luźny panel. Jeśli panel będzie za wysoki, w MT można go zazwyczaj wywinąć przy pasie biodrowym.
    Ostatnio edytowane przez Pat ; 07-08-2011 o 12:34

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

na mt macie jeszcze czas, zdecydowanie.

Jeśli bardzo chcesz już nosic w mt to musisz rozejrzec się za chmt ale uszytym specjalnie dla Was, musi byc idealnie dopasowany; ten mieciu co macie jest oczywiście bardzo śliczny ale jeszcze za duży na Twojego brzdąca
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustonówka

Domyślnie

temat u mnie bardzo na czasie dzikeuje za odpowiedzi

Uprawnienia umieszczania postów