Kupiałam własnie wymarzony od roku Japan len jasny fiolet
chcialam sie podzielic - ze sie ciesze jak glupia
Kupiałam własnie wymarzony od roku Japan len jasny fiolet
chcialam sie podzielic - ze sie ciesze jak glupia
Fajny jest, ja miałam ciemny, złamany jest fantastyczny![]()
mialam kiedys jasne fioletowe lniane SP, sprzedalam, potem zalowalam
mam nadzieje ze Japan bedzie tak samo fajny
super jestmam len i jedwab... dobry zakup
![]()
u mnie jedwabny szary japan absolutnie niesprzedawalny!Udał się Nati
![]()
2 + 7 (2005-2018)
mialam kiedys jedwabne motyle i jedwab jednak nie dla mnie - za delikatny,wypralam i zaczal sie rozlazic ja lubie chusty do szmacenia i wirowania w pralce na 1000
a len jest dla mnie taki optymalny -m bo nosny, cienki, nie wymaga specjalnej delikatnosci
i chyba tanio kupilam, cos mi sie wydaje, jak na te chuste, bo 190 z wysylem, nie noszona prawie wcale
Karusek, wychodzi na to, ze mamy prawie takie same niesprzedawalne chusty - grecja z welna czerwona i te japany![]()
Ostatnio edytowane przez agaja ; 22-06-2011 o 20:51
nie mialam w rekach kaszmiru, to podobne do wełny jest?
kolezanka ma japan len szary - niesprzedawalny
uważamy
na Japonii to wisnie powinny byc
celebrianna, tu na focie jest ciemny japan, ale nie wiem z czym
http://chusty.info/forum/showthread....pan#post640507
Nie dziwię się, że cieszysz się jak głupia!Japany są the best! Mam rudego kaszmirka - jest super! Też niesprzedawalny.
Nie miałam w ręku wełenki Nati, ale kaszmir nie gryzie. Poza tym, jest go niewiele - 13%, ale nosi świetnie i jest b.przyjemny, mięsisty, ale nie gruby, nie rozłażący się.
Niech Ci się dobrze nosi!![]()
Ostatnio edytowane przez metis1 ; 28-06-2011 o 09:02 Powód: wcięło mi kawałek zdania... :/
jak jest z tymi lnami? faktycznie rozchodzą się nitki?
Widziałam jakieś takie zdjęcia maków na których wyglądało to tragicznie. Tu jest tak samo?
miałam lnianego i absolutnie nic się nie rozchodziło, nie słyszałam jeszcze żeby ktoś narzekał na lnianego japana
Rozejścia w Makach wynikały ze sposobu tkania w trzy nitki, natomiast Japany i inne żakardy Nati są tkane mają dwie nitki, splot jest zwarty i nic się nie rozchodzi.
Zresztą Didkowe trzynitkowe chusty ze lnem też się rozłaziły (czarne gekony i Nepomuki) - to jest właściwość splotu, dość nieprzyjemna.