Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: Początki.. pomocy

Chustonoszka
    Miejscowość
    małopolska

Domyślnie Początki.. pomocy

Chciałabym stosować otulacz głównie z tetrą oraz trochę z formowankami. Jakiej firmy otulacz i formowanki dobre i w rozsądnej cenie? Dopiero zaczynam gromadzić i nie mam zielonego pojęcia co wybrać. Poradzcie

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

pupeko,i otulacze i formowanki sa superowe
    formowanki niedrogie w sumie
    zajrzyj na bazarek,ktos sprzedaje
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewaibartek Zobacz posta
    zajrzyj na bazarek,ktos sprzedaje

ja niebawem mam testować pupeko, jak mi podpasuje, to nabędę jak jeszcze będą
    a ja z otulaczy polecam.....uwaga niespodzianka- Flipa
    z formowanek nie mam jednej ulubionej ale generalnie bambuskowe rulez!

Chustonoszka
    Miejscowość
    małopolska

Domyślnie

Dla nas narazie te z bazarku za duże

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Marysiu - generalna rada jest taka: kup na początek po 1-2 szt konkretnej firmy/modelu i sama zobacz co Wam pasuje.
    Z pieluchami jest tak, że każda z mam lubi co innego.
    Duże jest Twoje dziecko?
    Uważaj, żeby nie było za dużo marszczeń na pleckach, to może powodować dyskomfort u synka. Jak będzie starsza to będzie to miało mniejsze znaczenie.
    Potrzebujesz na noc, na dzień? Te nocne muszą być bardziej chłonne.

Guest
    Guest

Domyślnie

na pieluszkarni są tanie i fajne perfoldy

Chustonoszka Awatar ela84
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

A ja pieluszkarni nie lubię, bo jest droga. Podobają mi się pieluszki od nappime i ekomamy (ekomama szyje ekstra formowanki).
    Tomek ur. 8 lipca 2011
    Testuję pieluchy i inne rzeczy: http://ekotest.blog.pl/

Chustonoszka
    Miejscowość
    małopolska

Domyślnie

Dobrze jest poczytać zdania innych -jak w końcu zacznę wyrobię sobie swoje widzimisię

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

Marysiu - ja tez na początku byłam zagubiona bardzo i niestety bardzo wiele pieluszek sprzedałam po kliku użyciach (także nowych). Dlatego maja rada jest taka - kupuj po 1, 2 sztuki różnych rodzajów pieluszek najlepiej oczywiście używanych i testuj. Najważniejsze w pieluszkowaniu jest wcale nie to co ty lubisz, ale to co lubi pupcia twojego dziecka.
    Bardzo prostym i tanim rozwiązaniem na początek jeśli dziecko jest malutkie jest zwykła tetra plus pocięte paski polarku a jeszcze lepiej mikropolarku plus otulacz - ja tak używałam i jakoś szło, z tym że u nas otulacz to był polar bo pula nie tolerowała.
    Potem zaczęłam kupować formowanki hand made - wtedy to była nowość teraz mnóstwo dziewczyn szjye- tańsze od firmówek i nawet lepsze bywają. wypróbuj kilka rodzajów i potem dopiero kupuj większą ilość.
    I ostania rada - w żadnym razie nie kupuj "zestawów startowych" po np. 5 pieluszek z otulaczem dlatego że taniej, były już na forum przypadki dziewczyn załamanych z tego powodu. bo pupcia dziecka nie lubiła.
    No i jeszcze trzeba pamiętać że nowe pieluszki bywają bardzo mało chłonne i potrzebuję nawet 10prań by nabrać chłonności - z moich obserwacji wynika, że dotyczy to zwłaszcza mikrofibry.
    Ostatnio edytowane przez wiki100 ; 26-06-2011 o 17:07

Chustonoszka
    Miejscowość
    małopolska

Domyślnie

Dzięki wiki100 za cenne wskazówki. Pobuszowałam trochę po bazarku i stwierdzam że to uzależnia i narazie muszę zastopować i poczekać na to co mi przyjdzie i potestować, bo normalnie się rozszalałam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marysia Zobacz posta
    Dzięki wiki100 za cenne wskazówki. Pobuszowałam trochę po bazarku i stwierdzam że to uzależnia
    aaa, to nikt Cię nie ostrzegł?

Cytat Zamieszczone przez marysia Zobacz posta
    narazie muszę zastopować i poczekać na to co mi przyjdzie i potestować, bo normalnie się rozszalałam
    noo, ja tak mówię za każdym razem jak robię przelew za nową pieluszkę. Ale chyba pomału czuję przesyt...

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

ja do tej pory lubię czasem pooglądać bazarek, chociaż nie wiem po co bo moje dziecko od dawna nie używa, a na kolejne się nie zanosi...

Uprawnienia umieszczania postów