Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 76

Wątek: jaką chustę wybrac?

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie jaką chustę wybrac?

Nie wiem na jaką chuste sie zdecydowac bo jest ich bardzo dużo a ja jestem bardzo początkująca. Wiem tylko że chce małego nosic w chuście takiej wiazanej a jak zobaczyłam ile ich jest to dostałam zawrotu głowy. Pomóżcie !!!! nie wiem na co poza kolorem zwrócić uwagę

Chustonówka

Domyślnie

No właśnie też mam dylemat. Domyślam się, że chusty różnych firm różnią się fakturą materiału no i długością. Które z nich są cieńsze, które grubsze? Czym się oprócz tego różnią między sobą?
    Renia &

Chustomanka Awatar Jazzoo
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Ja lubie wszystkie moje chusty co do tej pory mialam/mam.

Na samym poczatku mialam dluga wiazana elastyczna,moby wrap.
    Bardzo mi sie podobalo noszenie w elastycznej, tylko ze akurat moby wrap jak puzniej porownywalam z innymi elastycznymi miala troszke za gruby/miesisty material.

Mam chuste hoppediz i didymos i obydwie bardzo lubie i w sie dobrze w nich nosi.
    Obojetne ktore z nich wybierzecie mi sie wydaje, z obydwoch bedziecie bardzo zadowolone.

Jeszcze sa chusty tego typu Bebina, Babylonia, EasyCare i Storchenwiege.

Roznica jest wieksza pomiedzy tymi cienszymi chustami jak girasol, ella roo, amazonas, rebozo, calin bleu gauze itd.
    Roznica jest miedzy innymi w splocie, nie wszystkie maja skosnokrzyzowy, ale sa cienkie i jak dla poczatkujacych latwiejsze do wiazania, wedlug mnie.

To na tyle ode mnie.
    Mam nadzeje ze bedzie wiecej odpowiedzi od innych noszacych.
    mama A-99, I-06, M-10 i M-12

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

dzięki wielkie!!!!!!!!!!!!!!!!
    może jeszcze ktos coś napisze????

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

ja mam nati, hoppy, storchenwiege i didymosa

Nati i storch są bardzo do siebie podobne, więc gdybym miała wybierać to patrząc na kolory wygrałby storch

hopp są bardziej mięsiste i po godzince noszenia, dziecko lekko osiada, ale mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza Bo hopp ma baaaajeczne kolory

Didymoa mam żakardowego no i też nosi się świetnie, no i te wzory dwustronne, ja mam przepiękne listki

Co do amazonasów i girasoli, miałam łapce, zamotałam się i .....ja bym na to kasy nie wydała, amazonasy są tak cienkie, że nagle miałam wrażenie że moje dziecko zrobiło się duuuużo cięższe, a girasol ja dla mnie jest za rzadko tkany i mam koszmarne wrażenie osiadania dziecka, zaraz po założeniu.
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanti
    hopp są bardziej mięsiste i po godzince noszenia, dziecko lekko osiada, ale mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza Bo hopp ma baaaajeczne kolory
    Rzeczywiscie dziecko lekko osiada w hoppie i trzeba wiazania po jakims czasie poprawiac. Z didym nie mam takiego problemu.

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

No to i ja dołożę swoje 3 grosze

Mam nati, hoppa i 2 didymosy, miałam amazonasa.

Amazonasom mówię stanowczo -dziękuję mały wybór kolorów i to co pisała Hanti - dziecko wydaje się cięższe niż w innych chustach, ja bym tej chusty nie polecała dla początkujących, bo trzeba ją bardzo starannie zawiązać i rozłożyć na dziecku i na ramionach, żeby się nie wpijała...

Nati jest ekstra, nie wymaga wielkiej wprawy w wiązaniu a i tak będzie wygodnie.
    Hopp podobnie - fajne kolory, przydatna kieszonka, dobrze oznaczone brzegi i dodatkowe akcesoria w postaci plecaczka i chustoszmatki, ale faktycznie bardziej pracuje i trzeba poprawiać wiązanie.

Didymosy to moi absolutni faworyci. Mam tkaną w pasy i żakardową. Obie kocham miłością absolutną i nigdy się z nimi nie rozstanę Nie wiem co w nich będę nosić jak już dziecko wyrośnie, ale może coś wymyślę
    Wiązań nigdy nie musiałam poprawiać, kolory cudne, wzory ech... bajka

a tu mój żakardowy didymosik

http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
    Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden

Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vega
    a tu mój żakardowy didymosik
    WOW!!
    Super wygladacie!

Chustonówka

Domyślnie

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi.

Już teraz wiem, że cienkie chusty się raczej nie sprawdzają. Bo ponieważ akurat jest teraz jeszcze lato zastanawiałam się, że na taki sezon jest lepsza chusta z cieńszego materiału.
    Renia &

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki wielkie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    nawet nie przyszłoby mi do głowy zwracać uwagę na takie rzeczy!!!!
    ja już nabyłam na razie girasol bo ciągle mam jakieś problemy z dogadaniem się z panią od hoppków- ciagle jest zajęta i nie ma czasu umieścić mnie na prywatnych aukcjach i nie mogę kupić wymarzonego hoppka
    VEGA jaką jesteś śliczną dziewczyną!!!!! slicznie wyglądacie z twoim maleństwem!!!!!!!WIELKIE GRATULACJE!!!!!

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

Dzięki dziewczyny wyjątkowo udane zdjęcie na żywo nie wyglądam już tak ekstra

Serafinka a z jakiego jesteś miasta? Jak z Warszawy to mogę Ci pożyczyć mojego hoppa - paris (czerwony). Zobaczysz czy Ci pasuje.

http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja też z Warszawy!!!! to może uda nam sie jakoś spotkać ( mieszkam na Bielanach) I nie badź taka przesadnie skromna- fajnie wygladacie i juz!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

he he, skromnością to ja nie grzeszę - naprawdę w czwartek mamy spotkanie chustowych mam w parku bródnowskim od 10 rano, może przyjedziesz?
    jest też w sobotę na polach mokotowskich, ale nie wiem czy uda mi się przyjechać, raczej nie... więc może czwartek?

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Fajnie!!!! w czwartek postaram się może wpaść tylko nie wiem czy do końca mi się uda bo mój synuś chodzi późno spać i o 10 to my jeszcze w piżamkach ale może sie uda, jeśli chodzi o wtorek to też chętnie bo dosc blisko mieszkam i bywam często, a gg podobno mam na komuterku ale nigdy nie używałam więc najpie rwzapytam mojego mauża jak to jest i napiszę - sorki taka jestem uwsteczniona- częściej korzystałam ze skypa

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ale zapomniałam dopisać ze z tego gg to dopiero po południu jak bedzie mauż

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

czy ktoś ma amazonasa???????????? poproszę o opinie

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

Ja miałam - ale sprzedałam - nie polecam, za cieńki, wrzyna się, bardzo trudno ułożyć dobrze na ramionach i na dziecku, strasznie się gniecie... za tą cenę kup hoppa lub nati

Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez serafinka
    czy ktoś ma amazonasa???????????? poproszę o opinie
    Ja mialam amazonas carrysling

Mi sie ta chusta bardzo podobala. To byla moja pierwsza tkana i sie nia latwo wiazalo i latwo ukladalo. Dla poczatkujacych bardzo fajna bo nie jest material gruby i dlatego latwiejszy do wiazania.

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

No to ja się nie mogę zgodzić co do łatwości wiązania z założycielką Forum - mam nadzieję, że mnie za to nie wyrzuci

Owszem łatwo wiąże się węzeł, ale rozłożenie chusty na dziecku i takie jej dociągnięcie, żeby spełniała dobrze swoją rolę i ciasno otulała plecki jest jednak trudne. Nie jest to tylko moja opinia, bo wzięłam chustę na nasze spotkanie na polach mokotowskich i kilka dziewczyn próbowało ją wiązać i żadna w sumie zadowolona nie była...

Lollipop jest cudny kolorystycznie i jak ktoś umie dobrze wiązać i nie jest to jego jedyna chusta to może być

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

na razie wybieram chusty po "kolorach" bo wiązac nie umię kupiłam tęczowego girasola i hoppka antiguę i na razie cieszę się tylko ich wygladem. mam nadzieję na spotkaniu czegoś nauczyć się

Uprawnienia umieszczania postów