Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Czy Didki tracą kolory?

Chustomanka Awatar picikola
    Miejscowość
    jakby Toruń

Domyślnie Czy Didki tracą kolory?

Wczoraj przyszedł do mnie uzywany Olaf i mocno się zdziwiłam, że ma takie zgaszone kolory, na zdjęciach wszędzie krwista czerwień. Czy zdjęcia tak bardzo przekłamują czy mój stracił po drodze trochę mocy?
    A może to jakaś stara seria?
    Kolory mi sie podobają tylko tak z ciekawości chcę wiedzieć.
    Michał.02 i Tymon.08

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie Re: Czy Didki tracą kolory?

Z mojego doświadczenia - tak.
    Sekwoje są dość wyblakłe. Teraz się trochę boję o Jima, bo dziwnie będzie wyglądał jak wyblaknie.
    Ale może to tylko ja coś źle robię, bo generalnie sprzedawane chusty są "bardzo dobrym stanie" i nigdy o tym problemie nie czytałam.
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Nymphadora
    Guest

Raczej nie, przynajmniej nie moje Jany. Mam dwie chusty jedna w rozmniarze 6, ktora od prawie trzech lat czesto uzywam i wiele razy juz ja pralam (dokladnie wedlug wskazowek Didymosa) i jedna w rozmiarze 2, ktora byla do tej pory tylko kilka razy prana i obydwie wygladaja praktycznie tak samo.

Ale...
    Niedawno zamowilam nowego Simona i baaardzo sie rozczarowalam, bo zakochalam sie na zdjeciach w jego soczystych kolorach, a okazalo sie, ze w rzeczywistosci jest duzo bardziej blady...
    Wydaje mi sie, ze po prostu na podswietlonym monitorze wszystkie kolory inaczej wygladaja...

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Vega ma ok 20 letnią evę która wygląda świetnie
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustonoszka
    Miejscowość
    krakow

Miałam około 8 letnią Laurę (żakard), która wygląda kiepsko. Kolory bardzo zgaszone. Może zależy od rodzaju chusty. Może wszystkie Laury tracą barwnik, a wszystkie indio trzymają się dobrze. A może kilka lat temu sprzedawali taki odcień, a teraz robią po prostu bardziej soczyste, dlatego porównawczo dwie Laury z różnych okresów inaczej wyglądają. Sama nie wiem.

Uprawnienia umieszczania postów