Pokaż wyniki od 1 do 20 z 174

Wątek: eko jednorazowki

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Julla
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuzayana Zobacz posta
    dziewczyny w Intermarche są ich eko-jednorazówki. cena wybitna bo wychodzi ok. 1 zł sztuka.
    http://intermarche.pl/nasze-marki/marka/m/bio-eco/
    czasem gdy trzeba używamy i zadowolona jestem bardzo (choć nie tak bardzo jak z wielo
    nie śmierdzą, są miękkie i fajnie zrobione

Tez uzywamy. Fajne, miekkie.
    Jedyny minus- bardziej czuc wilgoc.

wyslane z telefonu
    miśki dwa i mały ktoś

Chustoholiczka

Domyślnie

musze je zobaczyć,bo...ogolnie wyraz eko w tytule...to może być sciema.....im więcej oglądam,,to zauważam, jak zgrabnie manipulije się ta ekologicznościa, a to na przykład okazuje się, ze eko jest...opakowanie pieluszek....poza tym, wczoraj z ciekawisci rozcięłam bambonature i muumi i....jest żel absorbujący!!!a w informacjach tak zgrabnie napisane,ze człowiek ma wrazenie,ze tylko celuloza w środku.....

Domyślnie

w 100% ekologicznych jednorazówek nie znajdziemy... te, o których napisałam są w 50% z surowców odnawialnych, pochodzenia naturalnego. nie mają lateksu i barwników. w składzie poliaktyd pochodzenia roślinnego i włókna miazgi drzewnej. co jeszcze? nie napisali. ale chyba wszystkie jednorazówki mają żel absorbujący. bo inaczej co chłonełoby tak skutecznie?

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dziewczyny jak to jest z rozmiarówką bambo nature? Miałam jedna paczkę jak Jozio był noworodkiem i pamietam, że były za duze. Musze kupić jakies jednorazówki pod namiot i miotam sie w temacie. Znam tylko bambo nature ale nie wiem czy wybrac 3-6 czy 5-10...nie pytajcie tylko ile Jozio wazy bo nie mam bladego pojecia Do lekarza nie chodzimy Pulpecik z niego ale w pasie chudzina Teraz ma 5 miesiecy
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wilydż w północnej Pl

Domyślnie

A mi się rozmiarówka Bambo Nature wydawała OK, w przeciwieństwie do innych pieluch producenta ABENA sprzedawanych w takich zbiorczych, foliowych opakowaniach (choć wizualnie wyglądały tak samo to były zdecydowanie za małe, ale moja córka raczej ponadprzeciętna wagowo od urodzenia). Za to z tymi Bambo nature mam inny "problem"- ta nowa edycja, która teraz wszędzie jest sprzedawana- chyba nigdy koło "eko" nie leżała: śmierdzą jak zwykłe jednorazówki, zbędne IMO nadruki, itp. Wcześniej, zdaje się, w środku była celuloza i choć grubsze to wydawały się bardziej przyjazne skórze.
    Kamila, mama Kai (maj 2013)

Chustoholiczka

Domyślnie

właśnie ,pamiętam przy stefi kilka lat temu bambo pachniały trawa a teraz smierdza....najbardziej miękkie sa mumii,ale...w srodku tez zel jest. nie zauważyłam zelu w kikko,ale z kolei sa sztywniejsze i mi się rzepy odlepiają...najlepiej przylegają mumii. w bambo ciągły przelew n plecach.

rozmiarówka bamboo jak w pampersach,czyli trzymają. no i na plus-cena....

Chustofanka Awatar migotka
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

tu jest artykuł o pieluszkach eco:
    http://ekodzieciak.pl/Eko-jednorazowki-mozliwe,039
    a ja używałam tych:
    http://dziecko.bioieko.pl/beaming-ba...ni-2-6-kg.html
    ale dla moich średniaków (3,5 kg) były za duże mimo że niby od 2 kg....i strasznie sztywne ale podobno takie mają być jak są eco
    a są też wkładki jednorazowe (jak podpaski przyklejane do otulacza) Flip i GroVia może coś takiego?
    Ostatnio edytowane przez migotka ; 09-07-2014 o 11:07 Powód: dopisek

Uprawnienia umieszczania postów