Pokaż wyniki od 1 do 20 z 174

Wątek: eko jednorazowki

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Re: eko jednorazowki

Aha, jeszcze sobie przypomniałam, że oglądałam kiedyś w Mothercare pieluchę. Chyba była podobnie skonstruowana - część do prania i jednorazowe wkłady. Ale nie wiem, czy do spuszczania w kibelku. I były tylko białe, nie takie ładne kolorowe. Chyba ok. 40 zł. za pieluchę.

Domyślnie

a czy ktos z Was uzywal pieluszek Natty Babycare? dzieki

Chustonoszka Awatar PostBlue
    Miejscowość
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dreamcatcher2 Zobacz posta
    a czy ktos z Was uzywal pieluszek Natty Babycare? dzieki
    Wyżej masz posta Gai odnośnie tych pieluszek

Super, widzę, że się znowu nacięłam... Zaufałam wczoraj muminkowym pyszczkom i kupiłam dużą pakę 4-rek za niemałe pieniądze... Małż mnie utłucze. Do tej pory wypomina mi ośmiopak Beaming Baby dla noworodka, który kurzy się w kącie. Pieluszki były potwornie sztywne, drewno dosłownie i szorstkie od strony tyłeczka. Przepraszam za malownicze opisy, ale mleczna kupka przelewała się od burty do burty i ani myślała jakoś w to wsiąknąć. Nie miałam serca męczyć nimi Kamy. Zaliczyłyśmy też jedno opakowanie Bambo Nature, miałam je w szpitalu. Z tego co pamiętam były dość miękkie, chłonności nie ocenię, bo zaliczyły tylko smółkę.

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PostBlue Zobacz posta
    Wyżej masz posta Gai odnośnie tych pieluszek

Super, widzę, że się znowu nacięłam... Zaufałam wczoraj muminkowym pyszczkom i kupiłam dużą pakę 4-rek za niemałe pieniądze... Małż mnie utłucze. Do tej pory wypomina mi ośmiopak Beaming Baby dla noworodka, który kurzy się w kącie. Pieluszki były potwornie sztywne, drewno dosłownie i szorstkie od strony tyłeczka. Przepraszam za malownicze opisy, ale mleczna kupka przelewała się od burty do burty i ani myślała jakoś w to wsiąknąć. Nie miałam serca męczyć nimi Kamy. Zaliczyłyśmy też jedno opakowanie Bambo Nature, miałam je w szpitalu. Z tego co pamiętam były dość miękkie, chłonności nie ocenię, bo zaliczyły tylko smółkę.
    ja używam na nocki Beaming Baby i jestem z nich bardzo zadowolona. Sztywność BB likwiduje się w następujący sposób (podzielę się a co ): wyciągasz pieluchę z opakowania i wykręcasz ją jakbyś chciała wykręcić ręcznik (wystarczy raz porządnie), potem otwierasz na całą długość i energicznie pociągasz. Pielucha traci sztywność i zyskuje na chłonności. U nas po takim zabiegu polubiliśmy Beaming Baby

Chustonoszka Awatar PostBlue
    Miejscowość
    Augustów

Domyślnie

Ech..i gdzie ja byłam pół roku temu jak nie na tym forum. Teraz to one nawet półdupka Kamisiowego nie zakryją. Ale dziękuję, przynajmniej nie będę myśleć, że są felerne

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NEMO Zobacz posta
    ja używam na nocki Beaming Baby i jestem z nich bardzo zadowolona. Sztywność BB likwiduje się w następujący sposób (podzielę się a co ): wyciągasz pieluchę z opakowania i wykręcasz ją jakbyś chciała wykręcić ręcznik (wystarczy raz porządnie), potem otwierasz na całą długość i energicznie pociągasz. Pielucha traci sztywność i zyskuje na chłonności. U nas po takim zabiegu polubiliśmy Beaming Baby
    Nemo, ja Ty na to wpadłaś? W życiu bym nie pomyślała, żeby w ten sposób potraktować pieluchę
    J.2014 i E.2016

Chustomanka Awatar kiniak
    Miejscowość
    Myślenice

Domyślnie

Są aktualnie jakieś bezżelowe jednorazówki na rynku? Bo tushies to już chyba daaawno niedostępne
    Przestudiowałam wątek i dalej nie wiem, co kupić. Help
    Zależy mi na jak najmniejszej ilości chemii w pieluszce, dzieciak ma 11 miesięcy, ok. 8,5 kg.
    U nas we wsi w drogerii pojawiły się Ultra baby soft (podejrzanie niska cena jak na eko towar, nie wiem czy warto próbować), rossmana też mamy na miejscu, ale one chyba do najmniej chemicznych nie należą (czy się mylę?). Mogę też zamówić z neta, tylko już nie wiem które się sprawdzą przy ruchliwym zbierającym się do chodzenia dziecku. Potrzebujemy na jakiś czas przejść z wielo na jednorazówki na całą dobę i podrażnień się boję

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

podpowiem że wybielane bezchlorowo są babydream z rossmanna oraz happy od belli
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kiniak Zobacz posta
    Są aktualnie jakieś bezżelowe jednorazówki na rynku? Bo tushies to już chyba daaawno niedostępne
    Przestudiowałam wątek i dalej nie wiem, co kupić. Help
    Zależy mi na jak najmniejszej ilości chemii w pieluszce, dzieciak ma 11 miesięcy, ok. 8,5 kg.
    U nas we wsi w drogerii pojawiły się Ultra baby soft (podejrzanie niska cena jak na eko towar, nie wiem czy warto próbować), rossmana też mamy na miejscu, ale one chyba do najmniej chemicznych nie należą (czy się mylę?). Mogę też zamówić z neta, tylko już nie wiem które się sprawdzą przy ruchliwym zbierającym się do chodzenia dziecku. Potrzebujemy na jakiś czas przejść z wielo na jednorazówki na całą dobę i podrażnień się boję
    Beaming Baby mają mało żelu, większość miazgi drzewnej lub kukurydzianej ale nie są tanie. Są trochę sztywne, ale gdzieś napisałam jak je zmiękczyć. Używam ich sporadycznie i są ok.

Uprawnienia umieszczania postów