Pokaż wyniki od 1 do 20 z 53

Wątek: Wkłady bambusowo-węglowe

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

może to zależy od producenta? koleżanka ma kilka węglowo-bambusowych i też na nie narzeka. ja kupiłam swój w boboliderze i jest ok. powiedziałabym nawet, że jest bardziej chłonny niż ich wkład nocny, które moje dziecię przesikało dziś rano w niecałe 2h

AneczkaG: kusi mnie, ale kasy szkoda…

Thumbs up

Ja mam kilka sztuk węglowo -bambusowych i są ok.
    Ostatnio edytowane przez Orville94 ; 20-01-2014 o 15:43

Chustonoszka
    Miejscowość
    Świdnik

Domyślnie

Ja też mam kilka sztuk i nie zauważyłam żeby były jakoś szczególnie chłonniejsze w porównaniu do innych. Są na pewno grubsze bo mają więcej warstw. Schną w przyzwoitym czasie. Ale bardziej chłoną zapachy i jeżeli zdarza się że któreś z wkładów zaczynają mi śmierdzieć to właśnie one. Ale do tej pory właściwie nie wiem dlaczego nazywają się węglowe ( poza kolorem)

Chustonoszka

Domyślnie

mam jeden i nie jestem z niego zadowolona, jest bardzo sztywny i nie widzę różnicy w chłonności

Chustonówka

Domyślnie

Ja mam wkladki bambusowo węglowe z Pupusa i sobie chwalę, nawet mimo ze moj syn ma sik naprawdę duuuzy.
    Takze polecam.
    Nie sa sztywne, wrecz przeciwnie

Chustonoszka Awatar atsumi
    Miejscowość
    Łódź/Teofilów

Domyślnie

Mam, przetestowałam kilka marek.

Chinkowe czyli Pupus na przykład:
    Ogólnie są sztywniejsze od innych materiałów uszytych z takiej samej ilości warstw, polar czasem odparza. NIE MA W NICH WĘGLA - PYTANO PRODUCENTA!! Węglowy, to tylko razcej kolor. To zwykła mikrofibra obszyta polarem. Koniec kropka, żadnego ale, jakkolwiek się komu nie wydaje - taka jest prawda i prosze tego nie negować.
    Chłonność - mikrofibra z obszyciem nieźle chłonie - te Pupusowe szczególnie - bardzo chłonne wkłady.

Puppi (Igle-Figle) - wkłady do SIO. Tutaj już mamy prawdziwy węgiel, więc te będą węglowe - w środku ZORB III. Nieźle chłoną, ale mega jest to, że dają uczucie suchości, co w naturalnych tkaninach jest trudne. Bardzo fajny, naturalny wkład.

http://pieluszkiwielorazowe.com.pl - blog pieluchującej mamy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez atsumi Zobacz posta
    Mam, przetestowałam kilka marek.

Chinkowe czyli Pupus na przykład:
    Ogólnie są sztywniejsze od innych materiałów uszytych z takiej samej ilości warstw, polar czasem odparza. NIE MA W NICH WĘGLA - PYTANO PRODUCENTA!! Węglowy, to tylko razcej kolor. To zwykła mikrofibra obszyta polarem. Koniec kropka, żadnego ale, jakkolwiek się komu nie wydaje - taka jest prawda i prosze tego nie negować.
    Chłonność - mikrofibra z obszyciem nieźle chłonie - te Pupusowe szczególnie - bardzo chłonne wkłady.

Puppi (Igle-Figle) - wkłady do SIO. Tutaj już mamy prawdziwy węgiel, więc te będą węglowe - w środku ZORB III. Nieźle chłoną, ale mega jest to, że dają uczucie suchości, co w naturalnych tkaninach jest trudne. Bardzo fajny, naturalny wkład.
    Czyli w tych pupusowych nie dość, że węgla to bambusa też nie uraczymy? Skąd więc taka nazwa? :/

Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów