Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 51 z 51

Wątek: chusta z dziurkami na nogi... ..

Chustomanka Awatar kerstin200
    Miejscowość
    Poznań/Islandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EmDżi Zobacz posta
    Weszłam i rzucił mi się w oczy jeszcze jeden filmik. To już według mnie jest totalna masakra!

http://www.youtube.com/watch?v=IU3TG...eature=related

Niech się durna sama tak pozwija...I jeszcze jak się do tyłu przechyla,bo wszystko za luźne...
    ojjjj... kiedy zakłada dziecku fragment chusty na podwinięte koszmarnie nogi, objasnia, że tak robi z noworodkiem... żeby było mu przytulnie...

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Melissa Zobacz posta
    nie wiem co ona dała temu dziecku że się tak grzecznie poskładało, ritalin?
    e tam dziecko już przyzwyczajone na pewno (choć grymas na twarzy co jakiś czas mówi sam za siebie)
    znawcą nie jestem, ale wydaje mi się, że te podkurczone nóżki są po to, żeby dziecko nie wisiało tak zupełnie, tylko klęczało w chuście i dlatego takie poskładane...

a pani z pierwszego filmiku chustę ma chyba tylko po to, żeby jej się paski od nosidełka w ramiona nie wżynały... pani za modą podąża... zamotała i już, a że dzidzia wisi, że przodem do świata... co tam to może jeszcze załóżmy plecki do pleców, bo skoro można brzuszek do brzuszka... niektórzy to mają pomysły

(p.s. oglądałam bez dźwięku)
    Ostatnio edytowane przez kachasek ; 25-08-2011 o 20:51

Chustonoszka Awatar elleth
    Miejscowość
    świętokrzyskie

Domyślnie

Weszłam i rzucił mi się w oczy jeszcze jeden filmik. To już według mnie jest totalna masakra!

Niech się durna sama tak pozwija...I jeszcze jak się do tyłu przechyla,bo wszystko za luźne...

Skąd ludziom się biorą takie pomysły. Żal dziecka tylko. ją powinni tak pozawijać

Chustoholiczka Awatar Bonita
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Wyobraźnia bez granic. Tylko dlaczego ona nie widzi że dziecko jest niezadowolone, nie chce być do niej tak przywiązane. Do tego tak nienaturalnie powyginane.... Przykre to
    Basia 29/08/2009 Jacuś 15/08/2012

Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
    ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
    Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]

Chustomanka Awatar mama-donna
    Miejscowość
    Dania-Løsning, Polska-Kędzierzyn-Koźle/Nysa

Domyślnie

To jest przestraszsne. Tak samo jak pierwszy filmik. Niech już będzie, że te kobiety nie kumaja faktu, że dla dziecka to nie jest wygodne, ale one same nosząc w takich pozycjach tak duże dzieci i to w dodatku na brzuchu nie czują obciążeia kręgosłupa. to na stówe nie oże być dla noszącego wygodne! W jaki sposób taki film ma zachęcać do chustowania? Zgroza!
    Julia 26.02.2010 Miron 16.03.2013

Chustonówka Awatar olo

Domyślnie

Ała!!!

Domyślnie

mnie również gęba czy ludzi nie widzą tego, że źle dziecku robią. Wpierw powinni pomysle o wygodzie dziecka a nie o SSSSoobie
    porażka

Chustoholiczka Awatar martaj
    Miejscowość
    POZ

Domyślnie

masakra...
    Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)

Chustofanka Awatar elson
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ponure. Zastanawiam się co zawiodło? Brak wiedzy o fizjologicznej stronie bezpiecznego noszenia? Zbytnia pewność siebie? Nie jestem specjalistką, ale chyba są to swobodne wariacje na temat pozycji Buddy. Samo wiązanie spotyka się w instrukcjach do chust, no ale tam jest tez zwykle informacja o tym, jak podtrzymywać nóżki dziecka w pozycji "żabka". No i żeby z takiego wiązania korzystać na zasadzie wyjątku od reguły przód dziecka do ciała rodzica.
    Kubuś 2005, Wojtuś 2008, Joasia 2011 ...

http://chusty.info/forum/showthread....36#post1503336

Chustomanka Awatar jagienkat
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Zawiódł rozsądek chyba... Albo brakło chwili na spokojne pomyślenie..?

Chustofanka

Domyślnie

Ja takie chustowisiadlo zrobione z jaskrawopomarańczowego elastyka ułożonego w kształt litery v widziałam dokładnie przed moim blokiem. oczywiście mama musiała dziecko przytrzymywać, bo tak to by wyleciało przodem

Uprawnienia umieszczania postów