Pokaż wyniki od 1 do 20 z 45

Wątek: Wiewcie co piszą w gazetach na temat EC?

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Agnieszka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

No rzeczywiście większość dzieci świadomie odpieluchowuje się w 3. roku życia (tzn. po 2. urodzinach), taka statystyka. Sama to zresztą obserwowałam po mojej Luśce: odstawiła pieluchy z dnia na dzień, także w nocy, i odbyło się to z jej wyraźnej inicjatywy (nawet nocnik kazała sobie przynieść z balkonu - został wyrzucony tam pół roku wcześniej, bo na skutek wysadzania doznała nocnikowego buntu). I nikt do tego nie musiał nawet palca przykładać.

To, co napisali w artykule: "malec musi zauważyć, że chce siusiu, przypomnieć sobie, co to oznacza (że zaraz zacznie siusiać), i wiedzieć, że musi szybko biec do nocnika". To bardziej skomplikowane, niż świadomość, że ciśnie na kupę, i odruchowe maślane oczy z tej przyczyny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka Zobacz posta

To, co napisali w artykule: "malec musi zauważyć, że chce siusiu, przypomnieć sobie, co to oznacza (że zaraz zacznie siusiać), i wiedzieć, że musi szybko biec do nocnika". To bardziej skomplikowane, niż świadomość, że ciśnie na kupę, i odruchowe maślane oczy z tej przyczyny

lubie to

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka Zobacz posta
    Ale pomiędzy maślanymi oczami, a samodzielnym korzystaniem z nocnika jest coś jeszcze. Żadne dziecko tak nagle, bez pomocy nie "przypomni sobie, co oznacza siusiu i nie poleci do nocnika". Niezależnie od tego w jakim wieku będzie dziecko, trzeba najpierw zacząć wyłapywać jego sygnały i w odpowiednim czasie wysadzać. Dopiero z czasem możemy wymagać, że dziecko samo sobie coś przypomni i poprosi o nocnik.
    Agnieszko, być może Twoja córka odpieluchowała się zupełnie sama, z własnej inicjatywy, ale to jest wyjątek według mnie. Poza tym mam takie przeczucie, że mimo tego buntu, który przeszła, coś jednak zostało jej w głowie z tego okresu wysadzania. Inaczej skad by wiedziała, chociażby do czego służy nocnik, albo, że ma się załatwiać poza pieluchę.
    No, chyba, że była już naprawdę duża i potrafiła to zaobserwować u innych.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ktosikowa Zobacz posta
    A może to tak: prodcenci żywności dla dzieci(kaszek zwłaszcza) zmówili się z producentami pieluch- ci pierwsi tucza dzieic, ci drudzy produkuja coraz wieksze pieluszki
    pięknie ich rozgryzłaś
    Cytat Zamieszczone przez figa84 Zobacz posta
    Co do artykułu, to autor pewnie nie wie co to EC jak większość społeczeństwa. Bazuje na informacji psychologów i lekarzy.
    autor może nie wiedzieć że to się tak nazywa i na czym dokładnie polega, ale z pewnością wie że jakaś część społeczeństwa wysadza swoje dzieci bardzo wcześnie i wie że to jest niebezpieczne dla sponsorów, stąd stanowcze stwierdzenie, wręcz rozkaz: wieści o niemowlętach wysadzanych na nocnik WŁÓŻ miedzy bajki
    no ja przynajmniej tak to odbieram

Chustomanka

Domyślnie

Margerita może masz rację, a może nie. Można to zrozumieć i w inny sposób. Wystarczy posłuchać na podwórku/placu zabaw jak się mamy przechwalają co ich dziecko już potrafi, więc autor mógł napisać to zdanie właśnie z tego powodu. Mi nawet w najbliższej rodzinie nie wierzyli, dopóki sami nie zobaczyli...

Domyślnie

uważasz że te mamy z podwórka się bezzasadnie przechwalają? moim zdaniem po prostu się chwalą własnymi dziećmi, to normalne, dlaczego niby miałyby kłamać?

Uprawnienia umieszczania postów