Pokaż wyniki od 1 do 20 z 45

Wątek: Wiewcie co piszą w gazetach na temat EC?

Widok wątkowy

Domyślnie

no nie wiem, psychologia mnie nie do końca przekonuje, ale załóżmy że macie rację i moje dziecko jest wyjątkiem od reguły
    to wytłumaczcie mi w takim razie jak nazwiecie sytuację w której 11 miesięczne dziecko śpi już zupełnie bez pieluszki, budzi się w nocy i woła siusiu, co jak nie świadomość hipnoza?

panthera OT odnośnie wołania mama i tata w tym samym numerze owej gazety kolejna mądra rada:
    "Mówi ma-ma. I to już... w połowie pierwszego roku! Ale spokojnie, na razie nie jest to prawdziwe mówienie ze zrozumieniem. W taki sposób maluch gaworzy. Nie tworzy jeszcze wyrazów, ale bawi się dzwiękami i powtarza sekwencje sylab - właśnie dlatego od czasu do czasu możesz usłyszeć z jego ust takie fałszywe "mama". Dopiero około 12 miesiąca życia maluchy ograniczają się do dzwięków mowy ojczystej, ponieważ tylko takie słyszą wokół siebie."
    u nas było podobnie jak u Was, ewidentnie tata to był tata a mama to mama
    w tej gazecie prawie na każdej stronie są takie wspaniałe mądrości, a już najbardziej mnie wkurza to wszechobecne promowanie mleka modyfikowanego, ale ja chyba jestem przewrażliwiona
    Ostatnio edytowane przez margeritta ; 19-06-2011 o 14:47

Uprawnienia umieszczania postów