Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 36 z 36

Wątek: tak nie wolno!!! co to za mietek????

Chustonoszka Awatar jasenka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Z komentarzy pod filmikiem wynika, że Pani własnoręcznie stworzyła to "cudo" i chyba popełniła ich jeszcze trochę na sprzedaż, jednak szczęśliwie już nie ma czasu i nie czyni nowych... Choć, jak ktoś się uprze, to może jednak uczynić :
    If you really really want one, let me know
    Aleksandra

Chustoholiczka Awatar Dorocie
    Miejscowość
    było Warszawa, teraz Żyrardów

Domyślnie

jestem na nie! jw
    Różyczka'10 Anielka'13 (*) Jaś'15

Domyślnie

Jak widze to wiazanie na brzuszku to mi sie za tego maluszka jedzenie cofa do gardła... Przeciez jak go scisnie to oj... wole nie myslec.. ale moze ja jestem jednokierunkowa bo moja Mala ma refluks.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Ojej... wymiękłam, jak ona wzięła dzieciaczka przodem do siebie i nagle- łups!- odwróciła ...

A potem coraz gorzej ...

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Chusteryczka Awatar Agna
    Miejscowość
    Reda

Domyślnie

Kiedy oglądałam ten i kilka innych filmików z tych z boku akurat przechodził mój małż. Stwierdził "to chyba dobrze, nie?" A ja nie umiem mu ściśle naukowo, bo tylko tak do niego trafia.... Takie wiązanie przez krocze jest dobre, bo energetycy takie mają w swoich uprzężach asekuracyjnych, no i TEGO argumentu nie przegadasz...

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agna Zobacz posta
    Takie wiązanie przez krocze jest dobre, bo energetycy takie mają w swoich uprzężach asekuracyjnych, no i TEGO argumentu nie przegadasz...
    Nie no sorry ale TAK nie mają Uprząż służy do czego innego, jest przeznaczona dla kogo innego (dorosłego!) i w innych warunkach - naprawdę to zupełnie inna bajka...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agna Zobacz posta
    Kiedy oglądałam ten i kilka innych filmików z tych z boku akurat przechodził mój małż. Stwierdził "to chyba dobrze, nie?" A ja nie umiem mu ściśle naukowo, bo tylko tak do niego trafia.... Takie wiązanie przez krocze jest dobre, bo energetycy takie mają w swoich uprzężach asekuracyjnych, no i TEGO argumentu nie przegadasz...
    nie wiem jakie uprzęże maja energetycy, wiem jakie mają wspinacze i gdyby mieli właśnie takie to na tyle co mój małż czasu na ścianie i w skałach spędził ... chyba byśmy dzieci nie mieli

a wiecie co mnie najbardziej "boli" w takich filmikach, bo do tego ze twarzą do świata noszą się przyzwyczaiłam, świata nie zbawię, ale jak widzę wisiadło zrobione z jakiejś wypasionej chusty to mi przykro że ktoś taką fajną szmatę marnuje
    Ostatnio edytowane przez joleczka ; 09-07-2011 o 23:28

Chusteryczka Awatar Agna
    Miejscowość
    Reda

Domyślnie

Nio..... trochę mnie dołuje taka jego ignorancja... Trochę zazdroszczę, kiedy czytam na forum o noszących tatusiach
    No i takich zastanawiających się trochę, co dziecku służy a co nie.

Chustonówka

Domyślnie

Nie rozumiem o co to straszne oburzenie.Dziecka nie bije,nie glodzi,probuje nosic na swoj sposob i chyba jej wolno...Slyszalam juz tyle negatywnych komentarzy o chustach,ze sama staram sie nie komentowac innych...Pewnie wiele z was zaczynalo od babybjorn czy cos podobnego.
    Your way is not my way....

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Dużo takich horrrorów na Youtubie..niestety
    MAMA-Wiktorii 18.02.2007 Katarzyny 29.03.2011 Kornelii 19.05.2021

Chustomanka Awatar zanna
    Miejscowość
    Warszawa/Bemowo

Domyślnie

hehe http://www.youtube.com/watch?v=gBB1sYL6Mww&NR=1 tak z ciekawości zerknęłam
    , ,

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pixie Zobacz posta
    Nie rozumiem o co to straszne oburzenie.Dziecka nie bije,nie glodzi,probuje nosic na swoj sposob i chyba jej wolno...Slyszalam juz tyle negatywnych komentarzy o chustach,ze sama staram sie nie komentowac innych...Pewnie wiele z was zaczynalo od babybjorn czy cos podobnego.
    Your way is not my way....
    Chodzi tylko i wyłącznie o to, że takie ułożenie jest niezdrowe dla kręgosłupa. Tak twierdzę nie tylko ja, czy inna koleżanka z forum, a ortopedzi, fizoterapeuci i inni fachowcy od kości Na moje zupełnie niefachowe oko średnio rozważne jest uwieszanie dziecka na jego genitaliach... ale powtarzam, że tak nie pozwalają nosić specjaliści.

Na chustę dostałam zgodę od ortopedy i tego się trzymam, a nie obchodzą mnie oburzone baby w średnim wieku, bo akurat babcinki to zawsze z rozmarzeniem na Miśka patrzą.

A co do filmiku, widać, że pani dużą wagę przykłada, żeby jej wygodnie było. Natomiast, wiązanie kokardki (!) to już dla mnie przegięcie, bo zagraża upadkiem dziecka.
    Ostatnio edytowane przez jadorota ; 22-07-2011 o 17:48
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanna Zobacz posta
    hehe http://www.youtube.com/watch?v=gBB1sYL6Mww&NR=1 tak z ciekawości zerknęłam
    ciekawe po co mu uszy zakryła? hahaha
    a co do filmiku z 1 posta to tylko patrzyłam kiedy jej spod brody ucieknie,ludzie to maja pomysła
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

wiele niestety jest tego typu filmików i później nie ma co się dziwić, że ludzie z chusty robią wisiadła

a tą ciekawostkę też oglądałyście?
    http://www.youtube.com/watch?v=rXLNWekmSLI&NR=1

Chustofanka Awatar Zazu
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia83 Zobacz posta
    wiele niestety jest tego typu filmików i później nie ma co się dziwić, że ludzie z chusty robią wisiadła

a tą ciekawostkę też oglądałyście?
    http://www.youtube.com/watch?v=rXLNWekmSLI&NR=1
    głupota ( badz niewiedza) ludzka nie zna granic!!!!

I kwiecień 2014

Chustomanka Awatar hajda
    Miejscowość
    Nowy Targ

Domyślnie

Gdybym nie wiedziała, że takie idiotyzmy są na porządku dziennym to uznałabym, że oglądam film instruktażowy pt "JAK NIE WIĄZAĆ DZIECI W nibyNOSIDŁACH"

Uprawnienia umieszczania postów